12. BÖLÜM

36.4K 1.5K 197
                                    

Yarış günü geleneksel çok erken kalktım. Hafif yürüyüş ve basit egsersiz yaptım. Kahvaltı olarak da bir tost yedim, giyindim evden çıktım. Yarış arabam pistin garajında olduğu için kendi aracımla piste gittim. Trafik yoğunlaşmadan çıkmanın avantajı İstanbul için kısa sayılabilecek bir sürede pistteydim. Özel yarış olduğu için zaten hepi topu altı kişiydik. 2-3 tanesi tanıdık simaydı daha önce yarıştığım tiplerdi. Bir tanesi acayip hırslı tehlikeli bir rakipti. En son yarıştığımızda beni pistin dışına çıkarttı. Birinci de olamadı dangalak. Olan bana ve arabama oldu. O olaydan sonra arabam haşat olduğu işin uzun zaman yarışamadım. Allah'tan ben ufak tefek sıyrıklarla atlatmıştım kazayı, şanslıydım. Ama şimdi intikam zamanı, o serseriye gerçek bir yarışçı nasıl olur göstermem lazım. Yarışçılardan birini ise daha önce hiç görmemiştim. Ya yeni yarışçı ya da biz daha önce hiç denk gelmedik. Beni görünce gözleri parladı. Üzerimde yarış kıyafetim olmadığı için beni birinin kız arkadaşı ya da içlerinden birinin fanı sandı herhalde gavat. (Arkanların gelini olarak burada tanınmam hele şu kıyafetle mümkün değildi. Sıfır makyaj, deri ceket, uzun harley çizmelerimle şu anda üniversite öğrencisi gibi görünüyorum) Başımla herkese selam verip kendi bölümüme geçtim hazırlandım. Tribünde kim var kim yok bilmiyordum. Ben artık tamamen yarışa konsantre olduğum için açıkçası merak da etmiyordum. Üzerimi değiştirip kaskımı taktım, dışarı çıktım. Kimseye bakmadan arabama geçtim. Sağ olsun ekip bakımlarını yapmış arabamı hazırlamıştı. Kısa bir tur attım başlama çizgisindeki yerimi aldım. İlk birkaç tur sadece rakiplerimi tarttım. Ortalarda kalmaya özen gösterdim. Beni görünce gözleri parlayan gavat bir iki sıkıştırmaya kalktı, herhalde kendini lunaparkta çarpışan arabalarda zannetti. Kurtulmam zor olmadı. Tecrübemle döverim seni, maymun ederim. Son turlara yaklaşırken yavaş yavaş hızımı arttırdım vee Kraliçe Nermin pistlere döndü. Bir iki hareketle birinciliğe oturdum. Kaza yapmama sebep olan vatandaş hemen arkamdaydı, liderlik için bayağı çekişiyorduk. Geçen seferki gibi yoldan çıkartmaya kalktı ama papaz her zaman pilav yemez cınım kendisi pistten çıktı az daha takla atıyordu. Suçlu olmasam da korktum,içim cız etti. Bir anda kendi yaptığım kaza gözümde canlandı. Yine de her şeye rağmen yarışı birinci olarak bitirdim ve vuuhuuu Nermininiz geri döndü açılın şöyle şampiyon geliyor. İkinci kim bakmadım bile arabadan indim gavat ve uyuz bana doğru geliyordu. Kaskımı çıkarttım. Gavatın gözleri büyüdü;

— Tebrikler şiir gibi araba kullanıyorsunuz. Bayan, hele böyle güzel bir bayan olduğunuz hiç aklıma gelmezdi. İlk gördüğümde ben sizin yarışçı olabileceğinizi bile hiç düşünmemiştim, dedi. Ağzı bir karış açık.

Tam "Teşekkür ederim" dedim, baktım uyuz parmağını sallayarak dibimde bitti;

— Ulan Allahın cezası o....u senin yüzünden kaza yapıyordum. (Sinirlerim ayağa kalktı, ulan dangoz sen kime o....u diyorsun? Ağzını topla yoksa ben toplamayı bilirim) Kadın olmasaydın gösterirdim gününü.

Yakasından tuttuğum gibi arabamın kaputuna yapıştırdım. Nereden geldiğini anlamadı;

— Lan gerizekalı kime neyi gösteriyorsun it. Geçen yarış yaptığını ne çabuk unuttun senin yüzünden aylarca yarışamadım. Bir şey demedik diye kıymetlin tavan yapmış. Bana bak hırbo önce ağzını topla yoksa ben senin ağzını toplamayı bilirim. Eğer yenilgiyi hazmedemiyorsan yarışma kardeşim otur tribünden seyret şimdi s.ktir git elimden bir kaza çıkmadan, deyip bıraktım.

Afalladı, üzerini topladı "Ulan kadınsın diye bir şey yapamayacağımı biliyorsun dayılanıyorsun ya ben ona yanıyorum" dedi. Tam üzerine yürüyecektim ki gavat bileğime yapıştı beni durdurdu. O sırada s.ktirdi gitti o.ç. Kolumu silkeleyerek gavatın elinden kurtardım.

-- Tutmasaydın da kozlarımızı paylaşsaydık birader, dedim.

Bu arada herkes başımıza toplanmıştı, ortalık karışmıştı ama ne yapacaklarını bilemiyorlardı.

Geç Gelen Aşk (#Tamamlandı)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant