-6- (Last)

314 27 28
                                    


"Merhaba doktor. Uzun zaman oldu. Yaklaşık üç gün kadar. Bu süre zarfı içerisinde yanıma gelmedin. Ben gittikten sonra sana verecekleri bu mektubu yazmak için toplu etkinlik odasından kalem ve kağıt kaçırırken duydum. Seminere gitmişsin. Sevindim,bu delilerden dinlenmeye zaman bulamıyordun. Umarım iyi zaman geçirirsin.

  Son görüşmemizde sen odadan çıkarken bağırarak söylemek istemiştim sevgili kız arkadaşımın bana yaklaşmaya başladığını ama yapamadım. Seni de üzmek istemedim. Umarım üzülmezsin benim için. Çünkü üzülmeyi hak etmiyorsun. Ama ben bana yapılan her şeyi haklı görüyorum. Kız arkadaşım benden nefret etmekte çok haklı. Bencillik ettim. Ona kafamın içindeki tümörden bahsedersem beni bırakıp gider diye korktum. Ondan ayrılma nedenim buydu doktor, canımdan daha fazla düşündüğümü sandığım kız arkadaşımı üzmemin tek nedeni kendimi düşünmemdi.

  Doktor. Burdan gittiğimde her şeyi öğrenebileceğini zanneden meslektaşların tümör yüzünden seni yalnız bıraktığımı söyleyecekler ama dedim ya, hiçbir şey bilmiyorlar. Bugüne kadar bana katlanmanın karşılığını vermek istiyorum. Seni de onlar gibi bilgisiz bırakmak istemiyorum. Burdan ayrılmamım sebebi, kız arkadaşım. Onu çok özledim doktor. Küçük ellerini tekrardan ellerim arasına alıp ısıtmak için üflediğimde gözlerini kapatması, gün batımından daha çok sevdiğim bu manzarayı izlemeyi özledim. Sana sürekli görmek istediğimi söylediğim güneşi gözlerinde izlemeyi özledim. Çocukluğumda gittiğim parktan da bahsetmiştim sana. Tek başıma gittiğimde sadece etrafta koşturan çocukları izliyorum doktor, ama yanımda soğuk ellerinde kalbinin sıcaklığını hissettiğim kişi olunca o çocuklardan biri oluveriyorum. O'nun ellerini tutmak istiyorum ve sanırım tutacağım. Tutacağım ve buradan gideceğim. Ama seninle sohbet etmeyi özleyeceğim doktor. Eğer sen de benimle konuşmayı özlersen ve ihtiyaç duyarsan hastanenin çatısına çık. Oradaki sandalyelerin arkasında birkaç kutu içecek var. Onları al ve banka otur. Gözünü kapat ve elini gökyüzüne uzat. İşte tam orda olacağım. Yaptığım bencilliklere rağmen parlayacağım beni daha net görebilmen için. Bana her şeyi anlatabilirsin. Ve bir de, yan odandaki doktor arkadaşınla evlendiğiniz gün bir kutu içecek ile beni ziyarete gelin. Sadece küçük bir öngörü benimkisi ama yakışıyorsunuz. Sizi bekliyor olacağız. Gökyüzünde ellerimizi birleştireceğiz ve sizin birbirine kenetlenmiş ellerinize bakarken gülümseyeceğiz.

  Son bir şey daha doktor. Duvarımı sana emanet ediyorum. Mümkünse odanı benim odam yap. Sandalyeni de O'nun sandalyesinin yerine koy. Duvarım en net oradan görünüyor. Bu sayede masana her oturduğunda beni hatırlarsın ve yanıma gelirsin, ha?

  Seni çok özleyeceğim. Bu mektubu okuduktan sonra üzerinde benim için özel olan ambigramın* yazılı olduğu duvarıma gideceğini biliyorum. Mektubu sana akşam vermelerini rica ettiğim bir not bıraktım onlara. Akşam git duvarıma. Nedenini gidince anlayacaksın.

  Son noktayı koyacağım birazdan doktor. Küçük bir nokta ile dostluğumuzu sonsuzlaştıracağım.

  Farkındayım her şeyi elime yüzüme bulaştırdım ama biliyorsun, veda etmede çok daha iyiyim** Seni çok özleyeceğim dostum, mutlu kal.

           Park Jimin"

7 numaralı kapının kolunu indirdiğimde içimi O'nun menekşe kokusu doldurdu. Solmuş bir menekşenin kokusu.  Beni yavaş yavaş gizli duvarın dibindeki yatağa oturmaya davet eden koku. Duvardaki ambigramı gördüğümde gözümden düşen gözyaşlarıyla birlikte benden uzaklaşan koku. Odamı buraya taşıdığımda duvarındaki yazı olmasa bile O'nu bana hatırlatacak olan koku. Ölmeden önce bile beni düşünen, gözyaşlarımın fark edilmemesi için gecenin karanlığında duvarına bakmamı isteyen Park Jimin'in kokusu.

"Ben iyiyim, kurtar beni"

-Son-


















*ambigram: Sunulduğu şekilde okunabildiği gibi tersine çevrildiğinde de okunabilen grafiksel figürler.

Jimin'in duvarındaki ambigramı çoğumuz LY posterlerinden biliyoruz. Aşağıdaki ambigram. Size verildiği gibi bakıp okursanız "Ben iyiyim (i'm fine)" yazar fakat ters çevirirseniz "Kurtar beni (save me)" olarak okursunuz.

** Sam Smith - Too Good at Goodbyes şarkısından alıntıdır.





13.02.2018/Salı/17:33

Serendipity || Park JiminHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin