Lise

20.6K 454 65
                                    

Hızlıca kahvamtımı ettim. Tam çıkıyordum ki Jacob geldi. Onunla aynı lisedeydik. Beni bir arabam olana kadar okula o bırakacaktı.

Jacob ve annemin konuşmasını beklersem ilk günden geç kalacaktım. "Jacob hadii" diye bağırdım. Muhtemelen annem bana göz kulak olması konusunda onu uyarıyordu. "Geliyorum mızmız"diye bağırdı. Kolunu omzuma atarak "yürü bakalım" dedi.

Okula geldiğimiz de ilk olarak ders programımı aldım. ilk iki ders biyolojiydi. Tanıdık kimse de yoktu. Kimin yanına oturacaktım. Arkadaş bulabilecek miydim. Bu sorular kafamı kurcalarken sınıfa doğru yürümeye başladım. Acaba bu okulda da benden başka vampir var mıdır diye düşünmeden edemesem de bu saçma soruyu kafamdan attım.

Okul oldukça büyüktü. Ve benim ders alacağım sınıflar beşinci kattaydı. Bu pek hoşuma gitmesede burayı Sevmiştim. Toz pembe duvarları , up uzun koridorlar , kocaman sınıflar ve en önemlisi temiz tuvaletler hoşuma gitmişti.

Sınıfa girdiğimde herkes benimle tanışmak için sıraya gecmişti. ama hepsiyle tanışmama vakit kalmadan hoca içeriye girdi. Dersimiz biyolojiydi. Evde özel ders alırken de bu dersi hiç sevmezdim.

Ders bitti. bu kez farklı bir sınıfta olacaktım sırama eşyalarımı bıraktım ki boynumda bir elin bana dokunduğunu hissettim.

- Meraba , ben eric. dedi henüz tanışmadığım çocuk.

- Meraba ben renesmee.

- Tanıştığıma memnun oldum Renesmee. Yanına oturabilir miyim ?diye sordu kibarca.

- Tabi.

- Teşekkürler.

O gidince bende kantine gectim ve sıcak çikolatımı tam içiyordum ki jabop ve sınıfta tanıştığım çocuğun kavga ettiğini gördüm. jabop sinirlendiğinde kurt olurdu. Telaşla oturduğum sandalyeden kalktım. Buna engel olmam gerekirdi. Yanlarına gidip ikisini ayırmaya çalıştım. Ikisi de benim gücümün on katıydı. Sonunda Jacob'u çekmeyi başardım. Bana kısa bir bakış attıktan sonra uzaklaşmaya başladı.

- Neden kavga ettiniz eric. dedim telaşlı ses tonuma engel olamayarak.

- önemli birşey değil. Diye başından savmaya çalışması sinirlenmeme neden oluyordu.

- Ama ben öğrenmek istiyorum. Diye ısrar ettim.

- sonra görüşürüz renesmee.

neydi şimdi bu bana resmen trip attı. inanamıyorum. bazı insanlar gercekten hic çekilmez. Belki de gidip jacob'un yanında olmalıydım. İlk günden okulu asmak bu gerçekten kötüydü.

Tüm aramalarıma rağmen Jacob'un bulamamıştım. Eve gitmiştir umuduyla eve doğru yürümeye başladım. İlk günden böyle bir olay olduysa diğer günlerimi iple çekiyordum.

Alacakaranlık Şafak vakti 3 #Wattys2016Место, где живут истории. Откройте их для себя