evlilik kararı

8.8K 445 54
                                    

Aşık olmak nekadar da tuhafmış. O varken hicbirşeyin anlamının olmaması onun sana verdiği güven...

Sabah uyandığımda jacob baş ucumda beni uyandırmaya çalışıyordu. "günaydın aşkım" dedi ne tepki vereceğimi.merak eder gibi bir sesle.

"günaydın aşkım" dedim samimi bir gülümsemeyle. Onunda yüzünde benimkinden bile samimi çocuk sevincini andıran bir gülümseme oluştu.

"aşağıda kahvaltıya bizi bekliyorlar" dedi "tamam üzerimi değiştirip geliyorum" odanın kapısını kapattı ve çıktı. bende üzerime klasik birşeyler giyidim ve indim.

herkes kahvaltı için beni bekliyordu. Bende onların yanına gittim ve jacob'un yanındaki sandalyeye oturdum. Hızlı bir şekilde birşeyler atıştırmaya başladım. Masada ciddi anlamda bir sessizlik vardı ve bu kahvaltının sonuna kadar böyle devam etti. Kahvaltım bittiğinde izin isteyip kalktım. Ama annem otur tatlım dediği an yine yerime oturdum.

"tatlım siz jacob ile birbirinizi seviyormusunuz ?"

"evet anne seviyoruz" dedim kararlı bir sesle.

"biz babanla bir karar verdik ve sizinde fikrinizi almak istedik."

"dinliyoruz" dedik ikimiz aynı anda.

"tatlım sen ve jacob'un evlenmesini istiyoruz."

"bu biraz acele bir karar değil mi " dedim jacob' a ve anneme bakarak.

"tatlım siz bilirsiniz ama bence iyi düşünün"

Jacob:"renesmee bu bencede iyi bir fikir" dedi.

"peki bende kabul ediyorum"

 

Annem ve babam ikimizide tebrik edince masadan kalkıp odama doğru ilerledim. Aslında bu konu hakkında daha fazla düşünmeye ihtiyacım vardı.

"düğünü bir hafta içinde yapmayı planlıyoruz renesmee" dedi annem.kapıdan girerken

"hazırlıklar?" dedim isteksiz bir sesle

"onları alice ve casper halledecek ve sende hazırlan jacob ben ve sen sana gelinlik jacob'a damatlık bakıcaz hem benimde almam gereken şeyler var"

"tamam anne geliyorum az sonra"

Üzerime çok da önem vermemiştim. Aslında jacob ile evlenmeyi bende istiyorum. Ama sanki biraz erken oldu.

Aşağıya indiğimde jacob ve annem beni arabada bekliyordu. "meraba" dedim arabaya binerken. onlarda aynı şekilde karşılık verdii.

Bikac dakika sonra gelinlikçinin önüne gelmiştik. İçeriye girdiğimizde ilk gözüme çarpan altı tül ve kat kat üzeri straplez arkasında dekoltesi olan bir gelinlikti. Ben zaten sade şeyler severdim. Görevli bize doğru ilerlerken ben bunu istiyorum dedim.

Annem gösterdiğim tarafa bakınca onunda hoşuna gitmiş olacakki "bu muhteşem renesmee" dedi. Jacob'ta aynı fikirdeydi "bunu alıyoruz" dedim.  Görevli kısa zaman ićerisinde gelinliģi pakeyleyip getirmişti.

Sıra jacob'a damatlık bakmaktaydı. Onun ićinde iki mağaza ötedeki damatlık satan yere girdik. Onunda aynı benim gelinliğim gibi damatlığı çok güzeldi. Beyaz gömlek ve siyah takım elbise. Ben düğünümde annemin giyidiği ayakkabıları giymek istedim. Annemde bunu onayladı .

Sıra anneme kıyafet almaktaydı. Bikac mağazaya girdik ama annem hicbirini beğenmedi. son olarak .... mağazasına geldik ve orada beyaz önü kısa arkası uzun straplez bir elbise beğendi onun elbisesi çok hoşuma gitmişti. Gümüş kemerine uygun olsun diye gümüş renkte ayakkabı aldı.

Sonunda alışveriş bittiğinde eve dönüyorduk. Bugün gezerken gerçekten çok yorulmuştum. Eve vider gitmez yatmayı düşünüyordum. Şimdiden uykum gelmişti.

Eve geldiğimizde hazırlıklara çoktan başlanmıştı. Alice teyzem bu konularda ustaydı. Alice teyzemi çağırdım ve ona aldığım şeyleri gösterdim.

Görünce hepsine bayıldı. Bende inlardan izin alıp odama çıktım. Ve kendimi hemen yatağa attım. Bugün gerçekten çok yorucuydu.

Zaten yorgun olduğum ićin kısa zamanda uykuya dalmıştım.

bol bol vote ve yorumlarınızı bekliyorum

Alacakaranlık Şafak vakti 3 #Wattys2016Where stories live. Discover now