& 2. Bölüm &

326 236 54
                                    

Okuma saatini ve tarihini buraya yazabilirsin 🐼 🐼

İyi Okumalar, inşallah beğenirsin.
🍒

"Ne güzel saçların varmış." Dedi
adının Büşra olduğunu öğrendiğim hizmetçi kız. Kadir Bey'in odasından çıkar çıkmaz beni bu boş odaya getirmiş, kıyafet vermişti. Eteği fazla kısaydı ve dardı. Tamam,bende kısa giyinmeyi severdim fakat bu kadarı fazlaydı.

Boy aynasından kendime bakarken Büşra' da ayakta dikilmiş bana bakıyordu. Salık saçlarımı elimde toplayıp tekrar yukarıdan sıkı bir topuz yaptım.

"Ama bence uçlarından almalısın, kırık var. Ha, bir de boya için hangi markayı kullanıyorsun? Gerçekten sarısı güzel tutmuş. Galiba bende sarıya boyayacağım." Dedikten hemen sonra parmaklarını saçlarıma getirecekken ani bir hızla kendimi geri çektim. Saçlarıma dokunulmasından hoşlanmazdım çünkü annemin izlerinin silinmesini istemiyordum.

Kabul,saçmaydı. Ama bende kendimi böyle avutuyordum.

Büşra'nın yüzünü sahiplenen şaşkınlık, benim beceriksiz gülümsememle son bulmaya çalıştı. Onu üzmek istemezdim ama elimde değildi. Bilerek yapmamıştım.

Başımı iki yana salladım usulca. Saçlarımın rengi doğaldı. Yasemin ile ben annemizden almıştık bu özelliğimizi.

"Tamam," diye mırıldandı gözlerini benden kaçırırken. Galiba az önceki tavrım yüzünden bozulmuştu. İyi bir kıza benziyordu aslında yani bana geldiğimden beri o yardım ediyordu fakat uzun zamandan beri arkadaşım olmadığı için pek arkadaş canlısı bir kız değildim ben. "Eğer anlattıklarımı anladıysa başlayalım, fazla vakit kaybettik. Hem daha ilk günden Kadir Bey'in gözüne batmak istemezsin."

Başımla onaylarken eteği sanki mümkünmüş gibi aşağı çektim. Kendi kıyafetlerimle çalışsam olmaz mıydı?

$&¥#%

Genç adam mutfak kapısından içeri girdiğinde sebze doğrayan yaşlı kadına baktı. "Kadriye Hanım !"

Yaşlı kadın oğlu gibi sevdiği partonun sesini duyunca elindeki işi bırakıp ona döndü. Aslında ikisi de birbirlerine hem severler hem de saygı duyarlardı lakin yine de aralarında işçi-patron mesafesi vardı. "Buyrun Kadir Bey?"

"Akşam saat sekiz buçukta misafirim var. Ona göre hazırlık yapmanızı istiyorum. Ayrıca yanınıza bir kişi daha alın, size yardımcı olsun servis işlerinde falan. Geç çıkabilirsiniz haberiniz olsun."

Kadriye Hanım bu koca evin tek aşçısıydı, yemek işleriyle o ilgilenirken servis kısmını diğer çalışanlar yapıyordu. Diğer çalışan kızların yemek konusunda hamarat olduğunu sanmıyordu.

Genç adam tam arkasına dönüp gidecekti ki yaşlı kadının sarf ettiği cümleyle durdu.

"Yeni gelen kız. Yani Yase kalabilir mi?"

Şaşırmıştı genç adam. Kızı işe alalı daha bir saat bile olmamışken ne ara bu insanların hem güvenini hem de sevgisini kazanabilmişti? "Emin misiniz? Bakın akşam gelecek kişiler benim için önemli. Yani bir tatsızlık çıksın istemiyorum. Herşey kusursuz olmalı."

Kadriye Hanım anlayışla başını sallarken tekrar konuşmaya devam etti. " Ben o kıza güveniyorum Kadir Bey. Yani tamam daha yeni ama Yase ile az da olsa konuşabilme fırsatım oldu...İnanabiliyor musunuz kızın gözlerinden okunuyor zararsız ve gayet başarılı bir insan olduğu. "

Kadir sertçe yutkundu. Aslında biraz önce yapacağı şey riskliydi, sonuçta bu akşam gelecek adamlarla büyük bir anlaşma yapacaklardı ve bu işi için oldukça önemliydi. Daha deneyimli bir elamanların olması gerekirdi ama her şeye rağmen yaşlı kadına izin verdi.

Kadriye Hanım memnuniyetle başını sallarken genç adam sert tutumundan taviz vermedi. "İzin veriyorum fakat eğer bu akşam bir sorun olursa o kız bir daha bu evde çalışamaz. Anlatabildim mi?"

Kadriye Hanım başıyla onaylarken genç adam çoktan mutfaktan çıkmış, merdivenlere doğru adımlarken deniz gözleri birisinde takılı kaldı.

Yeni gelen hizmetçi kız.

Yase.

İşine odaklanmış bir şekilde aynanın tozunu alıyordu ve daha genç adamı fark etmemişti. Deniz gözleri usulca kızın bedeninde kayarken kaşlarını çattığını dahi farkında değildi.

O etek fazla kısa ve dar değil miydi?

Aslında eteklerin boyu gayet idealdi fakat Yase biraz uzun boylu olduğu için kısa gelmişti.

Umursamadı ve basamakları çıktı teker teker.

#$&%@€₩

"Yase bir bakar mısın kızım?"

Elimdeki paspası viledanın içine koyup arkama döndüm. Kadriye abla mutfağın kapısından bakıyordu bana.

Alışkanlıkla başımı sallarken adımlarım çoktan onu bulmuştu. Daha yeni tanışmamıza rağmen birbirimize ısınmıştık. Sanırım bir tek yaşıtlarımla iyi geçinemiyordum.

Mutfağa giriş yaparken gülümseyerek baktı bana. "Kızım bu akşam Kadir Bey'in özel misafileri gelecekmiş. Bana servis için yanımda birisi daha olsun deyince seni söyledim. Hem senin açından iyi olur diye düşündüm, daha çabuk alışırsın işine.

Dudağımı dişledim farkında olmadan. Büşra'nın anlattıklarına göre akşam altıda çıkıp sabah dokuzda, o koşudan gelmeden önce burada oluyormuşuz.

Hangi insan evladı sabahın köründe deli danalar gibi koşardı ki? Üstelik benim için dokuz buçukta kalkmak bile zorkan o adam kim bilir saat kaçta uyanıyordu?

Zoraki bir şekilde onayladım onu, her ne kadar benim için zor olsada. Bu işe ya da daha doğrusu benim düzgün bir işe ihtiyacım vardı ve şu an en düzgün iş bu gözüküyordu.

Tabii şu parmak kadar eteği saymazsak.

Diğer eteklere de baksam da sonuç yine hüsrandı. Galiba biraz fazla uzun boyum vardı.

1.75 falan

Asıl sorun şu ki ; Ben akşam o karanlıkta nasıl durağa kadar yürüyecektim ? Resmen ormanın ortasındaydık ve ben gündüz olmasına rağmen bile korkup geri gitmeyi planlamıştım.

"Tamam... yalnız ailen merak etmez mi? Bir ara istersen, geç çıkabilirmişiz."

Ailem.

Yasemin.

Benim ailem başkaları gibi çok kalabalık değildi. Sadece bir kişilikten oluşuyordu. Fakat o bir kişi bütün kalabalık ailelere taş çıkartıyordu.

O benim elimde kalan son hazinemdi.

Başımı salladım iki yana. Yasemin'e Sultan teyze baktığı için hiçbir sorun teşkil etmiyordu benim açımdan.

●●

📌İnşallah güzel yazabilmişimdir📌

Lüften yorum yapmayı ve oy vermeyi unutma. Biliyorsun ki şu an daha küçüğüz ve büyümek tamamen senin ve benim elimde. Ben elimden geleni yapıyorum eğer beğendiysen sıra sende. ⚘⚘

Geçmişin Pençesi (ASKIYA ALINDI)Where stories live. Discover now