üyeler hakkında

230 11 1
                                    

KEY


O her işi çözmeyi biliyor bu nedenle sahne ismi Key oldu. Key, rap, dansçılık ve dans yeteneği ile üçlü tehdit oluşturmakta. O kız gruplarının performanslarındaki figürleri tek izleyişte bile anında öğrenip taklit edebiliyor.Key, ev işlerini ve yemek yapmayı çok iyi bilir, hatta o bir çeşit aşçıdır.Grubun omma'sı (annesi) olarak bilinir. İlk başta ona omma diyen dişi Taemin'di.Key, çocukları çok sever ve onlarla oynamaya bayılır. Hatta hayali evlenip çocuk sahibi olmak.Eşyalarına çok iyi bakar. Çok iyi bir çözlemci ve detaycıdır. Gerçekten eşyalarına izinsiz dokunanlardan nefret eder. Çocukluğundan beri günlük yazma alışkanlığı vardır. Kendi yaşlarındaki insanlarla arkadaşlık yapayı sever. Onun yakın arkadaşlarının hepsi kendisi gibi 1991 doğumludur.Ne kadar korksa da korku hikayelerine ve filmlerine bayılır.Korku filmlerini evde izlemeyi tercih ediyor, çünkü sinemada izlerken soğukkanlı olamadığını söylüyor. Grup üyeleri oun bu huyunu bildiği için bazen korkutma amaçlı korkunç notlar yazdıklarını veya garip oyunlar oynadıklarını söylüyorlar ve Key onların bu oyunlarından nefret ediyor. Köpekleri çok sever, Coco adında da bir köpeği var. Ayrıca çizgi film izlemeyi seviyor. Doğum günlerinde hediyelerinin Sünger Bob, Mr. Potato gibi sevimli hediyeler olmasını ister.O grubun moda ikonu olarak bilinmekte. Kırmızı, beyaz, mavi gibi renklerden çok çimen yeşili, pembe gibi çılgın renkleri seviyor. Renkli kostümler ve kız aksesuarlarını seviyor. Bu zevklerinden dolayı da en çok Julliette albümündeki tarzını beğeniyor. Key alış-veriş düşkünü, parasının çoğunu alış-verişe harcıyor. Tayland'da konser verdikten sonra Kore'ye geldiğinde elinde büyük iki koli vardı, yaptığı alış-verişe aldıklarını o kolilere koymuştu.Muhtemelen SHINee'nin en zengin üyesi. Ailesi Key'in daha iyi İngilizce bilmesi için onu yurt dışına göndermiş. Kore'ye bir süre sonra geri döndü. Amerika'da tüplü dalış dersleri aldı.

ONEW


Onew ders almadan tek başına piyano çalmayı öğrenmiş, şirkette stajer olarak çalışmaya başlayınca da hocalardan ders almış.Kendisini insanlara tanıtırken utanır ve bu yüzden seçmelere katılmaya cesaret edememiştir. Pratikler sırasında en çok hata yapan; grup için sorumlu hisseden ve sorunları çözen, zaman zaman dikkati dağılan, parlak ışıkların altında şişmiş kırmızı gözlerine rağmen güçlü durabilen, yaralandıktan sonra arabada gizlice ağlayan benim için dünyanın en iyi en koca yürekli lideri.Nazik ve sessiz görünür. Ama komik olmaya çalıştığında çok hırslıdır. Sahne arkasında atmosferi yükseltmek için çeşitli yöntemler deneme konusunda çok heveslidir. Ayrıca ne derse desin ortamı buz gibi etme yeteneği de vardır, ama yılda bir ya da iki kez insanlar onun komik olduğunu hissederler.Saçlarını ekmeği paketlemekte kullanılan filigran (altın şerit) ile tuttururdu.Ciddi derecede tavuk severdir.Tavuk etine bayılır.

JONGHYUN


Jonghyun SHINee grubunun en kısa üyesi olduğu için yükseklik kompleksine sahiptir. Hayatındaki en önemli kişinin ablası olduğunu söylüyor.Jonghyun ilk tanıştığı birisinin gözüne soğuk birisi olarak geliyor ama bunun nedeni Jonghyun'un bir insana çabuk ısınamaması (ki bunun her ne kadar böyle olduğu söylenip bu fikir savunulsa da ben bunun böyle olmadığını düşünüyorum. Yani SHINee ile ilgili sayısız video izledim ve hiç birinde  de Jonghyun'un insanlara karşı sergilediği soğuk bir davranış hatırlamıyorum. Hatta hafızamda yer edinen asıl şey Jonghyun'un her zaman kahkaha atıp ortamı yumuşattığı).Jonghyun çok romantik ve duygusal  bir ruha sahiptir. Onew bazen birbiri ardına duygusal anılarını hatırlayınca Jong'un bütün gün ağlayabileceğini bile söylüyor.Bir kız grubunun taklidini yapıp, şarkı söyleyerek dans ettiğinde çok utandığını ifade etti. Jonghyun Minho ile aynı oda da kalmanın en iyi yanının ona spor alışkanlığı kazandırması olduğunu söylüyor (Şuan da Jonghyun odasını Taemin ile paylaşıyor Minho ise odayı tek başına kullanıyor).SHINee' deki en aktif üyedir.

MİNHO


Minho sahnede insanların dikkatini çekmeye çalışır bu yüzden çok hızlıdır.Taemin, Minho'nun duygularının gizleyemediğini düşünüyor.Minho gruptaki en düzenli kişidir.Minho'nun olacak kız arkadaşı SNSD'den Yuri gibi olmalı.Minho okul günlerinde sınavlara çalışırken Boyz 2 Men - End of the Road dinliyordu.Replay'in Japonca versiyonunun, Korece versiyonundan daha şiirsel olduğunu düşünüyor (Tıpkı benim gibi düşünüyor).Ne olursa olsun rekabeti sever ama eğer karşısındaki bayansa rekabetten vazgeçer.Gözlerini seviyor.SHINee ile birlikte değilken kendisini garip hissediyor.Minho evleneceği kızın kendisiyle futbol ve basketbol oynamasını istiyor.Ramen, Minho ve Onew'nun hayatları boyunca bıkmadan yiyebilecekleri tek yemek.Minho'nun sloganı ''Her zaman saygılı ve alçak gönüllü ol''Minho'yu; Jong uzun boylu olduğu için, Taemin karizmatik olduğu için, Onew büyük gözleri olduğu için, Key sportif bir vücüdu olduğu için kıskanıyor.

TAEMİN


Taemin kız olsaymış kesinlikle Minho ile çıkarmış.Onu en çok etkileyen sanatçı Michael Jackson.Müziğe başlarken ailesi bunu istememiş.Taemin salatalıktan nefret ediyor özellikle de kimbapın içerisindeyse.Oldukça yakışıklı, güçlü ve hareketli olduğunu düşünüyor.Kahvaltıyı eğer bir işi olmazsa her zaman o hazırlıyor.Taemin okuldaki arkadaşları tarafından pek sevilmiyor.Sıkıntılı olduğunda bunu Onew ile paylaşıyor.Duygusal biri bazen hüzünlü şarkılar dinleyip ağlıyor. Bir radyo programında abisinden uzak kaldığı için ağladı.Taemin'in parmak kompleksi var. Parmaklarının kısa olmasından şikayetçi.Müzik ile ilgili şeyler yapacağını ilk abisine söylemiş.Ergenlik döneminde ailesi ile çok fazla çatışma yaşarmış ve oldukça asiymiş. Çok inatçı birisi olduğunu düşünüyor.Uyandığında ilk Minho'nun üstü açılmış mı diye kontol ediyor.Key ile birlikte her zaman anime izliyor.

jσnghчun αnísínαHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin