25. Mental ohälsa

22 2 0
                                    

En av anledningarna till ångest och depression som inte många pratar om är att om man lever sitt liv i motsats eller ej i samklang med sitt hjärta så med tiden utvecklas stress och ångest.

När vi är små barn så ser vi hela världen som möjligheternas paradis, inget är omöjligt utan allt är nytt och skall prövas och varje dag är en lek och upptäcktsfärd. Sedan ju äldre vi blir så kommer föräldrarnas regler och värderingar och samhällets och skolans styrning att göra vår livsväg smalare och smalare. Vårt liv från att ha varit en oändlig evig sommaräng blir till en smal korridor där väggarna höjer sig över oss som stora damoklessvärd.

Istället för att trycka ner våra känslor och bara fortsätta ett sådant ofritt liv finns det möjlighet att stanna upp och fundera på vem man egentligen är. Ställa sig frågor om vad man vill och vart och varför. Är det vi själva som styr våra liv eller är det andras förväntningar och samhället som vi låter vara våra ledare eller vart tog vår fria val vägen.

Läkare och arbetsgivare och medicinbolagen vill att vi skall fortsätta springa i ekorrhjulet och de skriver gärna ut lyckopiller och matar oss med gifter i maten för att vi lydigt skall följa den breda massan. Man kan undra varför Sverige och västvärlden har bland de högsta självmordsantalen i världen och över 1miljon svenskar äter lyckopiller varje dag.

Något har gått väldigt fel i Sverige idag. Det är som Shakespeare skrev i Hamlet "det är något ruttet i Danmark". I detta fall Sverige. Vi måste allihop stanna upp och fundera på vad vi sysslar med.

Vi alla skall vara allt för alla andra, vi skall hjälpa all världens fattiga och vi skall vara bästa föräldrarna, bästa arbetarna, smala och vältränade, äta rätt, tycka rätt. Hela det svenska samhället har blivit en instängd bubbla där allt är förbjudet och alla som inte följer den stora massan hängs ut som farliga eller får stå som varnagel i skamstocken på sociala medier som är det nutida torget där allt bedöms och där folkdomstolar gör processen kort med oliktänkande.

Tusentals människor går in i väggen och tusentals andra lider av olika diagnoser och sjukdomar och ingen frågar sig vad är grundorsaken utan allt får bara rulla på och dövas med kemiska piller.

Reinfeldt hade rätt om att svenskarna är det sovande folket eftersom ingen verkar vakna. Vare sig det är terroristdåd där människor blir massakrerade eller när de ser hur kriminaliteten och dödsskjutningar sker varje dag och nu det senaste att pensionerna skall ytterligare försämras. Allt för att betala våra politikers inkompetenta styrande av vårt land.

Så frågan är till alla i Sverige, vad vill du göra med ditt liv? Vi har alla ett val och vad vi än väljer får det konsekvenser. Även när vi väljer att inte göra något kommet detta få konsekvenser.

Det känns som om detta val är det som se flesta gör idag i Sverige.
Att stoppa huvudet i sanden och hoppas att allt blir bra. Ta ett lyckopiller eller 5 starköl på helgen och glömma problemen. Eller köpa en trisslott och hoppas vinna miljonvinsten.

Verkligheten fungerar dessvärre inte så utan skall det bli förändringar i samhället eller i vårt privata liv krävs det hårt arbete 24 timmar om dygnet. Det handlar om att bestämma sig vilket liv vill man ha.

Och så måste man först och främst se till sig själv att man mår bra. Det är som på flygplanet när de visar filmen om vad du skall göra vid olycka. FÖRST TAR DU PÅ DIG DIN SYRGASMASK sedan kan du hjälpa andra."

Text ovan av Göran Andreasson <3

Vidare hoppas jag att ni lyssnar på Whitney ovan. Hennes garderober var sprayade med det allseende ögat av Illuminati innan både hon och dottern drunknade i badkaret, med narkotika i sig, avfärdade som självmord? var hennes död, George Michaels, Bowies, Prince, Jacksons av naturliga orsaker ? Jag tror inte det, lika lite som Elvis eller John Lennons av en "ensam galning". Vidare när det gäller den mentala ohälsan rekommenderar jag min fg bok, för en djupare inblick, Den fria viljan".

Mental ohälsa tror jag man kan födas med pga att fostret blir tidigt skadat av patogener, gifter, vacciner mm. Fostrets hjärna utvecklas på mkt tidigt stadium o det krävs inte mycket för att störa dess utveckling. ALLA gifter inkl alkohol o vacciner skulle jag avråda ifrån.
För de som upplever att sitt barn förändras efter vaccinerna är det riktigt tragiskt därför att hela försvaret och kroppen är helt förstört. Det kommer krävas omfattande arbete att få det på rätt köl igen om det någonsin går, friskare kan man bli, men hur frisk är relativt, detsamma gäller alla vuxna som upplevt att de tex efter diverse influensa sprutor eller annat plötsligt upplevt att deras hälsa plötsligt och oförklarligt gått käpprätt söderut.

För att läka sin själ finns det massor att göra, men när det gäller barn är det trygghet och kärlek som skapas via fasta ramar och rutiner samt traditioner. Autistiska barn klarar inte av att hoppa i säng innan de gjort en viss ritual etc. Man måste läsa kanske samma saga/ bada exakt samma tid o ha en viss pyjams eller dylikt. Detta är extremt viktigt. Även för vuxna autister eller halv autiuster, bör man skapa ritualer och traditioner dagligen och varje vecka. Man gör vissa saker på en bestämd tid i en viss ordning, det skapar struktur och lugn i själen, gärna med en speciell musik till som hänger upp hjärnan på detta och skapar associationer till lugn, ro och trygghet. Man vet EXAKT vad som ska komma härnäst.

Självklart måste man också sluta stressa och eliminera alla tids- och energitjuvar genom att inventera dem. Släkt, vänner och relationer som inte tillför något utan bara tar, bör man lära sig säga tack och hej och nej till. Faktum är att det viktigaste ordet att lära våra barn är inte ja & amen utan NEJ!

Att avsätta tid för sig själv är lika självklart som för familjen. Tänd ljus i badrummet och ta ett bad med skön musik eller en skogspromenad i ensamhet . Visst kan man gå med vänner men att få ro i själen innebär att man ofta behöver gå inåt och få syn på sina egna tankar. Dagbok är också ett utmärkt redskap man bör skriva minst en gång i veckan, vad man är nöjd med, vad man vill förändra och hur.

Vidare är dans, yoga, promenader och träning utmärkta redskap för en själ i balans. Fokus på att lära sig andas är jätteviktigt. En stor dela av sjukdom och stress kan hänföras till dålig syresättning. Låter trivialt men är jätte viktigt. .. så DRA ett DJUPT ANDETAG via näsan , håll andan och blås ut långsamt via munnen.. sänk axlarna, räta på ryggen o ut med bröstet och in med svanken.. o sitt aldrig med benen i kors.. om du inte sitter skräddare.. du förstör cirkulation och muskulatur i buk & rygg. Vidare bör de som är överrörliga undvika att stretcha ut ryggen för mycket som sker när vi tex sitter på huk. Inte bra alls och kan ge bråck och smärta mm. Ryggsäck bör man ha om man bär tungt så inte ryggen blir sned.

Video : Greatest Love Of All

Kost & kunskapWhere stories live. Discover now