Cadmus a jeho potomci

1K 48 0
                                    

No, nechci se chlubit, ale role Smrti je narážka na mě osobně, akorát jsem jim ti věci nedala. Předala jsem jim znalosti, aby si předměty byli schopni vyrobit sami. Co se s nimi stalo potom, už v mých rukách nebylo. 

Co se vůbec stalo s potomky prostředního bratra?

Potomci prostředního bratra získali hodně společných rysů s mým otcem. Získali jeho obrovský majetek a stali se jednou z nejbohatších čistokrevných rodin ve společnosti. Byli hodně pyšní, že jim v žilách proudila krev samotného Salazara Zmijozela, a že zdědili jeho majetek. Generace po generaci utrácela peníze a vdávali se a ženili mezi sebou, aby zachovali čistotu krve, což nedopadlo zrovna moc dobře - dopadlo to přímo katastrofálně.

Tímto se dostáváme ke Gauntovým.

Gauntovi

Jediným cenným majetkem, který jim zůstal z dědictví bohaté a vznešené rodiny, byl medailonek Salazara Zmijozela a kámen vzkříšení v prstenu (nevěděli o jeho skutečném účelu a ani by to nepochopili). Důležitými postavami jsou poslední tři nositelé tohoto jména, které jsem měla tu smůlu na chvíli hlídat.

 Důležitými postavami jsou poslední tři nositelé tohoto jména, které jsem měla tu smůlu na chvíli hlídat

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Marvolo Gaunt byl otec dvou dětí a dalo mi hodně práce ho nezabít. Bylo na něm vidět to šílenství z pýchy z příbuzenství s mým otcem a také následky uzavírání sňatků mezi příbuznými.

Kolikrát jsem toužila zakročit do dění naší rodiny, ale oficiálně jsem byla mrtvá minimálně devět století, a aby každý věděl, kdo jsem, mě zrovna nelákalo. Ještě bych tak musela učit v Bradavicích.

Morfin Gaunt byl jeho syn a byl přesnou kopií svého otce ale o dost šílenější (jako by to ještě bylo možné).

Chtělo to hodně odvahy, abyste vkročili do jejich "domu". Šlo o starou chýši, která byla menší a zaprášenější než jakákoliv kobka, kde jsem měla možnost spát. A to je co říct!

Meropa Gaunt je nejdůležitější postavou z této trojice, jelikož je matkou vy-víte-koho. Z těch tří byla na všechny ty poměry nejvíce normální a oblíbila jsem si jí. Bratr s otcem ji týrali a to do té doby, než si ti "chytráci" zařídili zatčení a zavření do Azkabanu.

Nemělo smysl jim říkat, kdo jsem ve skutečnosti byla, stejně by mi to nevěřili. To, že prvorozená Salazara Zmijozela, byl upír, se již dávno zapomnělo. 

Jistě jste vy nezapomněli, že jsem si zmiňovala o medailonku a prstenu s kamenem vzkříšení. Vzhledem k jejich mentálnímu stavu a tomu, co prováděli, jsem se rozhodla si vzít zpět majetek svého otce a své rodiny. To, co tihleti předváděli, bylo k pláči a k smíchu zároveň.

Morfin se mě při mé cestě pro majetek pokusil zabít - je na vás, jestli je tohle k smíchu nebo k pláči. Mrtvého zabít smrtící kletbou nemůžete. Cruciatus je pro nás šimrání pírkem a Avada nás tak maximálně na pár minut odstaví. Hádejte, jak to asi dopadlo?

Medailonek jsem si připnula ke krku a prsten si nasadila na svůj pravý ukazováček, čímž se vyznačuje jeho síla. Kámen vzkříšení tam mám na ozdobu a zatím jsem ho nijak nevyužila. Nepotřebuji ho nijak využívat - ještě by se mi zjevil otec a já bych od něj dostala přednášku, jak se mi nepodařilo uhlídat naši krev. Po devíti stoletích nikdo nepotřebuje, aby ho jeho vlastní rodič poučoval jako malé dítě.

Mé tělo, duše i jméno je ZmijozelWhere stories live. Discover now