6. Există mereu o răscruce de drumuri

6.2K 726 178
                                    

6. Există mereu o răscruce de drumuri

— Ai făcut ce? Maya închide un ochi și mă privește debusolată.

   A slăbit două kilograme și s-a mai înălțat cu cinci centimetri. Acum nu mă mai pot sprijini cu cotul de capul ei. Niciodată nu am putut, dar ar fi fost tare să o pot face. 

— Am mâncat ultima budincă din frigider.

      Bruneta își sprijină cotul de tocul ușii, în timp ce lovește cu piciorul în podea. Dacă are impresia că astfel îi voi înapoia budinca pe jumătate mâncată se înșală. Unu, nu aș avea de ce face asta. Doi, unu (nu aș avea de ce face asta).

— Greșit. Își deschide ambii ochi pentru a îmi putea oferi o privire ce aduce la un loc nervozitatea, regretul și reproșul. Ai mâncat ultima mea budincă.

— Greșit, nu era numele tău pe ea.

    Ling lingura și o bag în pahar, arătând mulțumit.

— Greșit, numele meu este pe orice desert din frigider.

— Sunt destul de sigur că nu te cheamă „budincă de ciocolată cu frișcă”.

     Flutur paharul pe jumătate gol și rânjesc.

— Nu știi tu cum mă cheamă.

A făcut din mână un gest de plimbă ursul. Ciudat este că ea trebuia să îl plimbe. Stăteam întins pe patul meu din camera mea și mâncam budinca ei din frigiderul nostru. Nu am acordat niciodată atenție pronumelor posesive, dar capăta sens.

— Oare Maya Audria Sean?

— Cum naiba... Elijah – mama mă-tii – Sean!

Am luat o lingură plină cu budincă pe care am plimbat-o ca pe un avion și m-am înfruptat din desertul ce reprezenta motivul celui de-al treilea Război Mondial.

— Nu-i acasă.

Și-a arcuint o sprânceană. I-am aruncat un zâmbet, dând mai tare volumul meciului de fotbal. De când mă uit eu la meci? De când m-am decis să o ignor și să mănânc budinca în ciuda ei. Datorită mie a slăbit. Nu știe că mă sacrific pentru silueta ei care devine din ce în ce mai zveltă?

Maya suferă de pubertate întârziată, drept urmare abia acum devin conștient că are sâni și fund. Un zâmbet dement îmi apare pe chip în timp ce o privesc ispitit de diavol.

— Fă o piruetă.

— Ce?

— Învârtește-te în cerc.

Mi-a arătat un frumos deget mijlociu. Râdeam de duritatea ei, cu toate că arăta precum un ștrumf furios.

— Du-te și îmi ia budincă.

— De ce nu îl suni pe Elijah?

— Pentru că nu Elijah a mâncat ultima budincă, ci tu.

A îndreptat degetul arătător spre mine. În acea poziție părea că a găsit inculpatul unei crime care se pedepsește cu cel puțin optzeci de ani de pușcărie.

— Sărutmâna pentru masă, am zâmbit  arătând paharul gol.

Și-a dat ochii peste cap. A pășit în interiorul camerei și s-a așezat pe scaunul de lângă birou. A luat câteva CD-uri și a strâmbat din nas.

Două cu muzică.

Două cu filme porno.

Unul cu muzică.

BrandonUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum