1. Kapitola - Dopis

558 62 3
                                    

 Bylo pár dní před začátkem září, když Dracovi na okno jeho pokoje zaťukala sova, která nesla v zobáčku dopis. Dopisy mu moc nechodili, proto byl docela zmatený, nic méně se zvedl z postele, na které ležel s knížkou v ruce a přešel k oknu.

Když ho otevřel, sovička přeletěla přes rám a usadila se na vnitřní parapet. Draco k ní natáhl ruku a dopis si převzal. Sovička jen potichu houkla, roztáhla svá křidélka a poté vyletěla ven.

Blonďák si pořádně prohlédl obálku a mohl tak spatřit, že je na ní bradavická pečeť.

,Cože? Proč by mi psali z Bradavic?' podivil se Draco, během toho, co rozbaloval obálku. Poté vytáhl dopis a dal se do čtení.

,Vážený pane Malfoyi,
s potěšením vám oznamuji,
že ve Škole čar a kouzel v Bradavicích
s vámi počítáme se studijním místem i letošní rok.
Jako nedostudovaný kouzelník máte možnost,
si letos ročník dodělat a zakončit jej tak zkouškami OVCE.

V příloze vám zasílám seznam všech potřebných knih.

Školní rok začíná 1. září.
Očekáváme vaši sovu s odpovědí nejpozději 31. srpna.

Se srdečným pozdravem

Minerva McGonagallová
ředitelka školy'


Draco si dopis přečetl nejméně třikrát, ale i tak mu stále nedocházelo, co se to děje. Jako ano, pochopil, že má možnost dostudovat, ale nechápal, proč tu možnost vůbec dostal. Nepochyboval sice, že ti, co válku přežili, dostali stejnou nabídku, ale že zrovna on? Proč? Vždyť si to ani nezaslouží, ve válce se nakonec sice postavil na stranu dobra, ale lidé na něj budou stále koukat skrze prsty, protože má na předloktí Znamení zla. Není už tolik viditelné, ale stále tam je a bude.

,,Od koho je ten dopis, zlato?'' zeptala se Narcissa, která právě vstoupila do Dracova pokoje. Pár dní po válce byla celá rodina Malfoyů u soudu, kde se rozhodovalo, co s nimi bude dál. Lucius tehdy dostal doživotí v Azkabanu a Draco s Narcissou byli zproštěni obvinění. Narcissa se totiž nikdy aktivně neúčastnila ničeho, co by bylo považováno jako přestupek a ona tak šla do vězení. Jako jedna z mála pouze jen přihlížela a byla nucena sledovat, jak ostatní umírají a nic s tím nemohla udělat, protože jinak by ji sám Voldemort zabil.

Draco na druhou stranu dělal pro Fénixův řád špióna, tudíž by nebylo spravedlivé, kdyby jej poslali do Azkabanu, protože díky němu měli spoustu informací, bez kterých by byl tenkrát Harry Potter nahraný.

Takže oba byli volní a mohli si tak žít konečně alespoň z poloviny šťastný život. Narcissa nechala zbourat Malfoy Manor, protože jí až moc připomínalo to temné období a společně s Dracem se přestěhovali na jejich letní sídlo do Francie.

Draco to tam měl rád, když byl malý, jezdívali tam s matkou jen oni dva a užívali si spolu spoustu zábavy, proto byl nadšený, když Narcissa přišla s takovým nápadem.

,,Z Bradavic,'' odpověděl Draco a otočil se na matku.

,,A co v něm píšou?'' zeptala se se zdviženým obočím Narcissa.

,,Píšou, že mám v září nastoupit, abych si dodělal ročník,'' odpověděl Draco, přešel k matce a dopis jí podal.

Narcissa si jej přečetla a poté se s úsměvem podívala na svého syna. ,,A jaké je tvé rozhodnutí? Nastoupíš?''

Draco jen pokrčil rameny a přešlápl z nohy na nohu. ,,Já nevím, není to zbytečné?''

,,Zbytečné? Ale ne, kdepak, to rozhodně ne. Když dostuduješ, budeš mít tak větší možnosti v tom, co by si chtěl v budoucnu dělat a ne, nech mě domluvit,'' pokárala svého syna Narcissa, když se chystal k protestům, ,,já vím, že teď oba moc možností nemáme a většina se k nám otáčí zády, ale to chce jen čas,'' usmála se a pohladila Draca po tváři. ,,Byl si vždycky chytrý kluk a když jim ukážeš, že na to opravdu máš, tak ti tu možnost určitě dají.''

Draco se na ni usmál a poté ji objal. Vždy svou matku miloval, byla tady pro něj pokaždé, když potřeboval a neustále při něm stála. Málo kdo má takové štěstí, že má tak skvělou a milující mámu a on každý den děkoval Merlinovi za to, že on to štěstí má.

,,Děkuju,'' zašeptal jí, než se odtáhl.

,,Beru to tak, že ses rozhodl nastoupit,'' řekla poté Narcissa.

,,Asi ano, zkazit tím nic nemůžu a kdyby se mě rozhodli vyloučit--''

,,Tak jim napíšu, že mi tě nemají vracet dřív, než na konci června,'' zasmála se paní domu.

Na to se Draco zasmál a převzal si zpět od matky dopis. ,,Půjdeš se mnou na Příčnou ulici? Musím si koupit učebnice, nějaké pergameny a brky.'' zeptal se.

,,Samozřejmě zlato, stejně jsem tam měla v plánu jít si koupit nějakou knihu, takže mi budeš alespoň dělat společnost.''

,,Dobře, takže za patnáct minut v hale? Musím se ještě převléknout,'' řekl Draco a už přecházel ke své skříni, aby na sebe mohl obléct něco více elegantního, než jsou tepláky a vytahaná košile.

,,Fajn, tak za patnáct minut,'' rozloučila se Narcissa a opustila jeho pokoj, aby se šla také připravit na cestu.

Když se Draco převlékl, do kapsy si vložil papír, na kterém měl napsané, co bude potřebovat a vydal se do haly, kde na něj už matka čekala. Společně vyšli před sídlo a Narcissa se chytla rámě, které jí nabízel Draco.

,,Můžeme?''

,,Ano,'' odpověděla Narcissa a poté už se společně přemístili.

_

_

_

Vítám vás u první kapitoly mého nového příběhu! Snad se vám líbila a alespoň trochu vás zaujala. :) 

Já věřím, že ano a doufám, že se spolu sejdeme i u dalších kapitol. :) :D

Zatím zdárek! ♡

Snowman ||Drarry||Where stories live. Discover now