7. Kapitola - Vyjasnění

487 54 23
                                    

 Od onoho trapného incidentu, který se odehrál v Dracově a Hermionině pracovně, uběhlo několik dní. Draco od té doby s tmavovláskem nemluvil a ani ho nikde neviděl. Pokaždé buď na Hermionu čekali před komnatou nebo přišla jen Ginny, která po něm nezapomínala vrhat naštvané pohledy.

Ve škole na sebe taky neměli štěstí, pokud tedy nepočítal danou hodinu, na které mu koukal pouze do zad, neboť se na něj Harry ani jednou neotočil a vždy po skončení hodiny opustil třídu a ho naprosto ignoroval.

Draco si to neuměl vysvětlit, ale trochu ho to štvalo. Nevěděl proč, ale mrzelo ho, že si s ním nebelvír nechce promluvit i kdyby to měl být hloupý rozhovor o počasí. Možná to bylo tím, že s ním chtěl být vždycky kamarád a teď, když to vypadalo, že je to na dobré cestě, celé se to nějak pokazilo.

Proto teď blonďák jako každý jiný den pomalu kráčel hradem, neboť vyučování pro dnešek skončilo a on už v hlavě vymýšlel plán, co by dneska v ostatními podnikl.

Od začátku roku už se tak nějak stalo tradicí, že jeho spolukolejníci přišli za ním a poté buď společně byli v komnatě a hráli hry či si jen povídali a nebo šli ven a užívali si zatím, ještě teplého počasí.

,,Malfoyi?'' uslyšel najednou Draco a když se poplašeně podíval za sebe, protože se daného vlasu lekl, uviděl u jednoho z mnoha loučí, které se na hradě nacházely, postávat Harryho, jak se na něj s mírným úšklebkem dívá.

,,Co tu chceš?'' zeptal se podrážděně Draco, až jej samotného překvapilo, jak jeho hlas zní. Neměl v plánu, aby jeho otázka vyzněla tak ošklivě, prostě to z něj vyletělo.

Harrymu samozřejmě neušel jeho tón hlavu. Viditelně znervózněl a přešlápl z nohy na nohu. Poté se váhavým krokem rozešel přímo k němu, aby na sebe měli lepší výhled.

,,Já-,'' začal nebelvír a nejistě se podrbal na zátylku, ,,chtěl jsem se ti ještě jednou omluvit za to, jak se Ginny tenkrát zachovala, nebylo to od ní fér.''

Draco nad jeho větou vyvalil oči a nebyl schopný slova. Vážně se mu Potter přišel omluvit, i když už to vlastně udělal?

,,A proč si se mi celý týden vyhýbal?'' zeptal se Draco na otázku, která ho těch několik málo dnů tížila snad nejvíc, ale vzápětí si chtěl nafackovat, neboť neměl v plánu vypadat před Potterem jako ubožák, který prahne po jeho přítomnosti.

Harry vypadal jako otázkou zaskočeně, poté se ale usmál a posadil se do výklenku okna, které bylo kousek od nich a rukou Dracovi pokynul, aby se posadil vedle něj.

,,Já vím, choval jsem se jako pitomec a věr mi, že to nebylo úmyslně, ale Ginny na mě tehdy potom pěkně vyjela a to jsem absolutně nechápal proč a když mi řekla, že se odmítá přátelit s někým, kdo posluhoval Voldemortovi, tak jsme se docela pohádali a já měl v sobě strašný zmatek, protože jsem nemohl pochopit, proč Ginny nemůže pochopit, že jste to nedělali dobrovolně a že se ho rozhodně nechystáte vzkřísit no a prostě jsem měl v sobě opravdu zmatek,'' vydechl nahlas Harry všechen vzduch z plic a zabořil hlavu do dlaní a začal se z téhle absurdity smát.

,,Promiň, je mi jasné, že tomu zřejmě nerozumíš,'' řekl poté nebelvír skrze prsty.

,,Ona nemohla pochopit, ty jsi nemohl pochopit, já to chápu,'' řekl s úsměvem Draco a poplácal Harryho po zádech. Už mu to celé začínalo dávat smysl. Onen problém nebyl v Harrym, ale v Ginny, která prostě nemohla překousnout, že by se slavný Harry Potter mohl začít kamarádit s Dracem Malfoyem a jeho kamarády.

,,Fakt?'' uchechtl se Harry a narovnal se v zádech, aby se na zmijozela mohl pořádně podívat.

,,Asi jo,'' zasmál se blonďák a nespouštěl z něho pohled.

Nebelvír se spokojeně usmál, když viděl Dracův upřímný úsměv, protože vůbec nepočítal s tím, že by ho blonďák vyslechl. Myslel si, že se mu pouze vysměje a na nějakou omluvu se mu pěkně vysere a pošle ho do patřičných míst, ale on to neudělat a místo toho tady s ním sedí a usmívá se.

,,Takže jsme kamarádi?'' zeptal se s nadějí Harry a natáhl k blonďákovi ruku, jako to v prvním ročníku udělal Draco, kdy ho žádal o to samé.

Blonďák se nad touhle situací musel uchechtnout a Harrymu došlo, že ho nepochybně napadlo úplně to samé, ale tak nějak tušil, že s tímhle ho Draco neodmítne.

,,Kamarádi,'' usmál se zmijozel a opětovaným stiskem ruky to potvrdil.

Nebelvír se vesele usmál a rozpřáhl ruce, aby mohl Draca obejmout, ten se však jen odtáhl a zvedl ukazovák pravé ruky.

,,Zase to nebudeme přehánět, Pottere,'' mrkl na něj, seskočil z parapetu a se samolibým úsměvem odkráčel od smějícího se Harryho, který takovou reakci očekával.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 02, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Snowman ||Drarry||Where stories live. Discover now