selecting || #1

119 7 2
                                    

Fluitend loopt ze over de drukke straat. Haar lichte haar hangt in een slordige knot boven haar hoofd. Door haar onopvallende, warme kleren, een grijze spijkerbroek en oversized witte hoodie, viel ze toch meer op tussen de mensen die allemaal felgekleurde shirts (of hemdjes), korte broeken en jurkjes aanhadden.

Haar ogen gaan scannend over de mensen om haar heen, terwijl ze hetzelfde deuntje blijft fluiten. Ze springt op een bankje die naast de stoep staat en gaat op de rugleuning zitten. Een paar oudere mensen kijken hoofdschuddend haar richting op.

Ze gaat verder met het scannen . Elke keer als ze iemand interessants ziet, stopt ze met fluiten en veranderd ze van deuntje. De meeste mensen negeren haat, of zien haar niet eens. Ze zitten allemaal in hun eigen wereld en willen liever niet letten op wat zich daar buiten afspeelt.

"Diana! Hey, DIANA!" een meisje met een vrolijk gezicht en roze wangen komt met haar handen vol tassen en twee andere meisjes achter haar aan naar Diana toe. Meteen stopt Diana met fluiten en kijkt met een schuin hoofd naar de drie naderende meisjes. "Diana! Ik dacht dat je niet naar de stad kon samen met ons?" Zegt het meisje met de roze wangen op een licht beschuldigende toon.

Diana houdt haar mond dicht en knijpt haar ogen een beetje dicht. Tussen haar wimpers door kijkt ze naar het meisje wat voor haar staat. Ze is zeker niet zo lang, ongeveer 1,60 cm, en draagt een verschrikkelijk kort broekje met een topje die nauwelijks haar borsten verbergt. Haar handen zitten beide vol met tassen van de H&M, Bershka, Pull&Bear en allemaal van dat soort winkels. De meisjes achter haar hebben beide donker haar, alleen is de ene erg lang en de andere misschien wel korter dan het meisje met de roze wangen. Vanbinnen knikt ze goedkeurend. Goede kandidaat.

Na een tijdje besluit Diana te reageren. "Sorry, ik ben heel verward vandaag, wat was je naam ook alweer?" Ze perst er nog een geforceerde glimlach achteraan. Alle drie de meisjes beginnen te lachen. "Jij bent echt een rare Diana. Ik ben Danique, weet je wel, je best friend?" Lacht het meisje met de roze wangen.
Diana begint ook te lachen. "En... achternaam?" " Van Beek, gekkie!" Antwoordt Danique. Danique van Beek. Nummer 1.

Diana stopt dan abrupt met lachen en kijkt de drie meiden aan. Het is een tijdje stil. Dan kucht Danique. "Nou, kom je niet mee dan?" Zegt ze. Diana kijkt haar alleen aan, en begint dan weer een ander deuntje te fluiten. Vol ontzet omdat iemand haar negeert draait Danique zich om naar de andere twee meiden, die al even geshockeerd kijken. "Pfft, nou doei weirdo! Kom Alyssa(😏), Romy." Op haar hoge hakken draait ze zich om en loopt tikkend weg, met de andere twee op haar hielen.

Tevreden springt Diana weer van het bankje af, en loopt weer terug richting haar huis. De selectie is klaar. Ze heeft een doelwit gekozen. Nu alleen nog een plan.


wwwooow! Precies 500 woorden.
Enjoy dit eerste deel❤️ - x robin

where is my mind || r o b i nWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu