5 || Kattengejank

3 0 0
                                    

"Wat?" vraag ik nogmaals verward. "Nou begin maar met zingen," zegt Andrew. "Z-zingen?" vraag ik met een soort angstige ondertoon. "Kom op Hailey, jij en ik weten allebei dat je kan zingen," zegt Shawn bemoedigend. "Ik kan dit niet," zeg ik hopend dat ik niet hoef te zingen. "Jawel dat kan je wel volgens Shawn, nou hup kies een liedje doe je ding," zegt Andrew. "Desnoods een duet," probeert Shawn. Man hij weet ook niet van ophouden.
"Een solo, Heart full of scars," mompel ik dan maar. I know, ik geef snel op, maar hé ik ben gewoon een super goed en aardig persoon (zelf confidence kuch).
"Die ken ik niet of heb ik niet," zegt Andrew verbaasd. "Uhm ja, een original" zeg ik zacht. "Okay dan," zegt Andrew verdacht. Hij lijkt, zeer tevreden. Ik geef de usb-stick aan Andrew. Hij verlaat het opname gedeelte en gaat weer achter de knopjes zitten. Shawn blijft in dezelfde ruimte als ik en gaat rustig op een stoel zitten voor 'mental support'. Zacht begint de intro af te spelen en begin ik met zingen.

Stop, don't tell me how to feel
These scars will never heal, overnight
I'm just searching for what's real
It's hard enough to deal with life

Learn to say fuck it, take my time
Life's a bitch, but I'll make it mine
Make it, make it, make it mine
Learn to take it as a sign
If you don't like me, get in line
You won't break me, break me with your lies

Sometimes you bleed for who you are
It's hard to love with a heart full of scars
I won't feed into your dark
I'll keep loving with a heart full of scars (heart full of scars)
You're never gonna keep me down
Doesn't really matter what you say
I'm not living for yesterday (heart full of scars)
I'll figure out how to turn it around
I'm learning how to bend not break
A full life is give not take (heart full of scars).

Nadat ik klaar ben zijn ze voor een aantal seconden stil. I knew it. Ze vonden het kattengejank. Ik zei dat ik het niet kon.

Naar een enkele ogenblikken merk ik dat er meer mensen achter bij Andrew en de knopjes staan. Daarna breekt lawaai uit en applaudiseert iedereen die er staat. Ze blijven applaudiseren en ik word er verlegen van. Uit het niets trekt Shawn mij in een knuffel en knuffel ik verbaasd terug.

De knuffel duurt enkele seconden. Het zijn één van de fijnste seconden die in mijn leven afgespeeld zijn. Het is een moment waarin ik mij veilig voel. Dat ik voor eventjes vergeet dat ik niet meer hoef te vluchten. Dat ik mijn vader vergeet. Dat ik mijn plek heb gevonden. Mijn plek bij Shawn, ookal zijn we alleen maar vrienden en kennen wij elkaar maar een paar dagen, het voelt nu al als míjn plek.

Een drietal mannen komen de studio binnen en lopen richting mij. ''Hailey, toch?'' vraagt één van de drie mannen in pak. ''Ja,'' zeg ik zacht en bijna verlegen. Wacht, verlegen? Ik ben echt nóóit verlegen. Naja misschien vroeger toen ik klein was. ''Jacob.'' zegt de zelfde man die om mijn naam vroeg. Hij steekt zijn hand uit en ik neem die twijfelachtig aan. ''Dit zijn Martin en Thomas,'' zegt de man weer. De twee andere mannen steken beide hun hand uit, die ik daarna ook weer twijfelachtig aanneem. ''Hailey, Jacob is een muziekproducer, Martin een agent en Thomas een manager,'' zegt Shawn als verdere uitleg. Ik knik als bevestiging dat ik het snap. Oké ik lieg, ik snap er helemaal niks van. Waarom stellen zulke belangrijke mannen uit de muziekwereld zich voor aan mij. ''Wij hoorden zojuist een deel van jouw stem, en blijkbaar was dat nummer ook een zelfgeschreven nummer?'' vraagt Jacob weer. Ik knik nogmaals ter bevestiging. ''We zouden je graag even in een privé ruimte willen spreken, dat betekent zonder Shawn,'' zegt Thomas. Niet wetend wat ik moet doen blijf ik zwijgend staan.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 11, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

THERE'S NOTHING HOLDIN' ME BACK // ft. Shawn MendesWhere stories live. Discover now