Tanişma

582 24 0
                                    

Perdemin arasından gün ışığı sızıyordu. Kalktım üstümü giyindim ve aşağı indim herkes kahvaltı sofrasındaydı. Ben kapıya doğru yöneldiğimde babaannemin arkamdan seslendiğini duydum. Aldırmayıp dışarıya çıktım. Arabama binip okula doğru yol aldim. Okula vardığımda Arabamı park ettim ve Selin'le Zeki'nin yanina gittim. Çok neşelilerdi, bana dün akşamı sordular. Onlara her şeyi anlattım. Çok şaşırdılar beklemiyorlardı böyle bir şey.  Ders saati geldi ve sınıfa gittik içere girdiğimizde herkes birbiriyle konuşuyordu hoca içeri girince biranda o gürültü kesildi ders başlamıştı dikkatimi bir türlü derse vermiyordum Allah'tan ders bitmişti. Dersten sonra yanıma Can geldi kendileri Seline kör kütük aşık. Sürekli yanıma gelir durur ona yardim etmem için yalvarır ama ben ona yardım edemem Selin isterse onu fark eder sürekli yanımda. Ne oldu yine Can. Şey Zümrüt Selin nerde? Zeki'yle çıktılar onlar ilerdeki kafedeler o esnada telefonum çaldı. Arayan babamdı. Can sonra konuşuruz deyip gittim. Açtığımda babam çok sinirliydi. Efendim baba. Zümrüt sabahki tavrın neydi öyle hem suçlusun hem güçlü. Baba yeter beni gerçekten yönetmenizden bıktım. Hiç anlam veremiyorum bu kadar kısıtlanmaya. Zümrüt akşam o sofrada olunacak babaanneden tek bir şikayet dahi istemiyorum dedi ve kapattı.
Okulda işim bitmişti arabama Binip eve gittim.
Eve geldiğimde birde babaannemin azarını işittim. Kızdı bu sofrada hep birlikte oturulacak dedi. Ufff dedim ve merdivenlere doğru yöneldim. Babaannem nereye dedi. Arkamı dönmeden elerimi yıkamaya gidiyorum izninle dedim ve çıktım. Babaannemin bu tavrıma daha çok sinirlendiğini tahmin ede biliyordum. Yukarıya çıkıp üstümü değiştirip ellerimi yıkadım ve aşaya indim sofrada yasemin yengem ve babaannem oturuyordu evin geri kalan kısmı daha sofraya teşrif etmemiş. Ben geçtim yerime oturdum. Babaannemle yengem sohbet ediyordu sonra konuyu bana getirdi babaannem. Yarin seni biriyle tanıştırmak istiyorum dedi. Çok merak ettim. Kim diye sordum babaanneme yarin olunca görürsün deyip konuyu kapattı. O arada herkes oturmuştu babam ve sevgili Gamzede gelmişti. Babaannemde hiç haz etmez o kadından. Çok yılışık bir kadındı. Bilseydim bunun geleceğini yemeye inmezdim dedim. Babam kaşlarını çatmış ne demek o dedi. "Baba!" NEDEMEK O DEDİM! Baba ben bu kadını görmek istemiyorum. Hepimiz bu kadının amacını biliyoruz bir asistan parçası senle neden birlikte olur, sana aşık olduğunumu sanıyordun. Seninle para için birlikte. Selim amcamda "aynen Zümrüte katılıyorum" dediğinde. Babam iyicene sinirlendi ve bana derhal odama gitmemi söyledi . Sakın gözüme gözükme dedi ve bağırdı. Bende sofradan kalkıp odama doğru gittim. Babamin bana böyle davranmasına sinirlendim. Babam sevgilileriyle hep ilgilenmiştir. Beni hep bir yük olarak görmüştür. Annem bizi terk ettiği için öfkeli. Bana karşıda çok soğuk. Benim en büyük amacım annemi bulup ondan intikam almak nerde olduğunu bilmiyorum ama onu bulacam. Hakkında en ufak bir şey bilmiyorum ne bir fotoğraf ne bir isim hiç bir şey. Beni sevgisizliğe terk edip gitti. Kim bilir nerde bensiz mutlu bir hayat sürüyordur. İçeriye Elif abla girdi. Babanlar gitti babaannen aşaya inip yemek yemeni söyledi. Tamam elif abla hemen geliyorum dedim ve aşaya indim. Babaannem yanıma geldi ve bir daha bu konuyu babanla konuşup onu kendine düşman etme dedi. Babaanne anlamıyorum bir tek ben görüyorum herhalde bu kadının amacını. Babaannem hayır bir tek sen değil biz hepimiz görüyoruz en yakin zamanda kurtulacağız o kadından. Babaanne bence acele et hamileyim deyip gelmesin kapımıza. bu iş en kötü ihtimalle haftaya biter kızım dedi. Kafamı tamam anlamında saladım. Yemeğimi bitirip tam yukarı çıkarken babaannem sakın yarini unutmama dedi. Babaanneme dönüp yarin diye sordum. Yarin ne vardiki. Babaannem seni biriyle tanıştırcam demiştim unutmadın demi dedi. Aaaaa doğru saat kaçta. Öğlen 12:00 gibi tamam hazır olurum. Yukarı çıktım pijamalarımı giyip yattım.

Sabah
Alarmım çaldı. Kalkıp hemen banyoya girdim ilik bir duş aldım. Banyodan çıktıktan sonra odama gidip üstümü giydim. Babaannem ne giyeceğimide ayarlamış. Kimle tanıştırcaktı acaba merak ettim. Fazla oylanmada saçlarımı at kuyruğu yaptım. Hafif bir makyaj yaptıktan sonra aşaya indim. Herkes geldiğimi fark edince babaannem "Çok güzel olmuşsun kızım" dedı. "Teşekkür ederim babaannecim" deyip yerime oturdum. Babam "hayırdır nereye gidiyor" dedi sert bir ses tonuyla. Babaannem hemen devreye girdi. Zümrüt'u bügün biriyle tanıştırmaya götürcem bir sakıncası'mı var. Evet var benim iznim olmadan gidemez biryere. Ortalık gerilmişti. Ne demek oluyor bu Erdem. Yeter anne kızımın ve benim hayatıma müdahale etme. Kızım hakkındaki kararları ben veririm. Senin yüzünden kızıma doğru düzgün babalık bile yapamadım. Erdem! Anne kızımın rızası olmadan hiç bir yere götüremesin. Zümrüt'u sana soruyorum babaannenle gitmek istiyorumusun. Şey baba babaannem benimle kimle tanıştırmak istediğini bilmiyorum. Ama önemli biri olmasa bu kadar hazırlamazdı beni. Onu mahcup etmek istemem eyer seninde iznin olursa babaannemle gitmek isterim. Peki kızım sen razıysan git. Anne şunu bilki en kısa zamanda kızımıda alıp gitçem burdan. Erdem sen ne saçmalıyorsun benim torunumu alıp gidemesiniz burdan. Anne bu konu tartışmaya kesinlikle açık değil. Babaanne, BABAANNE!! Artık gidelim. Tamam kızım geliyorum. Evden çıktık. Babaannemden gitçeğimiz yerin adresini aldım ve yolla çıktım. Geldiğimizde çok heyecanlandım kimle tanıştırcak beni diye düşündüğümde içeri girdik içeri girdiğimizde bir kadın ve genç bir adam ayağa kalktı. Babaanne onlar kim. Yanlarına gittik ve babaannem beni tanışırdı. Arkadaşım Zerrin hanim ve torunu Burak. Tanıştığımıza memnun oldum deyip Zerrin hanimin ellini sıktım. Burak'a gülümseyip oturdum. Babaanneme dönüp beni arkadaşın ve torunuyla tanıştırcağını söylemedin. Açıkça söylemek gerekirse buraya geliş sebebimizi merak ediyorum. Babaannemin telefonu çaldı dernekten aradığını söyledi ve açtı. Toplantısının olduğunu unutmuş acilen gitmesi gerektiğini söyledi. Babaanne dur ben seni bırakırım. Hayır kızım sen otur ben taksiyle giderim misafirlerimize ayıp olmasın dedi ve gitti. Bir kaç dakika sonra Zerrin hanımında telefonu çaldı onunda  kızı gelmiş ve o da o sebepten gitti. Sonra Burak bana bakıp " bizim buraya gelme nedenimiz belli oldu gülerek. Bende geri gülüp evet dedim.

Zümrüt Where stories live. Discover now