Babam ve Deren hanım karşılaşıyor

230 11 0
                                    

Sabah olmuştu hemen hazırlandım ve kahvaltımı yapıp evden çıktım. Şirkete geldim ve 5ince kata çıktım. Deren hanımın sekreteri Ahu hanım Deren hanımın toplantı odasında beni beklediğini söyledi. Toplantı odasına girdim. Günaydın Zümrüt. Günaydın Deren hanım. Evet Zümrütcüm bügün önemli bir toplantımız var senden toplantı boyunca not tutmanı istiyorum. Tabi Deren hanım. Toplantıdan sonrada şantiyeye gitçeğiz. Tamam Deren hanım. Toplantı yapacağımız insanlar geldi. Toplantı boyunca bütün notları aldım ve sonunda bitmişti.  Onlarla birlikte şantiyeye gittik ve Deren hanım onlara inşaatı gezdirdi. İnşaat gezdirdikten sonra tekrar şirkete gittik. Bütün gün ordan oraya koşturup durdum ve sonunda eve gitme saati gelmişti. Deren hanımla birlikte çıktık. Dışarı geldiğimde babam arabanın önüne yaslanmış beni bekliyordu. "Aaa babam" dememle Deren hanım kafasını oraya doğru çevirdi babam bize doğru yürüyordu. Baba geleceğini söyleseydin keşke. Merhaba Erdem. Merhaba Deren nasılsın. Baba ben arabaya geçiyorum. Tamam kızım sen geç ben geliyorum. İyim Erdem sen nasılsın. Nasıl olayım kızım ilk günden eve geç gelince onu burda yalnız bırakamayacağımı anladım. Kızımız dün bizdeydi. Ne saçmalıyorsun Deren? Sanki ben bilmiyorum Zümrüt'ün benim kızım olduğunu. Senin onun buraya gelmemesi için karşı çıktığını söyledi üstelik boynundaki Zümrüt kolye benim atamamışsın. Ne olursun kızımı benden daha fazla ayırma. Ben kızımı senden ayırmadım sen onu terk edip gittin üstelik bunlar burda konuşulcak şeyler değil. Tamam o zaman bu akşam saat sekizde yemek yiyelim. Tamam ben seni ararım. Babam geliyordu Deren hanımla çok gergin bir şekilde konuşuyorlardı. Kızım ben seni eve bırakacam ordanda bir işim var biriyle görüşmem var. Baba biz bugün Burak'la buluşcağız dışarda yemek yiyeceğiz eğer senin içinde sorun olmazsa.... Tamam kızım sorun değil. Babam beni eve bırakmıştı, hemen yukarı çıkıp hazırlandım. Alo Deren dışarıda olmaz orda buluşamayız Zümrüt arkadaşıyla buluşacak. O zaman bizim otelde buluşalım sen resepsiyona benim adımı ver o seni yönlendirir. Tamam geliyorum.

Kimden : Burak
Kime: Zümrüt
Mesaj: geldim kapıdayım

Burak gelmişti hemen çantamı alıp kapıdan çıktım. Nasılsın güzelim. İyim canım sen nasılsın. Bende iyim babam geri geldi Londra'dan sevgilisiyle ayrılmış. Bir sorun çıkarmadı demi baban. Yok çıkarmadı. Tamam gidelim o zaman seni muhteşem bir yere götürcem. Öylemi çok merak ettim nereye gidiyoruz. Gidince görürsün. Yola çıkmıştık gideceğimiz yeri o kadar çok merak ediyorumki. Ee ne yaptın bakalım güzelim iyimisin. Çok iyim staj yerim çok güzel patronumda çok iyi Deren hanım çok iyi bir insan. Babamlar biraz itiraz ettiler onların şirkette staj yapacağım için ama babamı ikna ettim. Aralarında ne geçtiyse babam duyunca çok itiraz etti. Deren hanım ve babam üniversiteden tanışıyorlarmış. Baya olaylı geçmiş senin buralara gelmen. Evet ya ben seviniyordum üç hafta boyunca özgür bir hayatım olacak diye ama hiçte öyle olmadı babam hemen geri döndü. Allahtan baban görüşmemize izin verdi sensiz bir gün daha düşünemiyorum. O güzel kokunu duymadan, o güzel gözlerini görmeden yaşayamam. Burak seni çok seviyorum. Bende seni aşkım.

Burası çok güzel.Sevdinmi ? Sevmek ne kelime bayıldım. Geldiğimiz yer o kadar güzel küçük şirin bir dağ evi. Hadi gel o zaman içeri girelim.
İçeride şahane bir masa bizi bekliyordu. Zümrüt bu akşam yemeğinde sana söylemek istediğim şeyler var.

Merhaba ben Deren Denizerle görüşecektim. Erdem Gökdemir değilmi? Evet. 520 numaralı oda. Kapıyı çaldım. Hoşgeldin Erdem. Hiç hoş gelmedim Deren. Korkuyorsun demi kızımı elinden alacağım diye. Sen nasıl bir insansın? Hayatımdan çıkıp giden sensin bizi terk edip gittin. Ben mi sizi terk ettim o gün dinlemedin bile beni öylecene kapı dışarı ettin. Beni aldatan kadının neresini dinleyim ben. Ben seni aldatmadım sana yemin ederim ben seni aldatmadım. Yalan söylemiyi kes artık. Bak Erdem o adam bana her şeyi anlatı. İki yıl önce karşılaşmıştık bunları bize yapan Hülya idi. Bana dokunmamış sadece uygunsuz bir şekilde fotoğraflarımı çekip sana göndermiş. Biliyorsun Hülya'nın sana saplantılı olduğunu. Peki bunlara inanmama beklemiyorsun değilmi hayır beklemiyorum ama sana bunların hepsini kanıtlaya bilirim. Peki benden ne istiyorsun? Kızımı, kızımı bana anlatmanı. Peki anlatacağım. Teşekkür ederim.
Zümrüt çok inatçı. Desene aynı senin gibi. Evet ama çok duygusal, merhametli, naif aynı senin gibi. Peki ilk kelimesi neydi? Sendin anneydi ilk kelimesi. 9 aylık felandı ben uyuyordum birden odanın içinde sesi anne, anne diye yankılanmaya başlamıştı. Neleri sever nelerden nefret eder? Resim yapmayı çok sever iyide yapar. Orası belli çizimleri çok güzel. Şarkı söylemeyi çok sever. Sarmaya bayılır küçükken hiç bir şey yemezdi annem sırf bir lokma bir şey yesin diye ona sarma yapardı. Pırasa asla ağzına sürmez nefret eder. Hahaha. Ne oldu? Daha karnımdayken belliydi. Pırasanın kokusunu duyduğum an midem bulanırdı kesinlikle yemezdim. Yalan, ona asla yalan söyleme bunu kesinlikle hazmedemiyor. Peki sevgilisi varmı. Var ama daha çok yeni. Annem tanıştırdı. Belkıs hanım demeki bu nada karıştı. Evet ama Zümrüt'e asla istemediği bir şeyi yaptıramasın. Deren Zümrüt'ü hep kendimden uzak tuttum hep bana seni hatırlatıyor diye. Sana o kadar çok benziyorki mimikleri karakteri tavırları aynı sen. Keşke bunların hiç biri olmasaydı kızımızı birlikte büyütseydik. Keşke öyle olsaydı, bügün söylediklerini yıllar önce dinleseydim. Erdem ben seni hep sevdim burdan kalbimden asla çıkaramadım kızımı benden almanıza rağmen ben seni hep sevdim. Özür dilerim Deren kızımızı ayırmalıydım. inanki yaşadığını bilseydim... kendimi asla affetmeyeceğim. Şşş öyle deme hepsi benim suçum sanada kızımızada yıllarca yalan söyledim. Ona annen seni terk etti dedim. Hiç bir şey göründüğü gibi değilmiş. Erdem Zümrüt'e her şeyi anlatalım. Kızıma kavuşayım. Tamam en kısa zamanda yemek yiyelim birlikte. Zümrüt buna çok büyük bir tepki vere bilir. Zümra kızım her şeyi biliyor ve gayet normal karşıladı inşallah Zümrüt'te bu olayı olgunlukla karşılar. Demek bir
Kızın daha var. Evet senden sonra evlenmiştim Zümrüt için babasız dünyaya gelmesin diye. Bu evlilikten bir kızım oldu. Peki eşin? Trafik kazasında kaybettik. Allah rahmet eylesin. Sağol. Bak Deren yıllar önce bu dediklerini anlatsaydın bunların hiç biri olamazdı kızımızla mutlu bir hayatımız olabilirdi. Ben o zamanlar hiç biri bilmiyordum. Görünüşte suçlu pozisyondaydım. Sen o adamın numarasını ver ben ondan hesap soracağım. Tamam mesaj olarak gönderiyorum. Yapma Deren öyle gülümseme. Neden ne oldu? Kalbim bir ağrı giriyor. Bu kalb Hala eskisi gibi senin için atıyor. Erdem ben seni hep sevdim bedenim her hücrelerimdeki kan senin için aktı. Bir gün sana tekrar kavuşur tekrar senin olurum diye. Gel buraya. O güzel dudaklarından öpmeye başladım.

Zümrüt Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora