Kenan Barlas

422 14 1
                                    

Gözlerinide bağlayın patron gelir şimdi. Yapmayın ne olur bırakın gideyim. Babam merak eder. Kes sesini! Şimdi patron gelir o zaman görürsün sen. Lütfen bırakın gideyim ben. Yalvarmaktan helak oldum sadece ağlıyordum tam o sıra içeriye biri girmişti. Ağır adımlarla bana doğru yürüdü. Arkama geçip boynuma doğru eğildi ve derin bir nefes aldı.
Demek Zümrüt Gökdemir sensin. Beni burda niye tutuyorsun? Ailenin işlediği günahlar yüzünden buradasın. Ne diyorsun sen? Ne günahı? Amcanın hatalarının vebali ödeyecek kurban sensin. Seni seçtim. Aslında karısını seçe bilirdim ama amcan olacak adam karısına değer vermiyor. Ne istiyorsun ailemden? İntikam almak istiyorum? Neden? Orası seni hiç ilgilendirmez küçük hanım. Lütfen bırak gidim babam merak eder. Hahahaha baban senimi merak ediyordur yoksa Deren Denizerimi. Ne diyorsun sen? Vallaha Babanla Annen dün gece çok ateşli bir gece yaşadılar seni pek merak edeceklerini sanmıyorum. Ne demek annen? Ah doğru nasıl unutmuşum küçük hanımın annesi yoktu değil mi. Senin annen Deren Denizer. Şimdi daha iyi anlıyorum babamların neden onların yanında çalışmamı istemediğini. Bak kızım ailene zarar gelsin istemiyorsan sevgilinle değil benimle evleneceksin. Adamlarım ailenin peşinde tek bir emrimle hepsi ölür. Yalan söylüyorsun. Bunları duyduğum an beynimden vurulmuşa döndüm. Rıza getir görüntüleri! Elime telefonu tutuşturdu. Aa annenle babanda beraberlermiş ne kadar hüzünlü gözüküyorlar. Acaba senin kaçırıldığınımı öğrendiler? Adamlarım Belkıs hanımında peşine takılmış. Görüyorsun hiç yaşlı maşlı dinlemiyorlar. Sen düşünüyorsun Zümrüt? Sen kimsin ailemden ne istiyorsun? Ah doğru ya biz seninle tanışmadık değimi. Ben Kenan Barlas senin ve ailenin korkulu rüyası. Şimdi beni iyi dinle ya benimle evlenmeyi kabul eder ailenden kimseye zarar gelmez yada seninde aileninde sonu gelir. Hanki şıkı seçiyorsun. Hiçbiri! Öylemi, Rıza aklı başına gelene kadar burda tutuyorsunuz. Tamam patron. Ben bir kaç gün İtalya'ya gidiyorum işlerimi hal edip geleceğim. 

Nerde bu kız? Bilmiyorum Deren Zümrüt hiç böyle yapmazdı kesin bir şey oldu. Polise haber verelim. Annenleri ara belki oraya gitmiştir. Doğru haklısın arıyorum. Çalıyor, alo anne Zümrüt oraya geldimi? Oğlum Zümrüt kaçırılmış. Selim'in iş yaptığı adamlara çok borcu varmış. Onlardan biri kaçırmış. Sabahtan beri burda uğraşıyorum seni telaşlandırmak istemedim. Anne ne telaşlanması biz sabahtan beri Deren'le öldük öldük dirildik. Oğlum gel ben adamların pek tekin olduğunu düşünmüyorum. Tamam anne geliyorum. Deren ben Ankara'ya gidiyorum. Bende geliyorum Erdem. Sen gelme kal burda. Hayır oda benim kızım. Tamam.

Ankara
Selim ben sana bu işlere girme dedim! Senin yüzünden kızım yok. Abi yeter bana suç bulup durma! Ben istemezdim böyle olsun. Oğlum sakinleş kardeşinin fazla üstüne gitme. Anne sus ne olursun birde senin kalbini kırmayım. Oğlum Zümrüt'ü bulacağız merak etme. Ama birbirimizi kırarak olmaz.

Ne olursunuz bırakın gideyim yalvarırım. Aaa yeter be! Ahmet şunun dersini ver. Ama patron kızar Rıza abi. Patron aklı başına gelsin dedi piş pişlayın demedi. Aklı başına gelene kadar dövün. Yapmayın ne olursunuz bırakın gidim. " kes sesini!" Diyen Rıza beni öldüresiye dövdü. Abi yeter yapma kız bayıldı. Abi yeter patron kızı öldür demedi! Ahmet şunun yüzüne soğuk su dök. Soğuk suyum yüzüme vurmasıyla irkildim, kendime geldim. Her yerim sızım sızım sızlıyordu. Abi kız çok kötü gözüküyor. Ahmet acıyıp durma şu kıza. Aradan 2 gün geçti Rıza denen adam ben ayıldıkça beni dövüyordu. Kapı açıldı içeriye o adam girdi, Kenan Barlas. "Hoşgeldiniz Kenan bey." Diyen Ahmet korkmuş bir şekilde bakıyordu. Hiç hoş gelmedim Ahmet bu kızın hali ne böyle. Rıza abi yaptı. Nerde o piç. İçerde Kenan bey. Rıza! Efendim patron. Rıza denen o herif içerden koşa koşa geldi. Ne yaptın sen bu kıza böyle. Abi sen aklı başına gelsin demedin mi. Dedim ama ben kızı bu hale getir demedim. Bana bak küçük hanım benimle evlen sende dahil bütün ailen kurtulsun. Dediğim gibi adamlarım ailenin peşinde bir emirle bütün ailen ölür. Bu kelimelerin ardından ağzımdan tamam seninle evlenirim kelimesi çıktı. Oo demek Küçük hanım dize geldi. Şimdi bu güzel haberi amcana verelim.

Selim tahmin et bakalım yanımda kim var. Lan şerefsiz hemen yeğenimi bırak. Onada sıra gelecek beni iyi dinle. Yeğenin benimle evlenecek duydun mu. Ne diyorsun sen! Ne mi diyorum eğer Zümrüt'ü bana vermeseniz bütün aileni önce süründürür sonrada hepsini öldürüm. Zümrüt'ü bana verin ne ailenize nede şirketinize zarar gelmesin.

Selim oğlum kim o. Kenan Barlas, Zümrüt onun elindeymiş. Ne diyor peki. Zümrüt onunla evlenirse ne şirkete nede ailene zarar veririm dedi.

Sen ne diyorsun benim kızımı sırf itibarınız kurtulsun diye hiç tanımadığı bir adamamı vereceksiniz! Yenge hanım istersen bir sakin ol daha düne kadar ortada yoktun şimdimi aklına geldi bir kızın olduğun.

Selim sen kapat çeneni senin yüzünden bu durumdayız. Oo abi sende çabuk kabullenmişsin ihaneti. Selim!

Tamam oğlum sakin ol ne yeri nede zamanı. Kızımı o adama vermeyi düşünmüyorsun herhalde. Oğlum adamın dediğini duymadın herhalde, hepimizi yok etmeyi düşünüyor.

Selim sen bu adamla ortaklık yapmadan önce aranızda bir olay oldumu. Şey Kenan Simgenin abisi. Simge senin yüzünden intihar eden Simge demi. Şey evet.

Senin yüzünden Zümrüt bu halde. Allah belanı versin. Sana ne oluyor Ceylin. Senin yüzünden önce bebeğin öldü şimdide yeğenini mutsuzluğa mahkum ediyorsun. Bende sevmediğim bir kadınla evliyim zamanla alışır. Zümrüt'ün sevgilisi var. Seven insanları birbirinden mi ayırıcaksın. Sen kes Ceylin!

Ceylin doğru söylüyor kızımı hiç tanımadığı bir adamla evlenmeyecek. Abi sen hiç bir şeyin farkında değilsin galiba sadece benim ortak olduğum şirket değil, sahip olduğumuz her şey elimizden gidecek ve bunla kalmayacak adam hepimizin işini bitirmeyi düşünüyor. Bak Zümrüt o adamla evlensin sonra ondan ayrılır dünyanın sonu değil ya.

Beni bırak ne olursun gidim. Gideceksin ailenden cevap bekliyorum. Ne cevabı? Senimi yoksa parayımı seçiyorlar onun cevabı. İyi insanda lafın üstüne ararmış.

Selim Gökdemir. Zümrüt seninle evlenecek. Çabuk karar vermişsiniz ailenizin biricik kızından bu kadar mı çabuk vaz geçiyorsunuz. Duydun işte Zümrüt senin aileme zarar gelmeyecek. Tamam, tamam. Zümrüt'ü ne zaman geri gönderiyorsun. Akşama evde olur.

Ailen seni çabuk sattı bu kadar çabuk olacağını sanmıyordum. Yalan söylüyorsun! Bana inanmıyorsun ama akşama görürsün. Gidiyorsun akşama evinde olacaksın. Çabuk sevinme en kısa zamanda geri benim kollarımda olcaksın.

Zümrüt Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin