Capitolul 31-Un meci castigat

947 128 37
                                    


Am tinut in mine totul. M-am detasat destul incat sa invat sa imi controlez gandurile si inima, un lucru pe care nu m-as fi gandit niciodata ca pot sa il invat. De fiecare data cand o vedeam pe Rosie simteam cum gandul mi se strange la firele de par care dansau asemenea unor flacari vii pe scalpul ei. 

M-am prefacut. Niciodata nu mi-as fi dat seama cat de bun sunt la asta cu putin antrenament. A doua zi a fost un chin. A trebuit sa rad, sa zambesc, sa vorbesc desi tot ce voiam sa fac era sa ma strang intr-un colt si sa dispar. Tradam prin faptul ca nu am scos un sunet? In mintea mea raspunsul era afirmativ. Voiam sa imi pastrez viata? Cu siguranta. 

Asa ca am ingropat totul sub mormane de replici si zambete, de fiecare data cand un gand despre ceea ce s-a intamplat imi trecea prin fata ochiilor il apasam mai tare in fundul mintii mele cu scuza  "Nu acum" "Imi trebuie timp sa adun informatii". Stiam prea bine ca sunt un las care se simte inchis intr-o cusca, cu o zgarda, mai exact o bratara care controla totul.

Cu toate astea meciul gardienilor a venit iar eu a trebuit sa imi acopar mintea cu patura si sa imi pastrez capul cat mai limpede pentru meci. Tocmai treminasem sa imi imbrac uniforma, cu pantalonii negri de trening care se strangeau pe gleznele mele insa materialul era destul de lejer in jurul picioarelor mele. Restul in schimb se mula pe corpul meu putin iar asta m-a facut sa ma opresc in fata oglinzii.

De cat timp sunt aici? De cate saptamani? De cand fac antrenamente? Incepuse luna iunie. Corpul meu cu siguranta s-a dezvoltat intr-o perioada surprinzator de scurta. Spatele si umerii mei pareau mai lati, gatul mai gros iar pieptul mai umflat ca niciodata. Nu eram in niciun caz la nivelul colegilor mei insa bratele meu prindeau o forma sanatoasa iar abdomenul meu nu mai era o suprafata plata si moale ci incepea sa se schimbe iar muschii mei sa formeze santuri pe care pe puteam simti cu degetele desi nu erau inca vizibile.

Mi-am analizat fata. Ma consideram inca un copil, mai ales din cauza faptului ca nu m-am ras niciodata insa acum vedeam o urma de maturitate. Ochii mei erau seriosi, nu dezintresati si lasati ca in diminetile in care imi vedeam reflexia in ecranul negru a laptopului inainte de al deschide si a juca ceva. Desi nu stiam daca e adevarat, maxilarul meu parea ca s-a ascutit intr-o maniera masculina. Parul meu era alta problema. Era lung, stiind prea bine ca imi creste extrem de rapid. Era aruncat pe o parte insa in scurt timp imi ajungea in ochii. Trebuia neaparat sa il tund. 

Urmatoarea oprire a fost la baie, de unde am luat un elastic de par care a aparut intr-o noapte in dulap, langa bic. L-am luat si am incercat cat de cat sa imi prind parul matasos. Fara succes. Era prea scurt pentru a face o coada la spate, iar eu nu aveam de gand sa umblu cu un zmoc in mijlocul capului, ca un palmier. 

Am aruncat elasticul si am luat gelul. Cu putina chinuiala am reusit sa imi fortez tot parul in spate, ca in misiune. Alte ganduri despre misiune mi-au invadat mintea, atacand in toate colturile rationale iar eu am inchis usa dulapului, sperand sa las si gandurile inchise acolo.

Am iesit din camera si am dat echipa mea pregatita. Rosie si-a ridicat ambele degete mari intr-un semn incurajator insa vedeam o urma de tristete in ochii ei. Primul meci cu gardienii fara el? Alta strangere in stomac. Nu acum.

-Sa rupem niste funduri. am spus zambind.

-Dupa tine, strategule. a spus cu un ton amuzat dar cumva restrans.

Planul imi ardea mintea si ii lasam flacarile sa atinga orice colt caci ma tinea pe varful picioarelor si imi lua gandul de la zilele trecute. Asa cam l-am lasat sa se repete asemenea unui film in fata ochilor: atacam impreuna, ma despart de ei, ma strecor la steag, trebuie sa il las inconsient pe cel de la steag, astept semnalul dat de Arnold care va da informatia ca steagul este in miscare pentru a induce in eroare gardienii, acestia cu siguranta vor verifica camera steagului in care voi fi ascuns, vor pleca sa si-l recupereze, ies in urma lor, cobor si il arunc de la etajul intai la parter.

H.E.R.O.Where stories live. Discover now