32- Kılıç Büyücüleri Loncası

1.8K 218 6
                                    

Ahhaahahha. Tükürük Üstadı Kılıç Kullanan Gerzek Büyücü. Tabi onlara bunu söyleyemem. "Ben kılıç kullanan bir büyücüyüm." dedim. Bir şaşkınlık anı daha geçirdiler. Ama bu seferkinde hemen toparlanıp sordular.

"Kılıç kullanan bir büyücünün gereklilikleri fazla. Bunu biliyorsun değil mi?" dedi Ahmet abi.

"Farkındayım. Yapılan dizilimde 1STR 2INT yapman gerek. Bu da mananın ve büyü hasarının büyücülerden düşük olmasını sağlar. Kılıçla yapılan büyü teknikleri de diğerlerinden daha pahalı ve daha yüksek düzey. Ancak ben farklıyım. Elimde kılıç teknikleri yok. Ben kılıcımı direkt olarak savaşmak için kullanıyorum. Ve benim dizilimim 3INT."

"Bak K..."

Ahmet abi beni vazgeçirmeye çalışacaktı, bundan emindim. Bu yüzden hızla sözünü kestim. "Ahmet abi, benim kararım kesin. Bunda uzun süre düşündüm, en iyi seçenek bu. En ufak itiraz istemiyorum."

Ahmet abinin yüzünde bir anlık bir tereddüt oldu, ancak bir şey söylemedi.

"Seni Kılıç Büyücülerinin loncasına götürebiliriz, ancak bir sorun var. Onlara giriş, diğer loncalara girişteki gibi 2 gümüşle değil; 100 gümüşle oluyor. Kendilerini özel olarak nitelendiriyorlar. Ama problem değil, paranı biz ödeyebiliriz." dedi Hasan abi.

O kadar canavar avına ve Aleksey'in alışverişlerine rağmen param sadece 7 gümüşe ulaşmıştı. 100 gümüşe yaklaşmıyordu bile.

"Hasan abi, alınmazsan size bir soru soracağım; ne kadar paranız var?"

Hasan abi bir süre düşündü. "Toplam 1,32 altınımız var. Yani 1320 gümüş."

"Neden yeni bir silah ve zırh almıyorsunuz? O parayla çok daha iyisini alabilirsiniz." dedim. Üstlerinde kim bilir kaç yıl önce alınmış zırhlar vardı. Verdikleri özellikler bendekilerden daha yüksek olsa bile çok daha eski gözüküyordu.

"Ana gücümüzü arttırmak için zırh almak yerine büyü kitabı almak daha mantıklı. Şimdilik paramızı herhangi birimize bir büyü kitabı almak için biriktiriyoruz. Yani gereksiz harcamalara yer yok. Ancak lonca üyeliği sayılmaz, lonca üyeliği elzem bir iş."

Hmm, büyü kitabı için yıllardır para biriktiriyorlar. Gerçekten sabırlılar.

"Bu loncaların amacı ne ki? Katılmak bana ne fayda sağlayacak?"

"Loncalar bir nevi gelişim merkezleridir. Klanlar destek ve dayanışma üzerine kurulur, aile gibi. Loncalar ise eğitim ve tecrübe paylaşımına dayanır. Çoğu klan savaşa girmeden önce loncalardan adam kiralar, kalelerine dahil olan bölgeyi korumak için loncalara görevler bildirir. Bu görevlere de ilgilenen lonca üyeleri başvurur. Bu sayede hızlı para kazanmak mümkün olabilir. Ancak bunlar sadece yan sebepler. Eğer biri takımına üye arıyorsa loncalara başvurur. Takımına büyücü gerekiyorsa büyücü loncasına gidersin. Onlar da sana bir takıma mensup olmayan, aradığın şartlardaki kişileri söyler. Tırmanıcıların çoğu bu şekilde takım oluşturuyorlar."

"Hmm, peki bu 'Kılıç Büyücüleri'nin diğer loncalar arasındaki yeri ne? 100 gümüş aldıklarına göre belli bir farklılıkları olmalı."

"Aslında bakarsan bir farklılıkları var. Kendilerini 'özel' diye tanımlıyorlar. Diğerlerinden daha farklı ve daha güçlü olduklarını savunuyorlar. Bu da kendilerinde bir kibir oluşmasını sağlamış olmalı, çünkü çoğu kişi görevlerini Kılıç Büyücülerine vermek istemiyor, isteyenlere de çok büyük bir fiyat veriyorlar. Bu kadar kibirli olsalar da, kibirlerini hak edecek kadar güçlüler. Verilen hiçbir görev başarısız sonuçlanmadı. Oradan bir arkadaş edinirsen çok işine yarayabilir... Bak geldik, Kılıç Büyücülerinin binası şurada."

Hila'nın KulesiWhere stories live. Discover now