Barış Balosu

38 13 53
                                    




Tehlike'nin yaklaştığını hissedersiniz değil mi? Uzaktan daha tehlike yaklaşmadan kokusunu alırsınız. Önlemler almak istersiniz ama ne kadar çabalarsanız çabalayın boşunadır. Çünkü tehlike hiç beklemediğiniz anda gelip şovunu yapar. Önce ortama korkunun kokusunu salar, sizin korku ile titremenizi zevkle izler, daha sonra durup kaçma çabanızı izler ve en sonun da arkadan yaklaşır size tehlikenin nefesini enseniz de hissedersiniz omurganızdan bir ürperti hissedersiniz ve en sonunda tehlike şovunu yapar sizi dipsiz ve karanlık bir kuyuya çeker.

Kral Loard 'ın kızları ile konuşmasından tam 3 gün geçmişti kalede tüm hazırlıklar başlamıştı 3 Kral da farklı farklı zamanlarda kalede verilecek barış balosuna geleceklerdi. Yesira gelenleri güzel karşılamak adına kale de ki hazırlıkları komuta ediyordu herşeyin mükemmel olması şarttı çünkü Yesira hep mükemmel prenses olmuştu kız kardeşlerinin aksine. Şimdi ise mükemmel Kraliçe olmak yolunda emin ve kendine güvenen adımlar ile yürüyordu ve yoluna engel çıkmasına asla izin vermezdi.

Sarina ablasının yaptığı hazırlıkları izlemek ve onun mükemmelliğini görmek yerine kalde en sevdiği odaya yani babasının Kral Loard 'ın kızına özel olarak yaptırdığı büyük kütüphane idi bakanların hayran kaldığı Sarina için belki de eşi benzeri olmayan tek cennetti burası ablası Sarina sürekli kitap okuduğu için onunla hep alay ederdi. Ama oda biliyordu ki Sarina'nın kız kardeşlerine nazaran eşsiz bir zekası vardı. Babası o yüzden Sarina'nın iyi bir Kraliçe olup ülkesini yıllarca yöneteceğine inancı sonsuzdu.

Yine taşlıkta oturarak denizin eşsiz güzelliğini izleyip karşı ülkelere bakan Arina ise hep o ülkelerden birinde yaşamayı hayal etmişti farklı yerler görüp farklı insanlarla tanışmak Arina için muazzam bir ödül olurdu. Fakat Arina'nın bilmediği bir şey vardı oda evleneceği Kral hiç de hayal ettiği ve aşık olacağını düşündüğü adam değildi.

⚜️⚜️⚜️

Loyados ülkesinde ki birlikler yolla çıkmış gemileri ile neredeyse yıllardı gitmedikleri Aronhita ülkesine doğru ilerliyorlardı Kral Loardın barış balosu diye adlandırdığı baloya davetli Loyados'ın Kralık hanedanın hepsinin gelmesi özellikle belirtilmişti . Kral Rhadis'in okuduğu mektupta bekar ve genç olan kral, kendinden daha yaşlı ve deneyimli olan amcasına danışıp kabul etmiş ve tüm ailesi ile yola çıkmıştı.


"Sence Kral Loardın bizi kalesine barış balosu için davet etmesinin bir nedeni varmıdır kuzen?" Loyados'ın baş komutanı ayrıca Kral Rhadis'in de kuzeni olan Komutan Gras kuzenin'in sorduğu soru üzerine kalenin olduğu tarafa doğru bakıp düşündü ve aradığı cevabı buldu hemen kuzenin aksine zeki komutan.

" Sevgili kuzenim Rhadis Kral Loardın 3 kızı var fakat hiç oğlu yok değil mi?" kuzeninin sorduğu soruya bir anlam veremeyen Rhadis kaşlarını çatarak başını onayladı bunun 3 prenses ile ne ilgisi vardı ki? Kral Rhadis bu soruları düşünürken. Kuzeni ise her zaman ki yarım sırıtışı ile kral Rhadise bakıyordu.

" İşte Kral Loard 3 güzeller güzeli kızlarını ona komşu olan 3 ülkenin kralları veya Prensleri ile evlendirmek istiyor ve tabi ki kızlarının yaşayacağı ülkelerin birbirine barışık ülkeler olması lazım ki kızların birbirleri ile bağlantıları kopmasın bu yüzden seni ve diğer 2 ülkenin krallarının olacağı bir davet verdi " Komutan Gras belki söyledikleri konusunda haklıydı ama unuttuğu bir şey vardı ki Kral Loard hiçde düşündüğü kadar iyi niyetli bir insan değildi her zaman kendi kızları ve ülkesinin çıkarlarını düşünürdü öncelikle diğer ülkeler umrumda değildi.

Kuzenin yaptığı çıkarımlar Kralında aklına yatmıştı ve bu düşünce ile Kral Rhadis daha çok heycanlandı çünkü Kral Loardın kızlarını gören kimse yoktu ama güzellikleri hep dillerde idi. Kuzey ülkesinden biri olan Loyados tüm kraliyet mensupları ile batıya yani Aronhita ülkesine doğru yol almaktaydı tıpkı Doğudan yola çıkmış ve varmak için 2 günlük bir mesafede olan Paliçe ülkesinin Kralı ve mahiyeti de at sırtında idi.

Kral Earl öndeki hızla ilerlemekte olan askerlerine baktı daha sonra dönüp arkasında ki ailesine ve onlarında arkasında gelmekte olan askerlere baktı hepsinin yorgun oldukları yüz ifadelerinden gayet açık bir şekilde belli oluyordu. Bunu gören Kral Earl bilinen en iyi yanı ile hareket etti ve merhamettini yine konuşturdu.

" Aleysiten" diyerek Prens kuzenine seslendi kuzeni yanına geldiğin de ise askerlere ve kraliyet mensuplarının dinlemeleri için emir verdi. Kralın emrini duyan Prens Aleysiten herkese durması gerektiğini bildirdi. Tüm mehiyet ve askerler durunca yanlarında taşıdıkları kurutulmuş ve tuzlanmış eti pişirip yemeye başladılar.
Yemeğini yiyip bitiren Prenses Okapilus abisi olan Kral Earla baktı ve dilinin uçuna gelen kelamları söylemeye karar verdi.

" Büyük Paliçenin büyük Kralı olan sevgili abim merak ediyorum da acaba Aronhitanın hangi prenses ile evlenmeyi düşünüyordur diye düşünmekteyim" kız kardeşinin müzip sözleri üzerine düşünen Kral cevabı kendisi de bilmiyordu ama bunu kız kardeşi ve kuzenleri ona bakarken diyemezdi sonuçta o bir Kraldı.

"Büyük Paliçenin güzeller güzeli prensessi Okapilus henüz daha aklımda beliren bir prenses ismi yok çünkü oraya gittiğimizde Büyük Paliçemize yakışan bir prenses seçmek istiyorum ve bunun için de hepsini görmem ve gözlemlemem lazım zaten bu konuda sevgili kız kardeşim ve güzel kuzenim Aleysina ile bana yardım edeceğinizi biliyorum " diyip gülmüştü Kral Earl.
Kralın gülmesi üzerine orada bulunan herkes de gülüp Kralın en doğru prensessi seçeceğini biliyordu.

Aronhita'da verilen barış balosuna belkide gitmek istemeyen tek Kral Keyvan çünkü diğer ülkelerle bağlı ne kadar güzel ise Aronhita ile bağları o kadar kötü idi Eronhipa halkı hiçbir zaman batılıları sevmezdiler, zaten batılılar da onları sevmezdi batı ile aralarında Esria denizi ve Esira adası vardı yıllardır Esira adası ne güneyin nede batının hakimiyeti altına girebilmiş iki ülkede ada için yıllardır savaşıp durdular şimdi o ülkeye gitmek atalarına saygızlık olurdu. Ama sebebini bilmediği şekilde Kraliçe olan annesi Alesendira oğlunun o baloya gitmesini istiyordu. Ve Kral her zaman olduğu gibi yine annesini dinledi ve hiç görmek istemediği Aronhitaya gitmek zorunda kaldı yanında erkek kardeşi olan Prens Zeykos ile yolla çıkmışlardı. Evet belki bu barış balosu olabilirdi tüm ailesi ile gitmesi de gerekliydi ama Kevyen Kral Loarda güvenmiyor ve bu yüzden yanında sadece erkek kardeşi ile yolla koyulmuştu ve daha Aronhitaya varmaları için 4 günleri vardı.

3 ülkenin de kralları yolla çıkmış ve gizemler ülkesi olan Aronhitaya doğru yol alıyorlardı. Hepsinin aklında başka başka düşünceler vardı ve ne ile karşılaşacaklarını bilmiyorlardı.
Onların aksine kale halkı biraz daha ne yaşayacaklarını biliyorlardı. 3 prenses ve 3 kral ilkez karşılaşacaklardı kimisi çok sevinecek kimisi ise çok üzülecekti bu karşılaşmada.




Devam edecek...

KRALİÇE Where stories live. Discover now