V.

636 31 0
                                    

DYLAN DONESL NORU až k Liz a Tanye, která svou dceru propalovala pohledem.
Liz drcla loktem do své kamarádky. „Já ti to říkala." Pak se otočila zpátky k nim a Liz si pořádně prohlédla Dylana, který měl na sobě jen bílé plavky. Jeho kůže byla krásně opálená a jeho záda a i břicho pevné - to Nora věděla na sto procent díky toho, že ji sem nesl. „Takže dneska mexická večeře? To slíbené burrito?"
Dylan se na ni omluvně usmál. „Promiňte, ale nemyslím si-"
„No tak," mávla rukou Liz. „Slíbil jsi nám to. Budeme rády, když se k nám připojíš. Že jo, Tanyo?"
Nořina mamka pokrčila plaše rameny. V jeho přítomnosti se cítila nesvá, protože už byla zvyklá na Damona. „Nebudeme ho nutit."
Liz se na ni zamračila a pak se nadějně podívala na Noru, ta si povzdychla a otočila se na Dylana. „Přijdeš na večeři?" zeptala se ho a on se na ni potěšeně zadíval.
„Byl bych hlupák, kdybych odmítl."
„To jsi i tak." zamumlala si sama pro sebe, ale Dylan ji slyšel a nenápadně ji píchnul prstem do boku, kde ví, že ji to lechtá.
„Super," řekla nadšeně Liza. „Kolik je hodin?" zeptala se a podívala se na hodinky. „Ježíši. To už budou čtyři. Tak jo." zvedla se a přehodila si přes sebe nějaký šál. Celou cestu sem nám vykládala o tom, jak ji ho pan Sánchez přivezl z Mexika. „Zajedu nakoupit suroviny a zavolám manželovi, že přijde návštěva. Vyzvednu vás v šest u hotelu?" zeptala se jich Liz a Tanya přikývla. Pak si vzala všechny své věci, rozloučila se s nimi.
Nora se podívala na svůj mobil. Jedno zmeškané volání od Damona. „Musím si zavolat." řekla Dylanovi a ten přikývl. Nora poodešla od nich dál a zavolala Damonovi „Ahoj," řekla mu do telefonu.
„Budu tam do deseti minut." oznámil ji.
„Jo," odkašlala si. „Eh," nevěděla, co říct. „Nevadí ti, když budeme spolu asi jen hodinu? Pojedeme k tetě Liz na večeři."
Damon se odmlčel, ale nakonec souhlasil.
„Super," řekla mu Nora. „Nechceš přijet sem? Pošlu ti polohu."
„Jasná věc,"
„Díky," ona na to a vypnula hovor. Vrátila se zpátky ke svému ručníku, kde ležela jen její matka. „Kde je Dylan?" zeptala se ji a poslala Damonovi do zprávy umístění, kde právě je.
Tanya si sedla a řekla: „Šel nám koupit pití, které jsi ty nekoupila."
„Zapomněla jsem si vzít peníze." řekla Nora omluvně.
Její mamka si povzdychla. „Připadá ti to rozumné?" Nora se zatvářila nechápavě, i když věděla, kam tím její mamka směřuje. „To s Dylanem a Damonem?"
„Mami," řekla Nora vyrovnaně. „Damon ví, že mám kamaráda z pláže - a nic mezi námi není. A Dylan ví, že mám nejlepšího kamaráda ze střední - a nic mezi námi není."
„Na maturitním plese jste byli spolu." namítla její mamka.
Nora přikývla. „To ano, vždycky jsme v páru, ale nechodíme spolu. Jsme nejlepší kamarádi."
„Viděla jsem vás se líbat."
Nora najednou zkameněla. „Kdy?"
Tanya se na svou dceru zadívala. „Jednou když jste se loučili po škole."
„Mezi mnou a Damonem něco bylo, ale už není." zalhala. „Jsme jen přátelé, mami. S nikým nechodím."
„A nepřipadá ti to i tak nerozumné?" Nora zakývala nesouhlasně hlavou. „Nemáš pocit jako bys je podváděla? Nemyslím jako zahýbání ve vztahu, zlatíčko, ale jako kdybys jim lhala oběma?"
„Mami," povzdychla si Nora.
„Promiň, jen se ptám." řekla a pak kývla směrem za Noru, kde už přicházel Dylan.
Dylan dal její mamce vychlazenou colu a pak mu Nora řekla, aby se šel převléct a zeptala se ho, jestli ví, kde je hotel, kde jsou ona a její mamka ubytované. Samozřejmě, že věděl a tak se domluvili, že si tam dají v těch šest sraz. Hned na to ji zavolal Damon, že už je na místě.

...

Nora vzala Damona nahoru do jejího pokoje, kde si Damon lehnul do postele a něco od Nory očekával, ale ona se místo toho začala malovat, několikrát převlékat a celkově natahovat čas, dokud nebylo třičtvrtě na šest. S Damonem si popovídali jen o takových nedůležitých věcech. Řekl ji, že si našel brigádu, že bude s jeho tátou a ještě několika lidmi pracovat na výrobě nějakých menších člunů na půjčení. Nora mu řekla o Liz a jak moc ta večeře bude podle ní otravná, i když se na ni vcelku těšila kvůli Dylana. O něm mu ale Nora neřekla ani slovo. Nechápala, jak do jejího života mohl tak lehce zapadnout. Určitě to bude díky toho mexického jídla a tetě s mexickými kořeny - to určitě, mexické kořeny, haha -, ale i tak ji to připadalo zvláštní. Damona nevzala nikdy na žádnou rodinou sešlost nebo aspoň k nim domů na oběd.
„Přijedeš ještě někdy?" zeptala se ho, když ho doprovodila na parkoviště.
„Jasná věc," usmál se na ni. „Pokud to nebude tak jako dneska."
Zašklebila se na něj. „Můžeš být rád, že jsem ti aspoň dovolila se na mě dívat, když jsem se převlékala, přestože jsem řekla, abys nekoukal."
„Já nekoukal!" ohradil se.
Podívala se na něj stylem: tohle ti určitě uvěřím, ty nadrženej maniaku, pak se nahnula přes otevřené okýnko a něžně ho políbila. V duchu doufala, že se na ně mamka nedívá. Přeci jen by měla mít spoustu práce s přípravou na večeři. „Měj se, Damone."
„Ty taky." řekl a když Nora couvla od auta, odjel.
Pak rychle ještě zaběhla do svého pokoje a navoňala se parfémem. Zkontrolovala si makeup, upravila si bílé tílko a přiléhavou sukni stejné barvy a papuče vyměnila za bílé lodičky na podpatku. Ještě si přes ramena přehodila džísku, i když počítala s tím, že bude hroko. Bylo čtvrt na sedm, když se telefon od Tanyi rozezvonil. Rychle nastoupily do výtahu a vyšly ven. Tanya měla na sobě krémovou sukni a černé triko a baleríny. Přestože neměla podpatky, byla pořád menší, než její dcera. Nora zdědila krásný obličej, hezkou postavu a pevná prsa po mamce, ale výšku určitě ne. Možná byl můj táta menší, než máma a proto od nás odešel, říkala si Nora, když ji bylo asi pět.
Venku na ně už čekal Dylan v bílém tričku a světlých džínových kraťasích dlouhých po kolena. Nora se musela nad nimi usmát, když ji nabídl rámě. Oba dva byli sehrání v barvách a slušelo jim to. Jeho hnědé vlasy mu pořád padaly do čela a on si je tam nechával. Damon by si je hned uhlazoval, ale ji se více líbil Dylanův styl. A přestože spolu šli k autu od Lizy a vypadali jako pár - ostatní lidé by je tak klidně mohli vnímat - Nora si nepřipadala jako kdyby jednoho z nich podváděla. Vlastně ji vůbec nevadilo, že na místě, kde právě nastupovala s Dylanem, se před chvílí loučila polibkem s Damonem.

𝗖𝗔Where stories live. Discover now