VII.

571 30 0
                                    

DYLAN VZAL NORU do zábavního parku. Nora byla naposledy na kolotočích, když ji bylo asi pět. Bylo to předtím, než její táta odešel z domu, ale jít do zábavního parku ji nedělalo žádný problém. Nezachvátil ji smutný pocit nebo depka a tak zvedla bradu výš, když se snažila sestřelit střed, kolem kterého poletoval panáček. Už to zkouší po třetí a pořád nic. Když ani tentokrát nevyhraje, Dylan ji konečně přemluví, aby to zkusil za ni. Dylan střelí střed dvakrát za sebou a dostane dvě cukrové vaty zdarma. Nora tu svou sní ještě dříve, než dojdou na veliké točité kolo. Koupí si jednu jízdu a společně si sednou do boxu pro čtyři.
„Teď to bude nevyvážený a my spadneme."
Dylan se ji zasmál. „Prosím tě," odfkr si pobaveně. „Nejsem o moc těžší, než ty." Nora ohromeně otevřela pusu a Dylan se okamžitě rozesmál. Nahnula se a praštila ho do ramene. On se skrčil a ona ho bouchala dál, až se rozkýval jejich box. „Vidíš?" řekl, když popadl dech, tak moc se smál. „Kvůli tobě spadneme."
„Blbečku," sykla na něj naoko uraženě a on našpulil pusu.
„Kalifornie," oslovil ji. Otočila se k němu zády a on se posunul blíže k ní. Pak natáhl své svalnaté paže a přitáhl si ji k sobě. Nora se o něj opřela zády a on se na ni kouknul. „Nezlob se, Kalifornie."
Nora zkopírovala jeho gesto s našpulenou pusou a chvíli to vypadalo jako, že se Dylan k ní přiblíží a chce ji políbit, když v tom se ze zdola ozvalo: „Jste nahnutí! Vyvažte ten box číslo sedm!"
„Myslím, že to volal na nás." zašeptal Dylan a Nora sebou trhla. Okamžitě se vrátila na své místo a zhluboka se nadecha.
„Málem jsi nás zabil."
„To ty ses o mě opírala." ohradil se.
Nora se na něj zašklebila. „To ty sis mě přisunul k sobě." Dylan se zašklebil, ale nic na to neřekl, protože věděl, že je to pravda.
Když se vrátili zpátky na zem, Nora si usmyslela, že chce jít na horskou dráhu. Dylan se prvně bránil a prohlašoval, že bude zvracet, ale nakonec řekl, že s ní půjde pod podmínkou, že mu potom koupí cukrovou vatu. Celý den nejedli nic pořádného. Jen samé tyčinky, mini muffiny s burákovým máslem a taky burrito. Nora si dala i nachos, ale kvůli jalapenos vyhodila své jídlo do koše.
Koupili si lístky a zamířili si sednou na jedno ze sedadel. Dylan si dělal seznam: „Budu chtít tři burrita, osmnáct cukrových vat a ty dokonalé kobížky s burákovou náplní."
„To byly muffiny." opravila ho Nora a pokynula k předním sedačkám.
„Tady sedět rozhodně nebudu!" prohlásil vyplašeně a Nora se mu zasmála.
„Je docela vtipný tě vidět posraného až za ušima." řekla Nora pobaveně.
„Měla ses vidět, když jsi rozdýchávala to, že jsi nás málem zabila na tom kole."
„To tys nás málem zabil." ohradila se Nora a sedla si ke kraji. „Kvůli tobě strpím tu horší stranu.
Dylan se na ni zamračil. „Horší? Kdybys vypadla, tak tě aspoň sejme nějaká tyčka nebo se nabodneš. To já poletím a budu pomalu umírat, Kalifornie."
Nora si nemohla pomoct a smála se mu celou dobu, kdy Dylan křičel na horské dráze o pomoc. Nakonec mu koupila jedno burrito, které snědl okamžitě a pak i cukrovou vatu. „Spokojený?" zeptala se ho, když společně seděli na zídce, která vedla k zábavnímu parku na molu.
Dylan přikývl a ukázal na svou cukrovou vatu. „Tys nechtěla?" zeptal se udiveně.
Nora pokrčila rameny. „Došly mi peníze."
Dylan se na ni spokojeně ušklíbl a utrhl kousek. „Otevři pusu."
„Nebudeš mě krmit, cizinče."
„Ale budu, Kalifornie. Makej nebo se mi to rozlepí v prstech a ty je pak budeš muset ocucávat." Nora se zatvářila znechuceně, jakmile si to představila nakonec se nahnula k cukrové vatě, jenže než ji mohla sníst, Dylan si ji narval do pusy. „Ježíš," pokrčil rameny. „Tys chtěla taky?"
Nora obrátila oči v sloup.
Urval další kousek pro Noru, ale nakoenc ho snědl. „Myslel jsem, že nemáš peníze. Čím jiným zaplatíš?"
„Vždyť jsem zaplatila tu vatu!" prohlásila.
Dylan pokrčil rameny. „Pravda," řekl a utrhl další kousek, který tentokrát Nora snědla.

...

Večer, kdy si už Nora myslela, že ji Dylan zaveze domů, zjistila, že zábava pokračuje.
„Přes den se chodí na kolotoče a večer se chodí tancovat na pláž." řekl nadšeně Dylan. Dylan ignoroval Nořiné řeči o tom, že netančí a když se pár mexických kluků a holek v jejich věku společně s bělochy zvedlo, vyzval i Dylan k tanci Noru.
„Nikdo na tebe koukat nebude." prohlásil.
Nora si povzdychla a přijala nabízenou ruku. Věděla, že si ji klidně přehodí přes rameno a odnese ji tam, což by upozornilo více lidí, než když bude trapně tančit. Začalo hrát Young, Wild and Free a všichni se zaradovali. Nora absolutně nechápala o co jde a tak se na to zeptala Dylana, který právě zpíval s ostatními.
We're just having fun." zpíval Dylan. „Za chvíli přijde část, co zpívá Snoop Dogg." usmál se na ni, ale ona pořád nechápala, o co jde. „Narodil se tady!" vykřikl, aby ji to vysvětlil, a hned na to začal zpívat: „You know what? It's like I'm 17 again. Peach fuzz on my face. Lookin', on the case..."
Dylan zpíval falešně. Vážně neuměl zpívat, ale to se Noře líbilo. Líbilo se ji, že se bojí horské dráhy, neumí zpívat a miluje burrito. Líbily se ji ty maličkosti, hlavně ty, které ukazovaly, že není dokonalý. Vzhledově určitě ano - to ji bylo jasné stejně jako dalším holkám, které se po něm otáčely -, ale líbilo se ji, že se umí bát a že před její mamkou je tak svatý, až tak, že se diví, že ještě nemá svatozář.
A Dylan se začal zničehonic točit dokola. Najednou v něm neviděla bitkaře, svalovce, sportovce, fotbalistu nebo kluka z Harvardu či Hollywoodu. Viděla v něm milovníka hudby. A Dylan se točil pořád dokola. A když se zastavil, protože začala hrát pomalá písnička, začal točit s Norou. Zvedl ji nahoru nade všechny hlavy a točil se s ní, dokud se jim nezatočila hlava. A pak se Dylan rozběhl, držel Noru za ruku a táhl ji k moři. Po cestě párkrát spadli, protože jejich hlavy byly jako opilé z tance. Nakonec ji Dylan zvedl ještě jednou do vzduchu a točil se s Norou směrem do moře, do kterého pak oba spadli.

𝗖𝗔Where stories live. Discover now