GERÇEK DOSTUM -FİNAL-

975 28 8
                                    

Evet, işte sona geldik. Bu final bölümğydü. Bölümü bitirmenin acısıyla yazdım. Umarım böşüm sizi tatmin eder. Sorularınızın cevabını bulabilirsiniz. Teşekkürler bölümünde buluşmak üzere... İyi okumalar...

NOT: Multimedia'da kızların baloda giydikleri elbiseler ...

3 yıl sonra;

" Bazen hayatın nasıl geçtiğini anlayamıyor insan. Mutsuzken, kötü zamanlarda geçmek bilmeyen günler oluyor. Ama her şey düzlediğinde, mutlu olduğunda hayat geçip gidiyor. Ve ben göz açıp kapayıncaya kadar üç yıl akıp gitti hayatımdan. Bizim hayatımızdan. Derin'in, Emir'in, Esra'nın, Eray'ın ve benim. Hayatımız çok güzel geçti. Zor geçen bir yıl sonunda mutluluğu haketmiştik belki de. Hepimiz çok zor zamanlar geçirdik. Bir sürü şey atlattık. Şimdi bakıyorum da o kazadan önce hayatımız çok güzeldi. Her şey o kazadan sonra gelişti. Ama tahmin ettiğimden kısa sürede son buldu tüm acılar. Derin artık iyi. Eskilere döndük sanki. Emir, onunla da her şey yolunda. Esra ve Eray da çok mutlular. Lisedeki birinci yılımızdan sonra Emir'de bizim okulumuza geçti. Ve gerçekten garip gelebilir ama biz üç yıl boyunca hiç ayrılmadık. Ne Emir ve ben, ne Esra ve Eray, ne de Derin ve Alp. Ve şimdi zamanın hızlı geçtiğini o güzel günlerin belki de sonuna geldiğimizi anlatan şey yaklaşıyor. Mezuniyetimiz. Hepimiz derslerimizi verdik. Hatta Derin bile Alp ile çalıştığı derslerden sonra açık öğretim sınavına girdi ve liseyi bitirdi. Ama onun bir mezuniyeti olmayacak en acıklısı da bu... " Annemin odaya girmesi ile geçen yeni yeni yazmaya başladığım günlüğümün kapağını kapattım ve anneme döndüm. Ona meraklı gözlerle baktığımda:

- Esra geldi. Seni dışarıda bekliyor. Dedi. Başımı salladığımda odamdan çıktı. Günlüğümü kitaplığıma koyduktan sonra yazlık, askılı siyah bir elbise giydim ve saçımı tepeden at kuyruğu yaptım. Önü taşlı sandaletlerimi ve telefonumu da elime aldıktan sonra kapıya gittim. Esra kapının eşiğinde beni bekliyordu. Ayağıma sandaletlerimi giyip uzun bir uğraştan sonra onları bağladım ve dışarı çıktım. Anneme el sallayıp kapıyı arkamızdan çektim. Esra'ya sarılıp:

- Günaydın. Dedim. O da:

- Günaydın. Dediğinde ayrıldık ve yürüyerek bahçeden çıktık. Yine yürüyerek yakınlardaki bir kafeye gittikten sonra oturup milk-shake sipariş ettik. Ben çilekli o ise çikolatalı milk-shake istedik. Kısa bir süre sonra Emir ve Eray'da gelmişti. Eray, Esra'yı yanağından öperken Emir dudaklarını benimkilere bastırdı. Eray:

- Bizi neden buraya çağırdın? Diye sordu. Esra'da:

- Ve neden Derin yok? Diye ekledi. Bazen böyle birbirlerini tamamlıyorlardı ve buna bayılıyordum. Emir'in de bana meraklı gözlerle baktığını görünce açıklamaya karar verdim:

- Biliyorsunuz ki iki gün sonra mezuniyet balomuz var. Dediğimde hepsi başını salladı. Ben de devam ettim:

- Ve bunu Esra ve ben orgenize ediyoruz. Müdür de istediğimiz her şeyi yapabileceğimizi söyledi. Ben de düşündüm ki belki Derin'i de mezuniyete getiririz ve belki de orada piano çalar.

Derin piano çalmayı gerçekten ilerletmişti. Hatta mükemmel çalıyordu. Sadece klasik de değil modern parçalar çalıyor sevdiği şarkıların notalarını çıkartıyordu...

Hepsi bir süre teklifimi düşündü. Sonunda Eray konuştu:

- Bence iyi bir fikir.

- Bence de. Dedi Emir. Ama Esra hala düşünlceliydi. Sonunda:

- Aslında olabilir. Ama Ömer ne olacak? Diye sordu. Haklıydı. Bunu mutlaka Derin'e danışmalıydık. Unutmadan, geçen sene Ömer, Su ve Bengü'nün cezası bitmişti. Yani uzaklaştırma kalkmıştı. O da okulumuza geri dönmüştü. Artık eskisi gibiydi. Yani kazadan önceki Ömer gibi. Ama hiç bir şekilde yanımızda yer alamazdı artık. Sadece ondan korkmuyor veya nefret etmiyorduk. O kadar. Belki de Bengü onu düzeltmişti. Yani birbirlerini düzeltmişlerdi. Evet onlar çıkmaya başladı. Mert'de bizim okulumza geçti. Onunla arkadaş kalmayı da başardık ayrıca. Ve o benden vazgeçti. Kendine yeni bir sevgili buldu. Su. Nasıl olduysa onlar Su ile birlikteler. Ve artık Su orospunun teki de değil. Tamam belki bir az öyle. Ama en azından sadece Mert'e karşı. Başkalarıyla yatmıyor ve kimseye yavşamıyor. Düzeldi sayılır kısaca. Hepsi düzeldi sayılır...

GERÇEK DOSTUMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin