49. Samo nekoliko maglovitih sjećanja

1.6K 75 10
                                    

Čitajte a/n na kraju djela za objašnjenje.

Otvorile su mi se oči kao što često rade ovih dana i nepoznata lica su me okružila.

"Ej, dušo." moja majka he tiho rekla, kao da sam ranjena životinja. "Ovo su tvoji prijatelji."

"Sjećaš li me se?" pitala je lijepa brineta, prilazeći mi.

"Umm...ne baš. Ne sjećam se mnogo o tebi." odgovorila sam joj.

"Pa, ja sam Christina, ovo je Corbyn. Imale smo savršeni plan da spustimo jednu djevojku iz škole, koji još nismo utadile. Ja sam tvoja prijateljica." rekla je "I upoznale smo se na odmoru u školi. Sjećaš se?"

Kao kroz maglu su mi sjećanja prošla kroz glavu, ali je se ne sjećam u potpunosti. Sjećam se prvog puta kada smo ptičale o planu. Sjećam se kad smo otišle na žurku i da sam se loše osjećala kad su neki zamućeni ljudi radili nešto. Ne sjećam se ko je to bio, ili zašto sam se osjećala tako loše. Sjećam se kad smo ušli u auto ona je bila tu i taj Corbyn momak.

"Pomalo se sjećam našeg plana, ali se i dalje ne sjećam ničeg više. Žao mi je." tužno sam odgovorila.

"U redu je." rekla je sa tužnim osmjehom.

"Sjećaš li se mene? Ja sam onaj čudan." Corbn je rekao sa idiotskim osmjehom.

"Isto koliko i Christine." rekla sam, oklevajući kad sam rekla njeno ime.

Izašli su iz sobe sa tužnim izrazom lica. Voljela bih da mogu da ih učinim srećnim, ali ih se stvarno ne sjećam. Ušao je čovjek u mantilu.

"Da li ih se sjetila?" brzo je pitao.

"Ne baš." mama je odgovorila. "Samo nekoliko maglovitih sjećanja.

"To je u redu. Dokle god se ičega sjeća dobro je. Vjerovatno će se sjetiti najbitnijih osoba u njenom životu. Sjeća se tog djeteta Daniela, zar ne? Mora da su bliski prijatelji. Imala si manji potres mozga, ali sjetićeš ih se svih uskoro." rekao je, okrenuvši se prema meni.

"Ok." brzo sam odgovorila.

Izašli su iz sobe pričajući, a ja sam buljila u zid.

"Hey Amber." visoki smedji momak je rekao sa velikim osmjehom. "Ne bi me pustili da nije bilo tvoje majke."

"Ko-ko si ti?" pitala sam, osjećajući da bi on trebao da mi bude neko veoma bitan u životu.

"Doktor je rekao da ćeš me se sjećati jer sam ti veoma bitan." rekao je, njegov osmjeh se polako pretvorio u mrštenje.

"Izvini. Apsolutno ničega se ne sjećam o tebi."

Ayy! Kako ste mi danas? Ne zaboravite da glasate i komentarišete. Takodje imam potrebu da vam detaljnije objasnim šta se dešava u slučaju da niste shvatili:

Amber se pomalo sjeća Corbyna i Christine zato što je ikad nisu povrijedili i uvjek se osjećala sigurno sa njima. Sjeća se Daniela zato što joj je dobar prijatelj i uvjek je bio tu za nju. Uvjek joj je bio prijatelj. Isto ne može biti rečeno za njen odnos sa Jonahom.

Takodje danas je Shawnu Mendesu 20. rodjendan. Kad prije ljudi? Bukvalno je do juče bio teenager, a sad je odrastao. Honey no.Još se nisam navikla ni da Jonah ima 20, a sad Shawn. I uskoro će i Corbyn. Vrijeme brzo prolazi.

Q:1D ili 5SOS?

A: 5SOS, očigledno. Izvinjavam se svima koji vole 1D, ali meni su oni odvratni. Muzika i tekstovi nisu loši (toliko), ali oni kao osobe su mi antipatični. Pogotovo Zayn i Harry. Što se ostalih tiče, njihov rad kao solo umjetnici mi se mnogo više svidja nego kao bend. U bendu su uvjek bili u sjenci ovo dvoje kretena i nisu mogli da pokažu svoje sposobnosti. Kao solo umjetnici to mogu i uvjek mogu da prave muziku kakvu oni žele, a ne da se uskladjuju sa ostalima i odbacuju svoje ideje. Ok ovo se pretvorio u rant i prestaću. Ćao!

Tija❤❤

He's The Bad Boy? ~ Prevod na srpskiWhere stories live. Discover now