#49

599 45 3
                                    

Hned den na to byl pro Jacka první den po nehodě ve škole. Nechtěl moc meškat a tak se rozhodl jít po dvouch týdnech do školy. Nechtěl tam jít sám a tak se na ráno domluvil se Sophií a samozřejmně s Finnem.

Sophia byla šťestím bez sebe když spatřil Jacka. Rozběhla se za ním a objala ho.

„Jsem ráda že jsi zpět."
Jack se usmál a odpověděl.

„Jo to já taky."

„Ale nevypadáš moc dobře."

Sophia sjela pohledem Jackovu nohu a rukou mu přejela po škrábanci na obličeji.

„No radši pojďme."
Navrhl Finn. Jack a Sophia sborově kývly. Ruku v ruce Jack a Finn vcházely do budov školy. Lidé koukali a to dost nahlas. Ale Jack s tím počítal a byl na to připraven.Finn políbil Jacka na čelo a pak se každý rozešli na odlišné strany.

Sophia se zadívala na Jacka a pronesla
„Ošklivě jsi si rozkousl ret. Muselo to bolet a všechny ty škrábance.."
Sophia si starostlivě povzdychla. Zmínka o rtu se Jacka donutila usmát. Naštěstí se mu podařilo odvrátit pohled ve správnou chvíli.
„To tedy. Ale hlavně se bojím o matku. Po škole mířím za ní.Vkládam všechny svoje naděje do jejího probuzení."
Sophia jen přikývla.
————————————————————

Škola dnes utíkala rychle. Jack už jen netrpělivě vyčkával na zvonění poslední hodiny. Když zazvonilo Jack vypálil jako první ze třídy. Bačkory vyměnil za svoje černé boty Converse a zamířil do jídelny. Sedl si ke stolu a rekordně rychle snědl oběd. Jen rychle prohodil několik slov s Finnem a Sophií.

Jak moc spěchal docházel mu dech. Zastavil se a napil se. Jenže mezitím co pil ujel mu jeho autobus.
„Do prdele!"
Sykl Jack a kopl do plechovky kterou právě odhodil. Další autobus jel až za dvacet minut a to značně narušovalo jeho plány.

Chtěl ject za matkou a hned potom měl sraz s Katharine. Potkali se spolu na Pride kde si vyměnily čísla. Kath byla lesbička.

Když dorazil do nemocnice přivítal ho doktor. Chvilku spolu povídali o stavu Angely. Jack poděkoval a na chvilku šel za matkou.

Do očí se mu hnaly slzy. Tento pohled na matku ho ničil. Vzal do ruky její ruku a pevně ji zmáčkl. Usmíval se ,ale po tváři mu stékaly slzy. Políbil matku na čelo a opustil pokoj. Chvíli se posadil před jejím pokojem na lavičku a otíral si slzy.

Tlačil ho čas a tak musel nemocnici opustit brzy. Už takhle nestíhal setkání se svou kamarádkou. Když se dostavil na místo určení Kath už na něj čekala.

„Jdeš pozdě."

„Ujel mi bus."
Kath se souhlasně usmála.

Společně šli do nákupního centra. Jack si vybíral dárek pro své nadcházející šestnáctiny. Šetřil si dlouho peníze ,ale neměl ponětí na co. Tak jen tak procházel krám po krámu a díval se na věci v obchodech. Nic ho nezaujalo natolik aby si řekl že si to koupí. Kath mu nabízela několik věcí ,ale vždycky je odmítl.

Seděli spolu v kavárně a Jack tikal pohledem všude kolem sebe. Hledal něco co by se mu zalíbilo. Spatřil plakát na koncert TØP. Byla zo jedna z jeho nejoblíbenějších skupin. Oči se mu rozzářily.

„Co vidíš?"
Optávala se zvědavě Kath.

„TØP budou v Londýně no chápeš to?!"

Jack si ani v celém přakvapení nepovšiml že Kath všechny informace o Jackovu nadšení předává někam dál..

Always together (Fack cz)Onde histórias criam vida. Descubra agora