1

246 0 0
                                    


  Herkese Merhabalar,

Sizlere bir Rehber tadında Black Desert hakkında öz kısa bir bilgi konusu hazırlıyorum. Hiç resmi bir dille yazmayıp size sade bir dil ile anlatacağım. Burada yeni başlayacak olan yada yeni başlamış arkadaşlar hakkında bilgiler rmeye çalışacağım.
Ayrıca bu konu bir soru cevap şeklinde ilerleyecek sorularınızı sordugunuzda elimden gelen ile cevap vereceğim.

O halde başlayalım. Aşağı Konu başlıklarını sıralayacağım. Bu sıraya göre konular ilerleyecek.

1- Black Desert Online nedir? Nasıl bir oyundur? P2w midir?
2- Karakterler hakkında kısa bilgi nerede daha iyi kullanırım, işlevs olarak ne işe yarar, hangi karakterle hangi katkılarda bulunabilirim?
3- Klan sistemi nasıldır? Klan çeşitleri nelerdir? Bana uygun klan hangisidir?
4- Meslekler hında kısa bilgi. Hangi meslek bana göre uygundur? Yapmak zorunda mıyım?
5- Hızlı level nasıl kasarım? Level çok mu önemli?
6- Beceri puanı nedir? Skill ağacımı nasıl doldurmalıyım?
7- + Basma sistemi nasıldır?
8- Ev ve İşyeri sistemi nasıldır? İşci çalıştırma nasıl oluyor?
9- Afk olarak neler yapabilirim?
10- Hangi Sunucuda oynlıyım? Sunucu sistemi nasıldır?
11- Ufak tefek bilinmesi gereken ayrıntılar nelerdir?


Evet başlıklarımızı sıraladığımıza göre geçelim cevaplarımıza ha bu arada daha ayrıntılı bir bekleyişiniz varsa ayrıntı olarak merak ettiğinizi konunun altına yorum olarak sorun ben de cevap vereyim ya da başka yardımsever arkadaşlar da yardımcı olabilirler.

1- Black Desert Online nedir? Nasıl bir oyundur? P2w midir?

Black Desert online bir çok oyunculu oyundur. %100 Türkçe'dir( Seslendirme haricinde) Bu oyunda sanal bir dinamik dünya vardır. Diye diye uzatmıcam. Arkadaşlar bu oyun öyle bir oyun olmuş ki zamanında ortalığı yıkıp geçen KO, SRO, Metin2, Lineage2 ve Archeage gibi oyunların güzel özelliklerinden alınmış bir oyundur. Ayretten bu oyun B2P diye geçer yani Buy to Play. Oynamak al oyunudur para verip alınabilir 30 tl karşılığında oyunu alıp oynayabilirsiniz. Bütcenize göre 50,100,200 tl lik paketlerden alıp oynayabilirsiniz. Bu şekilde olması çok iyi olmuş çünkü oyun içerisinde küfür etmeye kimsenin façası yetmiyor. Yani küfür edeni bildirirseniz banını yer oturur kimsenin gözünün yaşına bakmıyorlar ama tabii ki kanıtınızla birlikte ticket atmanız dahilinde.
Bu oyun ayretten size çok fazla uğraşacak alanlar sunuyor isterseniz level kasıp item kasıp pata küte pvp yapabilirsinz. İsterseniz at yetiştirip seyis olabilirsiniz isterseniz tershane açıp gemi parçaları yada gemi üretebilirsiniz. Yani bir sürü meslek var ve oyuna başlarken önce Pve mi yoksa Pvp mi buna karar vermeniz gerekiyor. Eğer zamanınız kısıtlıysa çalışan bir insansanız çerezlik oynucaksanız ikisini bir arada götürme imkanınız yok. Ancak götürmeseniz bile sizi geriye düşürmez bunuda bilin.
Gelelim şu meşhur P2W konularına. Arkadaşlar oyun p2w değil demiştim. Yanılmışım kesinlikle p2w yani parayı basan istediğine ulaşıyor. Bu ne yazık ki çok fazla hissediliyor avrupa sunucusunda bu durum yok. Aynı zamanda bir tickete 10 gün sonra cevap geliyor kesinlikle bunu bilerek oynayın ben oynamıyorum. Bıraktım merak edenler bunu bilmeli zaten ben değil herkes bundan şikayetci çok fazla oyuncu kaybı var.

2- Karakterler hakkında kısa bilgi nerede daha iyi kullanırım, işlevsel olarak ne işe yarar, hangi karakterle hangi katkılarda bulunabilirim?

Savaşcı : Tank diye geçer. Olabildiğince dayanıklıdır. Az vurur az hasar yer. Kısaca tank işte kimse size bulaşmaz uğraşmak istemez ömründen 10 yıl verip sizinle pvp yapmaz. Toplu savaşlarda ön safhada savaşır stunlar adamlara yapışır bloke etmeye çalışırsınız. Tek oynucaksanız tercih edilmez ancak toplu oynayıp savaş meraklısıysanız oynanabilir.
Okçu : Adı üstünde okçudur. Yayını okunu alır uzaktan bam bam vurur yanına yaklaşırsa geri kaçar ne hikmetse hep geri kaçar hiç yorulmaz. Bela bir sınıftır karşısında kimse sevmez. Kale savaşlarında çok iş yapar ancak Uyanış diye bir olay var uyanışta ise yakın assasine döner ve okçuluğun hakkını vermez. Ben bu oyuna başladıgımda okçu açmıştım. Uyanışta assasine dönüyor diye bırakmıştım o yüzden dikkat. Hem solo hem de topluca oynanacak bir karakterdir. Oynaması zevklidir Her yönden iş yapar. Ancak dediğim gibi uyanıştan sonra elinde kılıcı olur. Ancak yine iş yapar.
Sahire : Kara büyücüdür. Ancak Uzaktan elinde asasıyla saldırmaz. Aksine bu karakter kara büyü yaparak oldukca hareketli ve assasin bir yapıya sahip. Yani Ninjanın kara büyü versiyondur uçar kaçar arı gibi sokar. Kale savaşlarında dışarda tek yakaladığı rakipleri büyülerinde hapseder. Değişik bir stili vardır ancak herkes oynayamaz oynayanıda çok iyi işler becerir.
Vahşi : Vahşi Mmorpg oyunlarındaki başlangıç karakteri diyebilceğimiz oynaması kolay ama güçlü karakterlerdendir. Herşeyde iş yapar. 1V1 yada kale savaşlarında hiç fark etmez offtank görevi görür. Tek bir dezavantajı var sürekli kendini tekrar ediyor ve efekt olayı yok yani sıkılırsın. Ancak yok ben çok kafamı yoramam oynamasıda kolay az da oynuyorum diyorsan tam senliktir.
Avcı : Değişik bir karakterdir eşi benzeri yoktur diğer oyunlarda. Yanında bir karizmatik kurdu vardır. Kurt senin sözünü dinlemez yakında ne var ne yok parçalamaya kalkar. Oynaması çok eğlenceli bir karakterdir ancak kale savaşlarında pek iş yapmaz. Solo oynayan bir oyuncuysanız ve farklı bir tür seviyorsanız hoşunuza gider. Ancak avcı arkadaşlar şimdi bana kızmasın kolo sovoşondo oş yopmozmuş diyerek her karakter iş yapar ancak kimisi çok katkı verir kimisi az katkı verir avcı ise az katkı verir yani aranan adam değilsinizdir.
Kunoichi : Neden ismi kunoichi anlamadım. Türkçe bir karşılık için yaratıcı bir isim bulabilirdik aslında bu karakter ninjanın dişi versiyonudur. Uyanışa kadar ninja ile aynıdır uyanıştan sonra farklı bir stili vardır. Assasin karakterdir. Hedefini kestir ve ona adaleti dağıt geri dön.
Ninja : Çok anlatmıcam ninjadır. Oynaması çok zevklidir adapte olması zordur. Eğer çok iyi hakim olursan ve kendi ruhunu bu karaktere satarsan kimse elinizden kurtulamaz. Ayretten uyanıştan sonra çok karizmatir bir hale geliyor ancak dediğim gibi herkes oynayamaz ruhunu satman lazım.
Büyücü/Cadı : İkisini bir tuttum. Çünkü uyanışa kadar aralarında çok bir fark yoktur. İkisinde aynı mantalite vardır. Büyücü biraz yakından oynar agresif alan vuruşlar yapar. Cadı ise çok kıvrak kaçar uçar daha uzaktan vurur. İkisi her yerde iş yapar aynı zamanda takımca savaşlarda partilerde aranandır. Buff verirler can basarlar hasarda verirler. Oynaması zordur komboları zordur. Ama alışması zor değildir. İkisi element kullanır. Büyücü ateş ve su. Cadı ise elektrik yani hava ve toprak depremler falan.

Tabii ki çok ayrıntılı yazmadım şöyledir böyledir demedim. Bunlar sadece kafanızda fikir oluşması açısından yazıldı. Ayrıntılı bakacaksanız youtubeden girip merak ettiğiniz karakterleri emek verip video çeken arkadaşları izleyebilirsiniz. Yeni karakter geldikce buraya ekleyeceğim merak etmeyin. Şimdilik Türkiye de bu kadar karakter var.

3- Klan sistemi nasıldır? Klan çeşitleri nelerdir? Bana uygun klan hangisidir?

Klan bu oyunda 2 ye ayrılır. 1. Si Pvp ve Node savaşlarına katılan( Kale savaşları bağlantı noktaları ne bilim işte çevirmeni kutlarım gerçekten bağlantı noktası savaşı neyse artık) diğeri ise Pve yani Life skill klanları, bu ise öyle meslek yapanlar için uygun klanlardır. Çünkü klanlarda puanlar olur ve skill gibi dağıtılır. Pvp amaçlayan klanlar AP-DP ve HP ye puan verir o üyeler güçlenir diğerinde ise balıkçılık toplayıcılık binicilik gibi. Mesela balıkçılığa puan veren klanda bulunan üyeler daha hızlı balık tutar gibi.
Bu oyunda klan önemlidir yani hem bilgi alışverişinde bulunursunuz hem de bulunduğunuz klan da boss kesip boss itemleri düşürürsünüz. bknz Liverto. İstersen + bas kullan istersen sat gitsin pazara. Klanda her gün görevler olur bu mesela 6100 tane şu bölgede canavar kes gibi sise 3 saat verir o süre zarfında canavarları toplu şekilde kesersiniz. Onun karşılığında boss parşumanı( nasıl yazılıyorsa artık) o gelir ve klanca o bossu kesip içerisinden boss itemi düşürürsünüz. Klan önemlidir arkadaşlar gireceğin klana iyi karar verin sistemi düzenli disiplinli klanlar her zaman başarı elde eder. Sıralamaya göre klan seçmeyin çünkü öyle bir zaman gelecek ki o en iyi gördüğünüz klanlar da eski havalarına atamıcak duruma gelebilirler. Ha bu arada Klanlar Bir oyuncuyu GS ( Gearscore ) yani AP ve DP nizin toplamına göre alım yaparlar. Ancak isabet oranı veren itemler vardır ki bu ya dp den yada ap den kısar bu itemlerden kullananlar GS si düşük kalır ama daha güçlü olabilir o yüzden bunu mutlaka belirtin.

4- Meslekler hakkında kısa bilgi. Hangi meslek bana göre uygundur? Yapmak zorunda mıyım?

Toplama : Balta alıp ağaç keseriniz, Orak alıp çalı biçersiniz, Bıçak alıp hayvan kesersiniz yani bunlar toplayıcılığa girer. Sadece hammade toplar ve satarsınız yada kendiniz kullanırsınz. Aynı zamanda bunları yapanlar şansa göre Keskin Kara Kristal yada Sert Kara Kristal da bulabilirler. Bunlar çok değerli itemler olup 2-3m arası anında satılır ve +15 den sonra +20 ye kadar basmada kullanılır o yüzden çok değerlidir herkes toplayıcılık yapar çünkü yapmak zorunda güçlü bir item için.
İşleme : Ham maddelerinizi yada ürünlerinizi "L" ye basarak o menüde ne yapıyorsanız bu işlemeye girer örnek veriyorum. Sert kara kristal ile 2 tane Karataş Silahı ısıtarak, konsantre taşı elde edersiniz bu işleme işleme denir :D
Aşcılık : Yemek yaparsınız. Küçümsenecek bir iş değildir çünkü yemek herkese lazımdır. Hem kendiniz için hem de para kazanma açısından iyi bir meslektir.
Kimya : iksir üretirsiniz yine buda herkese lazım olan birşeydir o yüzden para kazanma açısından iyi bir meslektir.
Eğitim : At eğitmedir. Kısaca seyis oluyorsunuz doğadan yabani bir at yakalayıp onu eğitip levelini kasıp satabilir yada hem dişi hem erkeği çiftleştirip güzel bir tay elde edebilirsiniz. Afk meslektir bu yani atlarınızı vagona baglar otomatik koşmaya alıp tüm gün level kastırırsınız ve çiftleştirip daha yüksek aşama atlar elde edebilir havasını atabilirsiniz. Şuan da para kazandıran bir meslek değildir. Ancak ilerde Unicorn ve Pegasus geldiğinde komple piyasayı satın alacak paralara satabilirsiniz.
Balıkçılık : Klasik bir balıkçlıktır. Afk meslektir yani gece otomatik balıkçılığa bırak sabaha kadar balık tutsun (Oltanızın dayanıklılığı önemli biterse boş boşuna kalır) Balıktan ziyade gördüğünüz limandaki insanlar Kadim yadigar Kristali için balık tutar. Bu kristaller 700k dan gider ve hemen satılır. Bir gecede 20 tane Kristal yakalayanda var 2 tane yakalayanda o yüzden tamamen şanstır. Bu kristal ile 5 tanesiyle boss parşumanı yapıp hafıza parçası kasabiliyorsunuz. Hafıza parçası ise nadir itemlerde + basarken dayanıklılığını arttırmada kullanılıyor. İlerde daha çeşit balıklar geldiğinde balıklardanda güzel paralar kazanabilirsiniz.
Avcılık : Katkı puanınızla avcıdan tüfek kiralayıp bu tüfekle hayvanları vurup posarını alır satarsınız. Zevkli bir meslektir getirisi vardır.
Ticaret : Bunu hiç yapmadım ancak şuan için hiç para kazandırmadığını öğrendim.
Çiftcilik : Katkı puanınızla Çit kiralayıp bu çitleri istediğiniz bölgeye yerleştirip orada tohum atıp meyve sebze yetiştiriyorsunuz. Zevklidir ancak püf noktaları vardır neresi çok yağış alır nem vardır bunları haritayı açıp sağ üstten bakmanız gerekmekte.

Kısaca fikir oluşması açısından yazdım yine bunların sinin youtube de rehberleri mevcut buradan yola çıkarak oradan daha ayrıntılsıını öğrenebilir yada buradan sorabilirsiniz :)

5- Hızlı level nasıl kasarım? Level çok mu önemli?

Şimdi arkadaşlar ilk karakteriniz ise kara ruhun görevlerini takip ederek aynı zamanda O tuşuna basıp Ana kısma geçerek orada bulunan görevleri tamamlayarak 1-2 günde 50 level çok rahat olabilirsiniz. Ancak bu görevleri yapmayacağım başka karakter oynayacağım diyorsanız itemlerinizde hazırsa direk üst level bölgelerine yaratıkların bol olduğu yere gidip bol bol yaratık keserek hızlıca power leveling dediğimiz olayı yapabilirsiniz. Ancak ana görevler size her bosstan sonra envanter genişletme verir ona göre elbet gene bir gün o görevleri yaparsınız. Level eğer pvp yapıyorsan çok önemlidir Level kasmak 56 dan sonra acayip zorlaşıyor. Yani ve ilerledikce artık günde %10 kassanız bile oh be diyorsunuz bu yüzden level çok önemli. Ancak level kasarken para da kasabilmeniz size acayip motive ediyor. Çünkü yaratıklardan düşen itemler pahalı nadir itemler olabiliyor. Her karakter her levelde item takabiliyor bu yüzden 1 level karakter +15 +16 itemler takıp çok rahat slot dönüp level kasabiliyor. Ayrıca bazı skillerin ultileri level istemekte olup uyanışta her 1 level size inanılmaz güç katacaktır.

6- Beceri puanı nedir? Skill ağacımı nasıl doldurmalıyım?

Beceri puanı dediğimiz olay her yaratık kestiğinizde sol en üstte bir % bar vardır. Bu her %100 de size bir puan verir bu puanlar ile skill açabilirsiniz. Ne kadar çok skill yada skilinizin gelişmişini( Ulti ) sini açarsanız o kadar güçlü olursunuz işte bu yüzden Beceri puanı önemlidir. Yeni bir karakter kasarken en büyük dezavantajda bu beceri puanıdır. Ortalama 700 Beceri puanı size çok rahat ettirecektir. Skill ağacını 56 ye kadar sıfırlayabildiğiniz için maus ile skilin üzerine gelip önizlemesini ve gereken tuşlar nelermiş bir bakın mesela shift + f dir skilin biri buna göre skilinizi kullanabilir ve sizin tarzınıza uygun skilleri deneyebilirsiniz. Ancak hazır isterseniz bu site üzerinden karakterinize uygun pvpve şeklinde buildler bakabilirsiniz.

7- + Basma sistemi nasıldır?

Arkadaşlar + basma sistemi biraz ilk başta karışık gelebilir ancak çözünce çok basit geliyor. +20 ye kadar + basılabiliyor. +15 den sonra pri duo tri tet pen dir.( 16 17 18 19 20 diye sıralanır)
+15e basmak için sadece kara taş lazımdır. Her iteme + bastığınızda geçse de geçmese de sizin itemin dayanıklığından 5 er 5er gider. Bu yüzden o itemin aynısından bulundurmanız lazım ki bununla demirciye maks dayanaklılığı arttır diyerek iki itemide koyarak ana itemin dayanıklılığını arttırırsınız. Peki boss itemlerinde bu durum nasıldır? Boss itemlerinde aynısından bulamayacağınız için Hafıza parçası gerekir hafıza parçası kadim yadigar bossundan düşer yada pazardan satın alabilirsiniz. Ancak boss itemi düşürdüğünüz de zaten bunları biliyor olcağınız için ben pekte girip kafanızı bulandırmıcam hele bi o evreye gelin bakalım ( ben hala boss itemi düşüremedim tribim ordan). +15 e kadar bastınız bir itemi ve bu itemi artık +16 17 yapmak istiyorsunuz. Öncelikle bu itemi +16 yapmak için konsantre taş lazım bunu nasıl elde ettiğimizi yukarıda yazdım CTRL + F ile aratın. Bu taş ile bir itemi +15 den sonra basabilirsiniz ancak +15 den 16ya ve sonrasına geçirmek oldukça şans gerektirir. Bu yüzden + basarken geçmeyen her itemde ekranda +2 1 gibi yükseltme şansı gibi bir sayı yazar. Biz buna FS diyoruz. Bu FS ne kadar yüksek olursa o kadar şanslı oluyorsunuz. Peki nasıl yapıyorzu biz bu feseyi, Ucuz bir item alıp + basma ekranında dayanıklılığı seçiyoruz ve ucuz item üzerinde + basıyoruz sürekli geçmedikce yükseltme şansımızı biriktirip asıl + basmak istediğimiz itemde bunu deniyoruz. Biliyorum çok kafanız karıştı burada ancak yapacak birşey yok sistem böyle ve sistemin kurbanıyız. Önemli bir noktadan bahsedeceğim bunu yaparak +16 yaptınız bir itemi yani pri yaptınız tebrikler ancak +17 ( duo) yaparken başarısız olursanız tekrar +16 ya düşer.

8- Ev ve İşyeri sistemi nasıldır? İşci çalıştırma nasıl oluyor?

Bu konuda en önemli şey Katkı Puanıdır. Katkı puanları görev yaparak arttırılır. Sırf bu yüzden yeni karakterler açıp ana görevleri tamamlayarak katkı puanı kasarlar. Katkı puanlarıyla ev veya iş yerleri alabilirsiniz. Ev bildiğiniz klasik evdir içini döşer güzelleştirir yemek ve kimya yaparsınız. Yatağınıza yatıp enerjinizini hızlıca yenilersiniz. Eşya yerleştirerek ev puanınızı arttırabilirsiniz. İşyeri almak ise yine katkı puanıyla seviyesine yani başka şartı yok sadece ufak bir gümüş ödüyorsunuz ama o kadar az ki söylemiyorum bile benim pot masrafım daha fazla öyle diyim. Evinizi aldınız, işyerinide aldınız mesela alet atolyesi ve artık aletler üreteceksiniz bunu siz değil işcileriniz yapıyor. İşciyi gümüş ve enerji karşılığında alıyorsunuz(Ucuzdur) tabii iş yeri neredeyse oradan konaklama almanız gerekiyor buda katkı puanıyla ve konaklama ne kadar çok yeri varsa o kadar çok işci alabiliyorsunuz. Şehirdeki depoya üreteceğiniz aletin malzemelerini atıp iş yerinden de işciyi atayıp üretiyorsunuz. Ürettikleriniz ise o şehirdeki depoya stoklanır. İşciler bira tüketir enerjisini bira ile doldurur bira yapımı ile başlamak iyidir çünkü bir yerden sonra bira yetiştiremiyorsunuz ne sübliminal ama demi

9- Afk olarak neler yapabilirim?

Afk olarak yapabilceklerinizi sıralıyorum.
Nefes kasmak : Haritayı açıp bir yere sağ tıklayıp ardından o mesafede mavi çizgi çıkar hemen orada otomatik döngü yazar ona tıkladığınızda mavi çizgi olur size yeşil çizgi. Oyun içerisinde otomatik koşmaya bırakarak o döngüde sürekli gider gelir bu sayede nefes kasarsınız.
Ağırlık kasmak: Koşmada oldugu gibi ticaret sorumlusundan yük alır sırtınıza kampçı çantası alıp yavaş yavaş yine otomatik koşmaya bırakıp çantanızdaki ağırlık limitini arttırabilirsinz.
At kasmak : Atları vagona bağlayıp otomatik döngüye bırakarak sürekli at sürerek atlarınıza level kasarsınız. Vagonsuz sadece ata binerekte kasabilirsiniz.
Otomatik balıkçılık : Çantanı boşalt oltayı eline al herhangi bir su olan yere git ve oltayı at. Üstten zaten çöpleri toplama diyerek tikle ve oltayı bıraktıktan sonra klavyeye 3 dk dokunmazsanız kendi kendine tutacaktır.
İşleme kasmak : Pazardan bir sürü kereste alıp onları kesmeye bırakıp keserken film izleyebilirsiniz bu sayede işlemenizi arttırırsınız.
Aklıma geldikce eklerim.

10- Hangi Sunucuda oynamalıyım? Sunucu sistemi nasıldır?

Benim de ilk başladıgımda aklımı kurcalayan bir soruydu bu. Arkadaşlar oyuna girdiğinizde üstten aşağı Calpheon 1- Serendia -1 Heidel -1 gibi sunucular çıkar aslında bunlar sunucu değil kanaldır. Birtek sunucuya bağlıdır bölgesel olarak oyuncu yoğunluğu oluşmasını engellemek içindir. Yani nerede başlarsanız başlayın değiştirip gene aynı karakterle aynı oyuncularla oynayabiliyorsunuz. Birtane server vardır buda Menadır hiçbir yerde yazmaz. Bu yukarda saydıklarım ise kanaldır yoğun kalabalık şeklinde değişir kalabalık olana girin keyfinize bakın. Aynı zamanda çevirmen arkadaşlara üzülerek gene eleştiriyorum Sunucu yazacağınıza kanal yazsaydınız bu soru hiç oluşmucaktı insanların kafasında (!)

11- Ufak tefek bilinmesi gereken ayrıntılar nelerdir?

Burada aa böyle birşeymi varmış gibi şaşırdığım yerleri sizler zorluk çekmeyin diye yazıcagım burası püf noktasının bahsedileceği kısım olacak.
- Arkadaşlar oyundayken sağ üstte npc simgesi var mavi renkli ona tıklayarak o şehirde aradığınız npc yi bulabilirsiniz benim gibi özellikle aratıp demirci nerdeydi ya diyip dolaşmazsınız.
- Otomatik koşma sadece görevlerde yok haritada bir yere sağ tıklayıp ardından t ye basarak karakter otomatik koşmaya başlar.
- Katkı puanlarınızı yatırdığınız yerde geri çekebiliyorsunuz
- Bağlantı noktası bağladığınızda mesela item düşürdüğünüz yerdeki bağlantı noktasını bağladınız ve oraya yaparak item düşürme şansını arttırabiliyorsunuz.
- At yakalama olayında atın Aşama 1 yada 4 olmasını fark edebiliyorsunuz çeşitli taktikleri var araştırın atçıysanız. Uzaktan parlıyor beyaz oluyor gibi olaylar
- Kıyafet alacaksanız Çalı kıyafeti alın yada bekleyin çöl kıyafeti alın çünkü normal bir kıyafet alacağınıza bunu almanız her türden işe yarayacaktır. Özellikle pvp de adamı göremiyorsun toprağa vuruyorsun.
- Şans veren kristalleri alıp (Calpheon şehrinden 300k) bunları ekipman soketlerinize takın 5 level şans mutlaka her zaman olsun.
- Sert Kara Kristal yada Keskin Kara Kristal toplarken kullandıgınız alet şanslı alet olsun başında şanslı yazsın çok fark ettiriyor. Bunuda üretirken şans eseri gelebiliyor.
- Pazarda sıkca satılan ürünleri takip edip o ürünleri siz üretin köşeyi dönersiniz.
- Esc ye basıp arayüzü düzenle diyerek arayüzünü kendinize göre şekillendirebilirsiniz.


Evet arkadaşlar benim rehberim bu kadar bazı kısımlarda gelecek güncellemerle ben de güncelleyeceğim. Şuan da TR serverine göre hazırlanmış bir rehberdir. Yüzeysel bir rehberdir ayrıntıya girmedim. Merak ettiğiniz ne var ne yok burada soru-cevap şeklinde sorabilirsiniz ben de cevap veririm.

Samimi bir uslüp ve sade bir açıklama yaptım. Ben böyle istedim böyle bir rehber hazırlamak istedim. Canım böyle bir rehber hazırlamak istedi.

Black Desert Online:RehberWhere stories live. Discover now