2

91 0 0
                                    


1. Oyun için kılavuzunuz, Kara RuhKara Ruh siyah bir duman topu ve parıldıyan kırmızı gözlerden ibarettir. Oyuna ilk başladığında göreceğin ilk varlık, kara ruh denilen belirsiz bir varlıktır.
Kara Ruh sonraki varış yerini gösteren bir navigasyondur.
Kara Ruh seviyesine göre görevleri verir ve birer adım atmana yardımcı olur. (Bazen tatlı sesiyle NPC'nin verdiği görev dışında sana başka bir görevi yaptırır.) Kara Ruh görevini yaptıkça Kara Ruh'un da güçlendiğini göreceksin. Kara Ruh kadim eserlerden güç emerek gelişir, geliştikçe hem dış görünüşü değişir hem de yeni fonksiyonu kullanabilir.
Kara Ruh'un ilk uyanışından sonra Yükseltme ve Aktarma kullanılabilir. Fonksiyona ek yetenek veren beceri uyanış veya ikinci uyanış da kara ruh aracılığıyla mümkündür. Kara Ruh, kısayol tuşu [.] ile istediğiniz zaman çağırılabilir. Eğer Kara Ruh görevi alabilecek durumdaysan sağ altında Kara ruh ikonu oluşacaktır ve bunun için de kısayol [.] kullanarak çağırabilirsin.


2. Bu geniş dünyanın tadını çıkarın.
Black Desert Dünyası kusursuz bir şekilde oluşmuştur. Dünyaya giriş yaptığında, özel bir durum olmadıkça, ek yükleme süresi olmaksızın her yere seyahat edebilirsin. Aynı varış noktasına gittiğinde, yönlendirmeye uyarsan oraya daha hızlı gidebilirsin. Ancak dağlardan doğru geçersen gizli hazine sandığı veya kaynakları bulmak için fırsat bulacaksın. Kararına bağlı olarak oyundan çeşitli şekillerde zevk alabilirsin.


Ayrıca oyun esnasında, çeşitli bölgelerle karşılaşacaksın ve bunların hiçbiri aynı olmadığı için daha da ilginç bir hal alacak. Bununla beraber yeni bölgelere geçtiğinde yaratıkların bulunduğu av sahaları ayrılmıştır. Böylece her seferinde farklı mücadelelerin keyfini çıkaracaksın.


3. Savaşın kalbi, beceri sistemi
Beceri savaşın en önemli parçasıdır.
Black Desert'ta seviyen arttıkça daha fazla beceri öğrenebilir, canavarları öldürerek ve görevleri bitirerek beceri puanları kazanabilirsin. Böylece tüm becerileri öğrenebilirsin.
Ayrıca, Level 55'e ulaşmadan önce öğrendiğin becerileri rahatça sıfırlayabilirsin, bu yüzden tüm becerileri dene ve en etkili veya en uygun olanı seç. Becerilerin çoğu tuş komutuyla kullanılabilir. Tuşları ve fare tıklamasını birleştirerek becerileri kullan, buna alışırsan rahat bir şekilde istediğin gibi kontrol sağlayabileceksin ve çeşitli kombo saldırıları da yapabileceksin. İlk başta kolay olmayabilir, ancak alıştıkça kontrolleri kullanmanın tadını çıkarabileceksin.4. Daha güçlü ve yeni bir dövüş deneyimi, Uyanış
Karakterin Leveli 56'ya ulaştığında, bir göreve başlayıp uyanmış bir silahla kendini donatabilirsin. Bu göreve devam etmezsen sahip olsan bile bir uyanış silahını giyemezsin, bu yüzden uyanış silahını giyebilmek için görevini tamamlaman gerekir.
Ayrıca görev tamamlandığında bir uyanış silahını ödül olarak alabilirsin ve devam eden 7 görevi tamamlarken özel uyanış silahı becerilerini de öğreneceksin.
Bir Uyanış Silahı kuşandığında, daha önce olanlardan farklı olarak başka beceriler de kullanabilirsin ve daha güçlü ve yeni olaylar deneyimleyebileceksin.



Savaşçı - Büyük Kılıç
Sahire – Ruh Tırpanı
Vahşi - Demir Yumruk
Okçu – Kamasylven Kılıcı
Avcı – Gökyüzü Bo Asası
Valkyrie - Lancia
Musa - Hilal Uzun Pala
Maehwa - Kerispar
Ninja - Sura Katanası
Suikastçı – Sah Çakrası
Cadı - Aad Küresi
Sihirbaz - Godr Küresi



5. Birlikte eğlenmek için bir dövüş sistemi1) Baskın sistemi

Dünya Bossu belli bir yerde görünür, böylece herkes katılabilir. Fakat savunma gücüne sahip olduğunda ve eşya toplamak için yeterli saldırı gücünün olması durumunda meydan okumak akıllıca olacaktır; böylece Boss'un temel saldırısı yüzünden ölmezsin.

Black Desert Online:RehberWhere stories live. Discover now