-5-

37 4 1
                                    

Ik was hier niet op voorbereid en eigenlijk was ik best moe. Maar het leek me geen slecht idee om onder de mensen te komen.  Misschien kon ik wat nieuwe mensen leren kennen. Enkele bekende gezichten zien op school zou me al gerust stellen. Meteen kwam ik uit bad en droogde me af. Mijn blik rustte op mijn spiegelbeeld. Ik liet mijn handdoek zakken. Zo bleef ik even staan. Ik was niet blij met wat ik zag, met wat ik voelde. Je hebt hier geen tijd voor. Er resteren nog genoeg dagen om depressief te zijn. Vandaag maakt daar geen deel van uit. Heb plezier.
Ik trok een mom-jeans aan en combineerde het met een strapless topje. Je zou haast denken dat ik zelfzeker was. Maar ik wist dat dat nodig was om mensen me leuk te doen vinden. Dat was toch zo op mijn vorige school. Mijn sarcasme en negativiteit deed het hem niet. Ik had nog genoeg tijd om mijn make-up te doen en luisterde terwijl naar het nieuwe album van Bon Iver. Verder tekende ik nog wat vlinders in mijn tekenblok tot het gevoel me weer overviel. Ik voelde het al aankomen. Het was er al te lang niet meer geweest. Ik kan het geen naam geven. Ik noem het meestal gewoon 'het'. Misschien ben ik gewoon bang om eraan toe te geven. Ik ben al een dik jaar niet meer in therapie moeten gaan. Het ging echt beter met me want het ging ook echt beter met mama. Maar ik voel dat de dag steeds dichterbij komt. De dag waar ik al 2 jaar voor vrees. De dag waarop ze er niet meer zal zijn. Maar op papier kunnen dingen voor eeuwig leven, zei ze. Op papier sterft er geen vlinder, zei ze. Dus deed ik gewoon verder met waar ik goed in was: vlinders tekenen voor mama.

Toen ik beneden kwam, klaar om te vertrekken, zag ik dat ook papa inmiddels klaar was met werken. Zijn arm lag om de schouder van ma. Ze sliepen en ze waren beeldschoon als ze sliepen. Ik ben al lang vergeten hoe het voelt om te slapen. Ik wou ze niet wakker maken dus liet ik een briefje achter:

Er is een feestje bij Gregory deze avond. Jake en ik gaan er naartoe. We maken het niet te laat. Kus, Laelia
Ps: Ik neem de Bentley.
Pps: mopje

Het Vlindereffect Kde žijí příběhy. Začni objevovat