Yeni Ekipmanlar

1.2K 148 12
                                    

Açık arttırma günü gelip çatmıştı.Rei erkenden İmparatorluk Sarayının yakınındaki Açık Arttırma binasına gitmiş ve babasının ve abisinin kılıcını açık arttırma için kaydettirmişti.Ardından açık arttırmanın yapılacağı salonda beklemeye başlamıştı.Çok geçmeden salon dolmuş ve açık arttırma başlamıştı.

"Hepiniz hoşgeldiniz!Açık arttırmamız başlıyor." dedi sahneye çıkan bir adam.

Elimizde ilk olarak yadigar bir bilezik var.Üzerinde ince ince dokunmuş tam 9 zümrüt var.Açılış fiyatı 200.000 altın.

"220.000"

"250.000"

"300.000"

Farklı kişilerden teklifler geldi.Daha fazla arttıran olmayınca bilezik 300.000 altına satıldı.

"Sırada bir kürk var.Bu kürk 3.seviye enerjiye sahip bir ayıya aitti.Ağırlığı tam 300 kilogram.Açılış fiyatı 350.000 altın." dedi sahnedeki adam.

"Açılış fiyatı 350.000 mi?Buna bu kadar para verecek bir salak çıkar mı merak ediyorum." Rei içinden konuştu.

"400.000 altın"

"420.000 altın"

"440.000 altın."

Rei bu teklifleri duyunca insanların salaklıklarına şaşırmadan edemedi.Bu kürk sadece gösteriş içindi.Fakat bunu görmesi iyi olmuştu.Etrafta bu kadar salak varsa ileride bir kere daha buraya uğrayacaktı.

Kürk,440.000 altına satıldı.

"Sırada bir kılıç var.Bu kılıç hafif,keskin ve çok sağlam bir metalden yapılmış.Üstünde bir ejderha dokuması var.Bu ejderha dokuması ünlü kılıç ustası Yiun taradından yapılan kılıçların aynısı.Yani bu kılıç usta Yiun'un eserlerinden biri.Açılış fiyatı 500.000 altın." dedi sahnedeki adam.Donunda Rei'nin sırası gelmişti.

"600.000 altın.O kılıç benim olmalı." dedi kızıl saçlı bir adam.

"700.000 altın.Unut bunu Rijaya,onu koleksiyonuma ekleyeceğim." dedi siyah saçlı,suratında yara olan bir adam.

"900.000 altın.O kadar emin olma Hanc." dedi kızıl saçlı adam.Birbirlerini tanıyor gibiydiler.Rekabet içinde görünüyorlardı.

"1.000.000 altın." dedi Hanc denilen adam.

"2.000.000 altın." dedi kızıl saçlı adam.Tüm salon bu iki kişinin rekabetini izliyordu.Teklifi duyduklarında herkes birbiri arasında konuşmaya başladı.Rei ise bu iki adamın salaklıklarının keyfini çıkarıyordu.20 beyaz altın kazanmak üzereydi ve bu her an artabilirdi.

"2.500.000 altın." dedi Hanc.

******

Rei'nin keyfi yerindeydi babasının kılıcı 35 beyaz altına abisinin kılıcı ise 2 Beyaz altına satılmıştı.Silahlar kalitelerine göre sınıflara ayrılıyordu.C sınıfı silahlar en kalitesiz silahlardı.B sınıfı silahlar C sınıfı silahlaradan daha üstündü.A sınıfı eşyalar bir dönüm noktasıydı.Bu silahlar kendine has özelliklere sahip oluyorlardı.Mesela A sınıfı bir kılıç ateş elementi ile yapılan saldırıları daha güçlü yapacak etkiye sahip bir özelliğe sahip olabiliyordu.N sınıfı eşyalar 2 özelliğe sahip oluyordu elbette tek bu değildi,silahın sınıf derecesi arttığında yapıldıkları malzemelerde daha sağlam oluyordu.Bu sıralama NA sınıfı PR sınıfı ve en son olarak Hazine sınıfı olarak gidiyordu.Hazine sınıfı silahlar altın ile alınabilecek silahlar değildi çünkü kimse onları satmak gibi bir aptallık yapmıyordu.

Rei şimdi kendine bir A sınıfı yay ve hançer almak için başkentin en bilinen silah satıcısı Ryuen Silah Loncasına gidiyordu.Babasının kılıcı normal bir A seviye kılıçtı.Özelliği hafif ve sağlam olmadıydı.Yani saldırı yaparken daha hızlı saldırı yapabiliyordun.Fakat üzerindeki işlemeler koleksiyon tutkunu iki salağı yoldan çıkarmış ve değerinin çok üstüne çıkmasını sağlamıştı.

Rei,Ryuen Silah Loncasının önüne geldiğinde binayı dışarıdan inceledi.3 katlı büyük bir binaydı.İçeri girdiğinde onu bir görevli karşıladı.

"Hoş geldiniz genç efendi.Ne bakmıştınız?" diye sordu görevli.

"Bir yay ve hançer almak istiyorum." dedi Rei.

"Bu taraftan,lütfen." dedi görevli ve üst kata giden merdivenlere doğru yol aldı.Rei bir yandan görevliyi takip ederken diğer yandan etrafa bakıyordu.İlk kat tamamen kılıçlarla donatılıydı ve gerçekten büyük bir alana yayılmışlardı.

İkinci katta yaylar ve hançerler vardı.Fakat sayıları ilk kata göre daha azdı.Bunun nedenini biliyordu Rei.Yay kullanan savaşçılar kılıç kullananlardan çok daha az sayıdaydı çünkü yay kullanmak yani bir okçu olmak çok daha zor ve emek gerektiren bir şeydi.Kılıcı kullanmak yayı kullanmaya göre çok daha kolaydı.

"İşte efendim tüm yaylarımız burada.Hangi sınıf yay arıyordunuz?" diye sordu.

"Hangi sınıfa kadar ürünler var elinizde?" diye sordu Rei.

"C sınıfından A sınıfına kadar." dedi görevli.

"A sınıf yaylara bakmak istiyorum." dedi Rei.

Sergi'nin en sonundakiler A sınıfı yaylardır.Özellikleri tanıtım kağıtlarında yazıyor.Oradan bilgi edinebilirsiniz." dedi görevli.

Rei,serginin en sonuna gidip yayları incelemeye başladı.Aslında Rei istediği özelliği kafasında belirlemişti.Hız istiyordu,daha enerji damarları yeni açılacaktı yani becerileri hemen öyle kullanmaya başlamayacaktı.Bu yüzden Ateş veya rüzgar hasarı arttırma gibi özelliklere ihtiyacı yoktu.Çok geçmeden aradığı yayı buldu.

"Bu yay'ın gövdesi hafifleştirimiş ve sağlam bir çelikten yapılmıştır.Yay'ın özelliği,gerilmesi çok kolay olup ok fırlatma hızı ve şiddetinin yüksek olmasıdır.Yani saldırı hızınızı arttıracak bir özelliğe sahiptir." yazıyordu açıklama kağıdında.

Rei,yay seçimini yaptıktan sonra delici özelliğe sahip bir A sınıfı hançer almıştı.İkisinin toplam fiyatı 25 Beyaz Altın ediyordu.

"Bunları deneyebilir miyim?" diye sordu Rei.

"Elbette.Zırhlar ve deneme odaları yukarı katta." dedi görevli.

Rei üst kata çıktığında zırhlara bakma gereği duymadı bile.Zırhlar silahlardan daha pahalı oluyordu.

Rei yay ve hançerini test ettiğinde ikisinide oldukça beğendi.Şu anki seviyesi için oldukça uygundular.Ayrıca tanesi 1 altın olan en katileti oklardandan 10.000 tane aldı.Rei ödemesini yapıp silahları aldıktan sonra doğruca Doğu Ormanına yol almaya başladı.Savaş Okulunun başlangıcına kadar orada antrenman yapıp yeni silahlarına alışmaya çalışacaktı.Enerji damarları ise bir kaç gün içinde açılmış olacaktı.

Ejder Göz ReiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin