28. Palacinky

1.2K 87 10
                                    

Draco po Harryho slovách ticho zalapal po dychu a oči sa mu rozšírili prekvapením a šokom.

"Bez prútika? To nemyslíš vážne, že nie?" neveriacky hľadel do zelených zreničiek. Stále tajne dúfal, že mu Harry povie, že to bol iba vtip a všetko bude v poriadku. No pohľad čiernovlasého kúzelníka neskrýval v sebe ani náznak toho, že by si z neho uťahoval.

"Ale myslím," usmial sa Harry, čím pochoval všetky blondiakove nádeje. "Draco, nejde o nič nebezpečné. Fakt sa nemáš čoho báť. Aspoň to skús, dobre?"

Harry naňho hľadel s láskou a v jeho pohľade bolo niečo, čo Draca nakoniec presvedčilo. Keď mu na tom tak záleží... Urobí to preňho.

"N-no tak d-dobre," vykoktal po chvíli váhania a svoj prútik položil na parapetu, vedľa toho Harryho.

"Tak teda začnime," veselo zvolal čiernovlasý a zo šuplíka vytiahol dve kuchárske zástery. Jednu si opásal sám a druhú podal Dracovi.

"To aby si nemal špinavé oblečenie," vysvetlil mu, vidiac jeho nechápavý pohľad. "Muklovia kúzla nepoznajú a tak si chránia odev pri varení takto."

"Aha, a ako sa to oblieka?" sklopil Draco zahanbene pohľad. Nikdy v živote nič podobné nevidel, nieto aby to použil.

"Počkaj, pomôžem ti," s úsmevom chytil Harry blondiaka za ruku. Jemne mu nadvihol bradu, aby mu mohol hľadieť do očí, a nežne ho pobozkal. "Je to v poriadku, zlato. Nie je to nič, kvôli čomu by som sa ti mal smiať," bruškami prstov ho pohladil po bledom líci.

"Ale ja -" chcel oponovať Draco, no jeho partner ho zastavil.

"Nemusíš sa kvôli tomu vôbec hanbiť. Rozumiem ti, ako sa teraz cítiš. Ja som sa po príchode do čarodejníckeho sveta cítil rovnako zmätene," usmial sa a bez toho, aby si to Draco uvedomil, uviazal mu zásteru.

"A je to," uznanlivo si obzeral muža pred sebou. "Červeno-zlatá sa ti hodí, mal by si ju nosiť častejšie" uškrnul sa.

"No len si nezvykaj," pobavene mu odsekol Draco. "Moje farby sú zelená a strieborná. A vôbec, neplánujem si to obliecť znovu."

Napätie z neho začínalo opadať a začínal byť celkom zvedavý čo ho čaká.

"Pripravený?" uistil sa Harry pre istotu, hoci si všimol, že Draco už je relatívne v pohode.

"Áno," nesmelo sa usmial Slizoličan oblečený v chrabromilských farbách. "Pusťme sa do toho."

"Takže... Budeme potrebovať hladkú múku, cukor, mlieko a vajíčka," vymenuvával Harry všetky potrebné ingrediencie a zároveň ich vyberal a kládol na pracovnú dosku. Draco ho uprene sledoval a rozmýšľal, ako z toho tam môžu vzniknúť palacinky.

"Ešte nejakú misku," zohol sa Harry do skrinky, "a varešku."

Všetko potrebné nachystal na pracovnú dosku a gestom naznačil Dracovi, aby prišiel k nemu.

"Teraz budeš pokračovať ty. Ja ti budem hovoriť, čo máš robiť, a ty to urobíš. Dobre?" povzbudivo sa na blondiaka usmial. Po jeho trošku nesmelom prikývnutí pokračoval.

"Už si niekedy rozbíjal vajíčka?" opýtal sa, hoci odpoveď tušil. A podľa očakávaní, Draco pokrútil hlavou.

"Nevadí," usmial sa Harry. "Naučím ťa to. Vezmi jedno vajíčko a ťukni ním o okraj misy," inštruoval ho a Draco nasledoval jeho pokyny. "Ták, výborne. A teraz, nad misou oddeľ od seba tie dve polovice. A daj pozor, aby ti dnu nespadol kúsok škrupiny. Výborne, si šikovný, zlato," pochválil ho, keď Draco úspešne rozbil vajíčko.

"A teraz?"

"Teraz naber lyžicu cukru," ukázal na nádobku s cukrom a priloženú odmerku. "Pridaj to k tomu vajíčku a tou vareškou premiešaj."

Draco opäť urobil, čo mu Harry povedal. O chvíli tam podľa ďalších pokynov pridal mlieko, múku a všetko pekne premiešal.

"Super, cesto na palacinky máme hotové. Ešte ich treba vypražiť. Ale to už urobím radšej ja, aby si mi nepodpálil kuchyňu," uškrnul sa.

"No dovoľ, čo si o mne myslíš?" naježil sa blondiak.

"Len to najlepšie, láska, len... S plynovým sporákom si ešte zrejme nerobil, takže to radšej nejdeme riskovať."

"Uhm," súhlasil Draco, keď sa jeho pery ocitli v zajatí čiernovláskových mäkkých vankúšikov. V tej chvíli zabudol aj to, ako sa dýcha a svojmu partnerovi by odsúhlasil snáď aj svoju vraždu.

O hodinu boli palacinky hotové a pripravené na konzumáciu. V kuchyni to však vyzeralo, ako keby sa cez ňu prehnal hurikán.

"Prosím, však to nemusíme upratať po muklovsky?" prosebne sa zahľadel Draco na Harryho. "To už nezvládnem. Som vyčerpaný a strašne hladný a -"

"Nie. Viedol si si skvelo, môžeš použiť kúzla," pošepkal čiernovlasý blondiakovi do ucha. Draco sa zachvel, keď cítil na pokožke Harryho dych a jeho telo zachvátili zimomriavky. Zhlboka dýchal a užíval si ten dokonalý moment.

"Ďakujem," zamumlal po chvíli, keď sa spamätal. Natiahol sa po svoj prútik a o jedno mávnutie neskôr sa kuchyňa opäť leskla čistotou.

"Ako si to urobil?" Harry uznanlivo zapískal. Jemu by sa to nikdy nepodarilo.

"Neverbálne zaklínadla, Potter, šiesty ročník, zabudol si?" uchechtol sa Draco pri pohľade na Harryho prekvapenú tvár. "Obyčajné Pulirexo, zlato," vysvetlil mu s úsmevom.

"Ja viem, len... Mne tie kúzla nikdy nešli. Musíš ma to naučiť."

"Dobre, ale," zamyslel sa Draco na chvíľu a v očiach sa mu zjavili šibalské ohníčky. "Budem chcieť  niečo na oplátku."

"Čo by to malo byť?"

"Tvoju pusu," zvodne zamrkal.

.........

Vystrašený Draco je cute a Draco, ktorý by dokázal podpáliť kuchyňu je prosto top 😊😁

Pekný večer a dobrú noc 😂

Mary 

Novoročné prekvapenie // Drarry ✔️Where stories live. Discover now