42. Domáce práce nie sú pre každého

1K 74 12
                                    

Nechcel by si sa nasťahovať ku mne?"

„Čože?" zamumlal Draco unavene a chvíľu na Harryho nechápavo hľadel, zatiaľ čo sa snažil spracovať význam jeho otázky. Napokon sa mu v tvári mihlo pochopenie a zdvihol kútiky úst do jemného úsmevu. „Rád budem bývať s tebou," povedal a pohladil Harryho po tvári, „ale prečo by sme nemohli bývať u mňa?"

„Neodvažoval som sa to navrhnúť," priznal Harry, ktorému po Dracovej odpovedi padol kameň zo srdca. „Nechcel som sa ti ponúkať a bez pozvania sa ti nanominovať do domu."

„Tak v tom prípade ťa osobne pozývam," uškrnul sa Draco. „Konečne nebudem v tom baráku sám. Ale teraz už spi, zajtra vstávame do práce," zívol a pritúlil sa k svojmu partnerovi bližšie. „Dobrú noc, Harry."

„Dobrú noc, Draco," zašepkal Harry a o chvíľu už obaja spokojne oddychovali.

***

„Asi to nemá význam, Harry," vzdychol Draco a vyčerpane sa zvalil na pohovku. „Si stratený prípad."

Prešiel týždeň a Harry opäť víkendoval na Rokforte. Keďže vonku vytrvalo pršalo a im sa do dažďa nechcelo, rozhodol sa s Dracovou pomocou osvojiť si upratovacie kúzla.

„Blbosť," nevzdával sa čiernovlasý kúzelník a naďalej sa snažil pomocou kúzla upratať učebnice, ktoré mu Draco rozhádzal zámerne. „Raz sa mi to podarí."

„To ťažko," uškrnul sa blondiak a vzápätí prudko uhol pred knihou, letiacou jeho smerom. „Na domáce práce si jednoducho ľavý."

„Somarina. Zvládam ich. Nejde mi len ten kúzelnícký spôsob," zavrčal Harry Dracovým smerom a stratil koncentráciu. Kniha, ktorej sa Draco predtým uhol len o vlások, zasiahla nádobku s atramentom. Jeho obsah sa rýchlo začal vpíjať do zvitkov pergamenu na stole a znehodnocovať ich obsah. „A sakra," zahrešil. „Pulirexo," zvolal a v panike švihol prútikom o niečo silnejšie, než bolo žiadúce. Dôsledky na seba nenechali dlho čakať.

„Dosť!" zjačal Draco spod kopy pergamenov s neopravenými domácimi úlohami. „Vzdávam to."

„Pre-prepáč, to som nechcel," smial sa Harry, až sa za brucho chytal. „Trošku sa mi to vymklo spod kontroly."

„Trošku?" vypískol Draco. „Fakt vtipné, Potter," hundral, keď sa vyslobodil zo zajatia pergamenov a sám sa postaral o nápravu škôd, ktoré jeho partner napáchal. „Znehodnotil si siedmacke eseje."

„Fúha, priezviskom si ma už dlho neoslovil," zamyslene preniesol Harry. „To som ťa fakt tak naštval?" Podišiel ku svojmu priateľovi a objal ho okolo pása. „Vážne to bola nehoda. Nechcel som. Prepáč," zamumlal mu do ramena.

„Toto si budeš žehliť pekne dlho," šomral blondiak, ale v Harryho objatí sa postupne uvoľnil.

„Veľmi rád," zašepkal mu Harry do ucha. „A môžem začať hneď teraz?" Ani nečakal na odpoveď a bez varovania zaútočil na Dracove pery. Zatiaľ čo jazykom drancoval jeho ústa, rukami zablúdil pod jeho nohavice. Dracov tichý a spokojný ston mu ako odpoveď stačil.

***

„To bol pekný film," skonštatoval Draco, keď ruka v ruke s Harrym vyšli z kina. „Som rád, že si ma sem zobral," zamumlal a položil si hlavu na Harryho rameno. Po tom nepodarenom popoludní, keď v Dracovej obývačke narobil viac škody ako osohu, sa rozhodol, že obaja potrebujú vypnúť a svojho priateľa vezme do kina. Draco o tom spočiatku nechcel ani počuť, no Harryho presviedčacím schopnostiam sa nedalo odolať.

Novoročné prekvapenie // Drarry ✔️Where stories live. Discover now