Pocetak price

10 1 0
                                    



Na ograncima brda, sa cijeg se vrha moze videti citava Zapadna suma, stojala su dva coveka odevena u crne plastove. Na njihovim ledjima nalazio se grb ,,Crvenog zmaja". U daljini se mogla videti velika pusta ravnica a tek da kraju celoh pejzaza mogla se videti suma koja prekriva podnozje i polovinu planine.

Planina je umesto vrha imala dve ivice koje su izgledale kao da u nekada davno bile deo jednog vrha, ali su onda razdvojene. Polukruzni procep koji se nalazio izmedju njih sluzio je kao prolaz za put kojije isao kroz tu planinu te se kasnije nastavljalo kroz sumu, te ravnicu.

Jedan od mladica je posmatrao sta se ispod njih nalazi. Oci su mu sijale cudnom energijom...

-,,Gledas u podnozje brda... Da te ne mori nostalgija?", upitala je osoba niske visine. Ogrtac joj je bio u potpunosti odrpan.

Osoba do njega pogledala ga je blago. Na licu mu se mogao visdeti mali smesak.

-,,Gresis. Nostalgiju sam izbacio iz svog recnika. Ona znaci "Zal za prosloscu". Iako me za ovo mesto vezu lepa secanja, ne zalim sto sam otisao. Pratio sam put koji mi je ucinio najboljim", odgovorio je srednje visok covek, takodje prekriven odrpanim plastom.

-,,Ne mogu verovati da nekoga mogu vezivati lepa secanja za onakvo mesto. Kao mladog regruta su me ucili da cak I snaga zmaja ustukne pred zidinama Uvart Uvusa".

Reakcija viseg coveka sada je bio osmeh od uva do uva. Na sam pomen tog imena, lice mu se ozarilo. Tek sada se zaista osecao spreman da izvrsi zadatak koji mu je dat... Promrljao je sebi u bradu:

-,,Osecam veliko uzbudjenje. Da li je ovo ubudjenje uopste? Da, jeste. Sigurno jeste..."

-,,Ponovo nesto mrmljas...Ne mogu razumeti sta. Hoces li mi re-", krenula je da upita druga osoba, ali je na mestu ostala ukopana kada je videla svog saradnika kako skace sa ivice visoke majmanje 50 metara

-,,Zmaj ne bezi od zidina Uvart Uvusa... On zivi unutar njih!", uzviknuo je iz sveg glasa dok je padao sa ivice na podnozje brda.

Pada je tako neko vreme dok mu noge nisu dotakle dno. Brzo je istresao prasinu sa sebe I dodao:

-"Za mene si jos uvek mladi regrut. Pricao bih ti o tom gradu, ali nas ceka posao da obavimo. Ja cu otici do pecine I uzeti neophodne stvari, a ti ostani ovde I postupaj po naredjenjima...", rekao je dok je nonsarlantno ulazio u pecinu koja se se ivice brda nije mogla videti.

Druga osoba ostala je ukopana u mestu. Prizor osoba koja bez ikakvih problema prezivljava pad sa 50ak metara cak I za nju bio je neverovatan. Zabezeknuta faca mogla se videti ispod kapuljace. Faca iznenadjenosti, polako je postajala faca smirenosti...

-,,Poglavari su mi gorovili o njegovoj licnosti, ali nisam verovala da je uistinu takav. Izgleda mi kao osoba sa kojom bih mogla da radim. Kao osoba koja bi mi bila odlican partner..."

Razmisljala je jos neko vreme, dok nije shvatila sta joj je njen saradnik rekao.

,,O kakvim naredjenjima je on to govorio?"         


/Osetite se slobodnim da ostavite svoje misljenje i neku konstruktivnu kritiku/

Polu-mrtvi vitezWhere stories live. Discover now