Bölüm 1 "Becoming Enemies"

448 25 7
                                    

"Rose! Baban gidiyor, acele et!"

Rosemary, babasını yolculamak üzere merdivenlerden apar topar aşağı inip kapının önüne koştu. Diğer kardeşleri çoktan vedalaşmıştı bile.

"Baba! Kendine dikkat et."

Babasına sarıldı. Bay Jefferson kızının saçlarını kokladı.

"Benim Rose'um ne istiyor Londra'dan?"

"Sadece senin geri gelmeni"

"Öyleyse en güzel hediyeyle birlikte geleceğim."

Bay Jefferson'un sözleri diğer kardeşlerin çenelerini açtırdı.

"Baba! Ama bu haksızlık!"

"Ben sana Londra da üşüme diye atkı örüp vermiştim ama"

"Boşverin o her zaman Rosemary'i bizden ayırır."

Çocuklarının çekişmesi Bayan Jefferson'un sinirlenmesine sebep oldu. Babalarının sürekli onları birbirine düşürecek şekilde davranması her zaman sinirlenme sebebiydi.

"Oh! Henry"

Bay Jefferson gülmeye başladı.

"Pekala, hepinize güzel hediyeler getireceğim. Beni sabırsızlıkla bekleyin."

Vedalaşmaları bittikten sonra Bay Jefferson kapının önünde bekleyen at arabasına bindi ve arkasından el sallayan ailesine el sallayarak karşılık verdi.

Bay Jefferson, ellili yaşlarda orta boylu uzun yüzlü bir adamdı. Kırlaşmış kıvırcık saçları yıllar geçse de hacminden birşey kaybetmemişti.
Beş kızı ve bir oğlu vardı. Kızlarından ikisi evlenmiş; büyük kızı Katherine Yorkshire'a, ikinci kızı Edith de Manchester'a yerleşmişti. Geri kalan kızları Julia, Violet ve Rosemary ise evlenecekleri günün gelmesini bekliyorlardı. En küçük çocuğu olan Jeremy de henüz 16 yaşındaydı ve günlerini ablalarını sinir ederek, arkadaşlarıyla haylazlık yaparak ve sürekli annesinden özür dileyerek geçiriyordu.

Bayan Felicity Jefferson, daha 17'sindeyken bay Henry Jefferson ile evlenmiş ve ona 6 evlat vermişti. Bay Jefferson çok varlıklı biri olmadığından çocuklarının büyütülmesini kendi üstlenmiş fakat bunun karşılığında kocasından ev yardımcısı tutmasını istemişti. Kızları Katherine artık 32 yaşına basmıştı. Bunu düşündükçe ne kadar yaşlandığını hissedebiliyordu. Diğer kızı Edith ile Katherine arasında 6 yaş vardı. Edith evleneli neredeyse 3 yıl oluyordu ve hala bir sonra ki kızları Julia' ya bir talip çıkmamıştı. Bayan Jefferson kızlarını 20 yaşına basmadan evlendirmek istemediği için Rosemary'e evlenme çağında kız gözüyle bakmıyordu. Çünkü o daha 19 yaşındaydı.

Küçük oğlu Jeremy'e gelince, onu en çok yoran Jeremy'di. Jeremy, hiç bir zaman Bayan Jefferson'u dinlemez ve her zaman ortalığı karıştıracak birşey bulurdu. Jeremy yüzünden Bayan Jefferson sürekli birilerinden özür dilemek zorunda kalıyordu. Jeremy'i nizama sokmak Bayan Jefferson için neredeyse imkansızdı. Buna karşılık Jeremy'nin sözünü dinlediği tek insan Bay Henry Jefferson'dı.

Bayan Jefferson'un ortanca kızı Julia henüz 25 yaşında olmasına rağmen yaşına göre oldukça olgundu. Annesine yardımcı oluyor ve kızkardeşleriyle çoğunlukla o ilgileniyordu. Bayan Jefferson'u tamamiyle menun eden oydu. Bu yüzden Bayan Jefferson Julia'yı sürekli peşinde gezdirir, çay partilerine, alışverişlere onunla giderdi.

Julia, uzun boylu ince bir kızdı. Saçlarının sarısını annesinden kıvırcıklığını ise babasından almıştı. Gözleri aynı babasınınki gibi elaydı.

Julia'dan 4 yaş küçük olan Violet ise ablasının tam tersi gibiydi. Kısa boyluydu ve kahverengi düz saçları vardı. Gözleri koyu kahveydi. Kendisinde kardeşlerindeki gibi ilgi çekici hiçbir güzellik olmadığını düşünür onları kıskanırdı. Violet oldukça kaprisli olmasının yanısıra geçirdiği kıskançlık krizleriyle de ailesine zor anlar yaşatıyordu. Bayan Jefferson, Violet'in çok fazla dışarı çıkmasını istemezdi çünkü sonrasında evde onun kıskançlık krizlerini çekmek zorunda kalıyordu.

[BİTTİ]DÜŞMAN ELLER (Enemies Hands)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin