17.rész

137 14 7
                                    

Csontváz csapda

Kedves naplószerű jegyzettömb!

A top tíz dolog, amit utálok című listámon a nővérem Shelia nevű kopasz űrlényét már csak egy dolog előzi meg, s ez nem más, mint a kirándulás.
Gyönyörű, napsütéses reggelre ébredtünk. Már szinte el is mosolyodtam, miközben bámultam kifelé az emeletes busz ablakán, aztán kegyetlen hirtelenséggel hasított belém a felismerés, hogy ez a nap bizony egyáltalán nem lesz olyan csodálatos, amikor a mellettem ülő Erik elkezdte az előttem ülő Csali haját tépni. A fekete hajú villámokat szóró tekintettel fordult hátra, majd kevert le egy nagyot a szőkének, aki megbántott kiskutya módjára, nyüszögve vett elő egy zacskó vigasztaló rágcsálnivalót.
- Kérdezd meg a többieket is, hogy kérnek-e! - sóhajtottam, miközben végignéztem, ahogy már fulladozik a sok chipstől, amit a szájába erőltetett.
- Kértek? - nyújtotta előre a tasakot, mire Csali rögtön hátrafordult, és könyékig eltűnt benne.
- Gomawo - vigyorgott, majd teletömte a száját a sajtos ropogtatnivalóval.
- Mi bajod? - húzta fel a szemöldökét Szabi, és eme művi mozdulat után kénytelen volt a szemüvegét is feltolni.
- Gomawo, koreaiul annyit tesz, hogy köszönöm - mosolygott Csali, majd lesöpörte a morzsákat a fehér alapon fekete csíkos felsőjéről, majd megigazította a nyakában díszelgő sötét szallagot.
A kirándulásunk helyszíne egy Szent István-kori falut elevenít meg, különböző programokkal, mint például az íjászat, állattartás vagy éppen a halászat.
Leó ijászkodott... lóháton! Hátrafordulva, mint a filmekben. Nagyon jól mutatott a hosszú rasztájával lóháton, Szabi pedig a kézműves részlegen lófrált, mondjuk ez kicsit sem meglepő. Erik és Csali, na meg jómagam csak ültünk a padon, közben bámultunk ki a fejünkből.
Egy kis idő után a két fiú is csatlakozott a semmitevésünkhöz, ugyanis egyik program sem kötötte le őket igazán.
Tizenkét hektárnyi terület. Igen, pontosan tizenkét hektárnyi terület állt rendelkezésemre, hogy elkerüljem a bajt, de nem sikerült.
- Hé, mi lenne, ha felfedeznénk kicsit a környéket? - pattant fel hirtelen Csali, miközben ránk kacsintott.
- Én benne vagyok, úgyis tök unalmas már itt ülni - rántotta meg a vállát Leó.
Ezzel a mondattal vette kezdetét a mi kis felfedező utunk, ami talán nem is volt annyira kicsi. Ugyanis, teljesen lemaradtunk az osztályunktól, és még rááadásul el is tévedtünk.
- Szerintem vissza kellene fordulnunk - javasolta Szabi, aki egyre jobban hozzásimult Leó hátához félelmében, ahogy meglátta a cellákat, amik a fal mentén sorakoztak.
- Ez... ez egy börtön! - kiáltott fel, majd egyik fától a másikig rohangált ijedtében. - Haza akarok menni... most!
Erik hangosan felnevetett, majd örömében még egy piruettet is lejtett a cellák felé menet. Szebb volt, mint néhány profi balerináé.
- Ugyan már, ne rezerlj már be ennyire, Szabika! - vigyorgott a Szöszi, majd odalépett a rácsokhoz. Azonban, bájos kis vigyora rögtön lehervadt az arcáról, amint meglátta a "lakót".
- Fúj, csontváz! - hőkölt hátra.
- Látjátok, én megmondtam, hogy forduljunk vissza! - sipákolt pánikba esve Szabi, mire Csali röhögve lökött rajta egyet és közelebb slattyogott a cellához.
Az arcára elég hamar kiült a morbid a vigyor, ahogy a csontvázat vizslatta.
- Mi lenne, ha bemásznánk a kis haverunkhoz? - vetette fel hirtelen.
- Érdekesen hangzik - nevettem.
- Szóval, megpróbálod te? - kérdezte tőlem, mire én hátráltam pár lépést.
- Passzolok, nem tűnik valami barátságosnak - húztam a számat, mire Csali tekintete végigfutott mindannyiunkon, azonban egyikünk sem mutattott érdeklődést a csontváz iránt.
- Olyan nyápicok vagytok, na várjatok csak, majd én bemegyek! - mondta büszkén, majd megpróbált átmászni két rács között. Legnagyobb döbbenetünkre, a feje még be is fért, azonban hirtelen megtörtént a BAJ. Csali nem mozdult, sem előre, sem hátra.
- Srácok, azt hiszem beszorultam - motyogta halottsápadtan.
Akárhogy húztuk-vontuk, Csali feje nem mozdult. Hárman is próbáltuk egyszerre, mégsem sikerült. Erik persze a földön fetrengve, a hasát fogva nevetett.
- Na mi van, Kínai? - vihogott hangosan. - Az a sok agyad nem fér ki a résen? Ki hitte volna, hogy pont emiatt tesznek a hűvösre!
Végül feladtuk, Csali feje a két rács között maradt. Leültünk a földre, úgy döntöttünk betyárbecsületből nem hagyjuk ott. Talán másfél órán keresztül főttünk már a napon, mire ránk találtak.
Mondanom sem kell, az osztályunk, valamint az egész tanári kar menten odafagyott a börtön elé, ahogy meglátták a cella új lakóját... Csalit.   

Véleményeket szívesen várok! 😊😂


  #2 IN NAPLÓ NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!!!  💖 💖💖💖

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

  #2 IN NAPLÓ NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!!!  💖 💖💖💖

Egy bajkeverő feljegyzéseiWhere stories live. Discover now