👔SAM-26👗

5.6K 339 61
                                    

Görsel: Alvina "Neelofa"

Güvenmek mi daha zor yoksa güvenilir olabilmek mi? Sanki bu soru yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan sorusuna benzemiyor mu sizce de. Güvenebilmek istiyorsan sen de güvenilir olmalısın, güvenilir olduysan da güvenmeyi istemek en doğal hakkın. Ama bazen öyle şeyler olur ki,hiç ummadığımız anlarda hiç ummadığımız insanlardan öyle bir hayal kırıklığı yaşarız ki. Bildiğimiz herşeyin doğruluğundan , güvendiğimiz herkesin güvenirliğinden şüphe ederiz. E o zaman hiç mi güvenmeyeceğiz. Elbette güveneceğiz sürekli şüphe içinde yaşayamaz ki zaten insan. Ama güvenirken dikkat etmemiz gereken şey kendimize olan saygımızı yitirmemek.

" Alvinam şimdi sana anlatacaklarım var ve bunları lütfen dikkatli dinle. Beni dinlerken biraz cesur ,biraz metanetli olmanı istiyorum."

"Asaf korkutma beni. Ne oldu neden böylesin sen. Bir an önce anlat artık."

"Şimdi Alvina nasıl başlasam neresinden başlasam bilmiyorum ama duyacağın şeyler hiç kolay şeyler değil ve ben bana inanmamandan da korkmuyor değilim. "

Alvina'nın merakı ve korkusu daha da artmıştı. Asaf anlatmaya başladı.

"Alvina ben senin  anlattıklarından sonra  ailenin kazasından şüphe duydum. Faruk'a da biz umreye gitmeden önce biz gelene kadar araştırmasını söyledim. Ailenin kazası maalesef cinayetmiş Alvina."

"Asaf nasıl olur bu kim yapar bunu , ne istemişler benim ailemden. "

Ağlamaya başlamıştı Alvina. Asaf sarıldı karısına .

"Alvinam yapma böyle söylemek istemedim aslında ama öğrendiğimiz başka şeylerde var. Ve senin bunları bilmeye hakkın var. "

"Nasıl yani daha ne var ki . "

"Alvina senin bir erkek kardeşin var."

"Ne,nasıl yani?"

Asaf Faruk'tan öğrendiklerini uzun uzun anlattı Alvina'ya. Babasının katilinin de kardeşinin dayısı olduğunu söyledi. Alvina ne hissedeceğini şaşırmıştı. Öncesinde çok üzülmüşken bir kardeşinin olması. Bu nasıl mümkün olabilirdi. Oysa çocukken de hep bir kardeşi olsun istemişti. Tek çocuk olmak göründüğü kadar iyi değildi. O hep yalnızlık yaşamıştı. Hiç oyuncak kavgası yapmadan ,daha doğrusu kardeş kavgaları yapmadan büyümüştü Alvina. Ama şimdi bir kardeşi olduğunu öğrenmişti. Ama kardeşinin yaşadıklarını duyunca çok kötü olmuştu Alvina.

İnsan kardeşini kötüleyebilir,kavga edebilir,   zaman zaman da üzebilir ama başkasının kardeşini üzmesine, ona kötü şeyler söylemesine izin vermez. Kardeşlik çok başka bir şeydir. Tek aynı anne babaya yada aynı rahime ait olmakla bitmez. Kardeşinizi korursunuz, ona örnek olursunuz, o yüzden güzel şekilde örnek olmaya çalışırsınız, sizin yaşadığınız her zorluğu o yaşamasın istersiniz. Abilik ablalık özetle böyledir. En güzeli de birinin kardeşi olmak sanki (ya da yazarınız ilk çocuk olduğundan hep bir abisi ya da ablası olsun istemişte olabilir :) ). Arkanızda bir abinin ablanın varlığını hissetmek tüm bunların güzelliği kadar abilerin kıskanç ve korumacı tavırları ya da ablaların sen küçüksün halleri. Kardeşlik öyle ya da böyle güzel şey. Rabbim tüm sevdiklerimize hayırlı ve uzun ömürler nasip etsin.

Alvina'nın gözyaşlarını sildi Asaf. Alvina'yı sıkıca sardı. Tam da böyle bir şeye ihtiyacı olduğunu düşündü Alvina. Biraz ağlayıp kendini daha iyi hissettiğinde ayrıldı sevdiği adamın kollarından.

SENİN ADIN MUCİZE  "S.A.M."(TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin