[13] heil de nieuwe dictator

715 53 10
                                    

De volgende avond werd ik wakker omdat er iemand met een tak in mijn oor zat te pulken. Ik sloeg de kwaaddoener weg en keek woest naar de schuldige. Deze schuldige had wit blauwe ogen en een wit engelen gezicht die ik niet herkende.

'Wie ben jij!' Riep ik luid zodat de andere ook wakker werden. Naast me hoorde ik Fawna wakker schieten en ook van Ben kwam een grom. 'Ich bin Marcus, mein Führer will dich sehen.' Wacht had ik het goed gehoord? Zei hij nu serieus Führer?! De jongen keek me nog steeds afwachtend aan. Hij leek me geen kwade gast maar ik had ondertussen al geleerd om niet op uiterlijkheid af te gaan.

'Uhm.... Ik spreek geen Duits, spreek je Nederlands?' De jongen lachte en schudde zijn hoofd. 'Ka mee heme mer ur zibbe libbeja hizzen?' Onee hij dacht dat ik een elf was die de taal verstond! Ik keek hem moeilijk aan en Fawna antwoordde 'Eru kiki et libbeja jelle, reb nimme hisse teba para rieh nawa, ie si oeler his po rieh ebm nawa?' De jongen keek haar verbaast aan en gaapte toen mij aan. Ik wist niet wat Fawna had gezegd maar de jongen was blijkbaar verbaast. Ik haalde onwetend mijn schouders op.

Fawna vatte het gesprek op en ook Edris en Ben voegde zich in de vreemde taal. Tjonge het was enorm handig als je een algemene taal hebt voor over heel de wereld maar het was wel een verschrikkelijk moeilijke taal, en ik kende hem niet....

Na een tijdje naar dit gebrabbel te hebben aan gehoord schraapte ik mijn keel, Fawna keek me aan en ik vroeg 'en waar komt die jongen vandaan? Wie is hij? En waarom sprak hij over een Führer?' Fawna lachte even en ook Edris kreeg even een grijns op haar gezicht. Wat! Welke grap heb ik nu weer gemist!

'Hij is een rebel uit een rebellengroep hier uit de buurt. Hij had het over zijn leider die ons wilde spreken, hij komt ons nu ophalen.' Zei Edris, oh lekker had hij dat dan niet direct kunnen. Zeggen, oh wacht dat had hij gezegd...

'Ooh en daarna zei hij: Zal ik het dan in onze taal herhalen? In de onzichtbare taal. Waarna ik in sprong en zei: Ze verstaat de taal niet, er zijn redenen waarom we hier zijn, wat is jou reden om hier te zijn? En daarna hebben we het daar over gehad. Hij komt ons halen omdat ze ons de vorige nacht gesignaleerd hadden en willen weten waarom we hier zijn.'

'Dus er is hier ook een rebbelen groep?' Vroeg ik dan maar. Fawna knikte. De jongen keek ons de hele tijd aan en wenkte ons dat we moesten volgen. We pakte ons materiaal bij elkaar en stonden op, en zo volgde we de vreemde jongen die me een beetje aan engelen deed denken. Maar dat zal wel een gedachte zijn, het bestaan van engelen was immers nog niet bewezen en zelfs bovennatuurlijke wezens wisten niet eens of ze bestonden.

De jongen had een stevige tred waarbij we enorm bij moesten blijven lopen om hem bij te houden. Tja hij moest niet zeulen met een zware tas en beladen met wapens, alle wel hij was waarschijnlijk ook wel bewapend als hij van de rebellen was. Ik probeerde even te kijken of ik enige wapens zag maar dat deed ik niet. Hij zag er redelijk casuel uit op de legerschoenen en leren jas na dan. Hij begeleidde ons naar een steeg die niet als te kocher uit zag. Hij keek even achterom en wachtte tot we bij waren gelopen. Op het moment stond hij bij een achterdeur die van een restaurant afkomstig leek te zijn.

Toen we allemaal weer bijeen stonden opende hij de deur en liep naar binnen, blijkbaar moesten we maar gewoon volgen. En wat ik binnen zag deed mijn vermoedens kloppen, het was de achterdeur van de keukens van blijkbaar ooit een goed draaiend restaurant. Al zou je dat nu niet meer kunnen zeggen. Je zag dat de keukens onder verval begonnen te vallen. De jongen liep een andere deur in die blijkbaar naar een kelder leidde, ik had hier best mijn twijfels over. Hoezo we vertrouwen wild vreemde mensen die ik niet versta.

De kelder trap was zo'n trap die je wel eens in horror films zag maar eerlijk het boeide me niet zoveel, de dingen die ik tot nu toe had meegemaakt hadden mijn kijk op dingen zeker verandert en daar hoorde enge situaties ook bij. Vreemd genoeg kraakte de trap niet en dat was best verbazend.

DNA twistedTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang