Bog je mlad

13 0 0
                                    

Papa Franjo: Razgovor s Thomasom Leoncinijem - Bog je mlad
(orig. Dio e giovanne. Una conversazione con Thomas Leoncini)
Izdavač: Verbum

Papa Franjo u razgovoru sa Thomasom Leoncijem govori o mnogim temama, s posebnim osvrtom na mlade. Ova knjiga je podijeljena u tri dijela: Mladi poroci i stari sanjari, U ovomu svijetu te Poučavati i učiti.

Kao i prethodni put, moram napomenuti da nemam nikako teološko predznanje, te sam samo vjernik laik. Usprkos tome ova knjiga je pomoću praktičnih primjera, mnoge "duboke" dijelove približila malom čovjeku. Po svome stilu, ne odvaja se previše od knjige "Božje je ime Milosrđe" u kojoj je Papa Franjo razgovarao s Andreom Torniellijem.

"Bog je mlad, on je uvijek nov."

Ova nova knjiga razgovara sa Papom Franjom prvenstveno je bila namjenjena mladima, ali ne samo njima nego i ostalima. Iako se teme mladih ne obrađuju puno u prvom dijelu knjigu, u preostala dva oni postaju glavni fokus te se govori o temama kao što ovisnosti o drogama i alkoholu, psihičkim bolestima, o društvenim mrežama, modernim tehnologijama i njihovom utjecaju na mlade.

Na kraju, kao vjernik laik mogu reći da mi je i ova knjiga bila jako zanimljiva jer je govorila o temama koje su primjenjeve svima nama, ipak mi je malo žao što nisam primjetio veću usredotočenost na pitanjima specifičnima za mlade ljude u ovo modernom dobu.

RecenzijeWhere stories live. Discover now