Každý ma právo milovat

700 44 11
                                    

V krbu praskalo dříví, kočka se vyhřívala na chundelatém kožichu před ohněm, dřímala. Nikdo krom jeho otce a naší kamarádky o nás stále nevěděl. Začínala zima, vánoční čas byl brzičko u nás. Ale nám bylo teplo. V obýváku s menším krbem se dělo něco, co by nikdo nezvaný vidět neměl. Po místnosti se rozléhaly mé slabé steny a šeptání jeho jména. To já to ale celé teď začal, byl jsem po jedenácti dnech bez toho dost napruzený a nadržený.

Rodiče odjeli na noc pryč, měli výročí. No vidíte, a já na jejich výročí na jejich gauči pěkně zneuctívám uši chudáka kočky (i když spí a nemusela by to ani vnímat). S výkřikem našich jmen se kočka probrala, zasyčela na nás naštvaně, že ji budíme, odkráčela pryč a při tom napeuzeně mručela jako kdyby si něco mrmlala pod fousky.

Dominic se udýchaně rozesmál. ,,Asi jsme probudili zde paní Axxu." Uchechtl jsem se, uvolnil své tělo po návalu rozkoše a jen ho objal. To jsem ale netušil, že se na líbánkách něco stane.

Že se rodiče pohádají, otec zmizne v jeho dílně a matka se na vrátit.

,,Lásko? Je mi zima... Můžu se jít... Obléct?" Šeptl jsem s prosbou v očích. ,,Půjdeme se obléct, já vyhodím kondom a půjdeme spát, je už kolem jedenácté." Oznámil mi můj přítel spokojeně. Zvedl se, pomohl mi se zvednout a každý jsme se během chvíle rozdělili aby dělal svou práci. On vyhodil ochranu, já uklidil nepořádek po nás. Setkali jsme se až v mé posteli při velké tmě. Stačila jen chvilka a my vytuhli.

Já musel zítra zase do školy stejně jako dnes, on už dva měsíce dělal v kavárně jako rozjezdovou práci. Chce totiž být číšníkem. A na to musel umět perfektně alespoň dvěma jazyky. Já mu pomohl s angličtinou a češtinou, takže už uměl tři minimálně.

Oba jsme byli natolik unavení, že jsme spali i přes hluk, který utvářela má matka. Jen jsme se k sobě tulili víc.

Dávala si na vztek asi víno. A šla do koše dřív, než jsem ho já stihl vynést. Chtěl jsem to udělat až ráno a to byla chyba. Všimla si toho, když vyhazovala korkový špunt. Jak byla trochu opilá a naštvaná, rozhodla se mě kontrolovat v pokoji.

Pomalu otevřela dveře.

Špatně zde viděla a tak si dovolila zapnout světla v chodbě, aby něco dopadalo do pokoje.

Herec ✓Where stories live. Discover now