İyilik ve beraberlik

99 18 10
                                    

Ben selin . Değişik bir kızım . Hayatımda en büyük isteğim okumakti .Ama ben ailemin maddi durumu oldigindan ,küçük yaştan beri okula gidemedim .Ve ailem ben 10 yaşındayken öldü
Herkesin bir hayali olur . Benimde hayalim anne ve babamın elinden tutup sımsıkı sarılmak. Ailemle beraber yağmur yağarken ıslanmak ,çay içerken sohbet etmek ,birbirimizin bir derdi oldumu çözmek gibi vb. Gibi hayallerim vardı . Ama ben yetimim yetim olduğumdan dolayı bunların hiçbirini yapamam.

Benim bir arkadaşım var .Benim herseyime koşan , ve benim herşeyimi beraber cözen biri . Adı buse benim iyi günümde kötü günümde yanımda .

10 yaşından beri yurtta kalıyorum . Buseylede orda tanıştım . Oda babasını ve annesini hiç görmemiş . Oda benim gibi kimsesi yok . Ama biz birbirimize yetiyoruz . Ve birbirimizin elini bırakmıyoruz . Yurttaki başka arkadaslarimiz da var ama , biz buseyle en iyi anlaşıyoruz .

Bir gun buseyle çay içerken , temizlikçi abla geldi ve bana , seni biri soruyor selin kapıda git gör dedi .Ve sonra gittim . Burun dedim sonrasında onda selin hoşgeldin kizim , nasılsın iyimisin . Siz kimsiniz ? Adım Ali . Ben senin babanın en iyi arkadaşıyım kızım . Rahmetli beni çok severdi . Peki ya buraya neden geldiniz birşey mi soyliycektiniz ? Ben sana bana bileklik yap diycektim kızım . Bana 1 haftada 100 bileklik yaparsan sana 300 lira vericem . Ben çünkü o bileklikleri yolda geçen çocuklara vericem . Bu haber beni çok şaşırttı . Ve ben olur siz yeter ki isteyin dedim . Ve gidip bu haberi hemen buseye söyledim busede cok sevindi .

Buseyle beraber bileklik yapmaya başladık ve sonrasında adam yine geldi yaptığımız bileklikleri verip ondanda para aldık .

Selin biz bari bileklik yapıyoruz ya bunları fazla yapalım ve bunları gidip disaridada satalım . Bende bu iyi fikir buse iyi olur dedim ve hemen yapmaya koyulduk

YAPTİK

YAPTİK.....

Ve yapmamız bitti ve herşeyi yaptık ve yola koyulduk satma yerini belirledik ve satmaya başladık . Sattıktan sonra turta donduk.

Paraları saydık 58 lira idi . Aramızda bolustuk ve yemek yemeye gittik .

"Bu ilk bölümdü okumanızı ve desteklerinizi bekliyorum" . Okuduğunuz icin tesekkurler .


İnsanin Guzelligi Where stories live. Discover now