Temiz kalpli olmak

83 15 1
                                    

Ertesi gün selin rüyasında , anne ve babasını görmüştü . Terler içinde uyanmıştı . Ve hemen busenin yanına gitti ve ona rüyasını anlattı . Ama bunların hiçbirini yapamazsın ki Selin dedi buse. Anca bunları biz ikimiz yapabiliriz dedi . Ve sonrasında Selin bunlarin hiçbirini yapamayacagindan dolayı , başladı ağlamaya .

AĞLADİ ,,

AĞLADİ ,,

AĞLADİ..

Ve ağlaması sona erdi kahvaltı yapmaya indiler . Kahvaltı yaptıktan sonra bileklikleri yapıp , Ali beye verdiler . Ve sonrasında biraz daha yapip dışarıda satmaya koyuldular . Satmaya giderken Selin yoldaki çocuklara bakıp içi geçiyordu . Ve satma yerine geldiler .

Sattılar

Sattılar

Ve sonrasında sattıkları parayı bölüşüp , yola koyuldular . Ve yurta döndüler . Yurta döndüklerinde , bir baktılar yurtta yangın çıkmış ve herkes dışarıda duruyor . İtfaiye gelmiş ve yangını söndürmeye çalışıyorlar . Selin bu duruma çok üzüldü. Çünkü yurtun içinde anne ve babasına ağit eşyalar vardi .

İtfaiyeciler , yangını söndürdükten sonra o bina kullanılmaz hale geldi . Yani herkesin eşyaları kül oldu yataklar kül oldu . Herkez buna çok üzüldü ve herkes akşamı dışarıda yatarak geçirdi .

Ertesi günde Ali bey yine geldi ve bir baktı ki herkes dışarıda yatmış ve yangin çıkmış ve hemen selinin yanina gitti . Ve noluyor burada Selin siz neden dışarıda yatiyorsunuz . Yangın çıktı burada dedi Selin ondan dolayı gecemizi dışarıda geçirdik . Bu duruma Ali bey amca çok üzüldü . Ve seline Selin kizim sen bizim eve gelsen ve bizim evde kalsan olur mu ? Diye sordu Ali bey amca . Selin bu duruma çok şaşırdı ama bir yandan da sevindi ve sonrasında ama benim buse diye arkadaşım var onuda getirsem olur mu dedi ve sonrasında Ali bey amca olur dedi ve gittiler .

Amcanın evine varınca girip bir tas çorba içtiler . Ve sonrasında buse ve Selin amcadan teşekkür ettiler .

İyi okumalar oy verip yorum yaparsınız sevinirim . Okuduğunuz için teşekkürler .



İnsanin Guzelligi Where stories live. Discover now