(8)bölüm

1.7K 51 3
                                    

Sol yanıma
başını
yasladığın gün
Ben herkesi sağ
Yanıma aldım...

Enes'ten
Restoran tıklım tıklımdı. bu kadar pahalı olmasına rağmen her gün doluyordu. Aslında hiç şikayet etmem ama bugün aklım Azra'daydı,  anneme bakmaya gidecekti. Annem hiç cana yakın biri değildir, Azra annene bakmaya gideceğim deyince çok hoşuma gitti çünkü artık bir yerden başlamak lazımdı. Gerçi Azra'yı herkes severdi bence masum, iyi, güzel.... Birden Burak bana ne oldu der gibi başını salladı. Bende başımı ne oldu diye sallayınca müşterilerin önünde ellerini birbirine geçirmiş bekliyordu, bana cevap vermek için bir elini kaldırıp dudaklarına götürüp baş ve şahadet parmağını açıp göz kırdı. Restoranın ordasında gülümsüyormuşum.  Ben Azra 'yı düşününce bile mutlu oluyorum, daha fazla dayanamacağım. Burak'a doğru yürüdüm oda zaten müsterilere menü verip yanlarından ayrıldı bana doğru geldi.

"ya Burak beni iki dakika idare etsene."

Burak başını olur diye salladı sonra sırıtıp

"hadi daha fazla aptal aşık gibi gülümseyip durma git Azra'la konuş gel"

Söylediğini takmadan mutfağın olduğu bölümün arka bahçesine yürümeye başladım. Genelde garsonlar  sigara molasında veya bazen biraz hava almak için buraya geliriz. Mutfak restoranın içi gibi kalabalık ama müşterilerin ki gibi klasik müzik değil bağırışlar yükseliyordu. Aşçılar yemekleri yetiştirme derdine düşmüş garsonlar yeni siparişler getirip duruyorlardı. Klasik müzikden direk pazar yerine gitmiş gibi oldum ister istemez kulağım uğuldadı. Hızla mutfağın arka kapısı açtım. Serin havayla içimi doldurdum mutfaktan hızlı geçsemde karışık yemek kokuları çok ağır gelmişti. Vaktim çok azdı ara sıra  garsonlarla birbirimizi idera ederdik. Ama ben şef garsondum yani örnek olmak lazımdı fazla oyalanmadan Azra'nın numarasını tuşladım. Saat epey olmuştu yani çoktan gidip gelmiştir. Normalde bana mesaj atardı. Yoğun olduğumu bildiği için asla işteyken beni aramazdı. mesaj atmayınca bide annemin yanına gidincede endişeliyim. Telefonu ikinci çalışta açtı sesi biraz durgundu.

" alo Enes"

"yağmur kokulum nasılsın merak ettim"
Derin bir nefes verip konuştu sanki bir sıkıntısı vardı.

"iyiyim canım ş....şeyy annene gittim oda iyiydi merak etme"

"Bana neden haber vermedin ki? "

"aslında benim çok işim var hazırlanıyorum.. Burcu burda. Funda'la beraber nişan hazırlıklarına başlayacağız" dedi kesin bir sorun vardı Azra ne zaman nefes almadan konuşmaya başlarsa bir sıkıntısı vardır. Bunu onunla yüzyüzeyken konuşmaya karar verdim.

"nişan hazırlıkları mı?şimdiden mi ?daha iki hafta var." sesi bu sefer daha canlı çıktı

"öylemi Enes bey seni de  göreceğiz.valla geç bile kaldı kız daha nişan kıyafetine bugün bakacak" dedi ve güldü

" bu arada Enes nişanımızda herşeyde sen yanımda olacaksın, Emir bey ortalarda, yok ben öyle koca istemem!"dedi sitemli sitemli

Derin bir iç çektim

" ya sen deli misin? Yanında olacağımı şimdi bilsem sırf sen oradasın diye gelir Funda'ya nişan kıyafeti için yardım ederdim."dedim ve güldüm ama Azra'dan ses yoktu.

" Azra ... Aşkım" dedim kendine gelir gibi iki üç defa nefes aldı.

"bana bak kalpden gideceğim şimdi bu kadar romantik olmak zorunda mısın? " deyince gülümsedim oda gülmüştü sesi içimi titretti. arkadan bir öksürük sesi gelince yanında biri olduğunu anladım sanırım Burcu'ydu zaten bir tek bizi Burcu biliyordu arkadaşı olarak.

BEYNA (Tamamlandı )Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin