8

3.7K 228 32
                                    


8.Bölüm

-DÜZENLENDİ

-----

Evet geldik mi zurnanın zart dediği yere .

Her zaman gerildiğimde olduğu gibi yine terleyen ellerimi okul pantolonuma sürerek herkes gibi ben de Aras'a döndüm. Gözlerime bakarak konuşmaya başladı.

"Normalde sizi bu işlere sokmak istemesekte Miraç ve Çağrı ile yakın olduğunuz için sizde tehlike altındasınız. Her ne kadar ucunu size dokundurmamaya çalışsak bile son olaydan sonra bunun pek mümkün olmayacağını anladık. "

"Son olay?" Kumsal araya girip soru sorduğunda Aras ona dönerek

" sizinle tehdit edildik ki bu gerçekten ciddi bir tehditti. Normalde bir çok kez bu olay gerçekleşmiş ve biz bunu umursamamıştık fakat bu sefer çıtayı yükseltmişlerdi. Onların hamlesini beklemektense biz harekete geçmeye karar verdik. Kararımızın ne olduğunu soracak olursanız" derin bir nefes alıp devam etti.

"Artık bizdensiniz" tüm algılarım kapanmış boş gözlerle bakıyordum Aras'a. Bizdensiniz derken?

" nasıl yani ? Siz kimsiniz? " diyen Kumsal içimden geçenleri söylemişti. Kumsal'ı Miraç yanıtlamıştı.

"Sizde grup üyesisiniz"

İkimizde ağzı açık öküzün trene baktığı gibi onlara bakarken elini önünde sallayan Çağrı

"Yavaş çekiyor galiba çünkü hala yüklenmedi " diyerek ne ara çiğnemeye başladığını bilmediğim sakızını baloncuk yaparak patlattı. Bakışlarım ona dönerken zilin çalması ile ayaklanan Miraç beni Oğuz ise Kumsal'ı çekiştirerek ayağa kaldırarak konuştu.

" zil çaldı artık biz gidelim sonra konuşmaya devam ederiz."

Kolumda ki eli ile beni çıkışa yönlendirirken ben de masadakilere kafa selamı vererek ona uyuyordum.

•••••

Okul çıkışı bizimkiler ile sohbet ederek eve geldikten sonra odama geçip dizime kaldığım yerden devam etmiştim. Şu an ise sıkıntıdan dolayı ayaklarımı duvara yaslamış havaya doğru sallıyordum. Yapacak bir şey bulamamanın verdiği sıkıntı yüzünden oflarken ani gelen karar ile aynadan üzerimdeki eşofman ve sweata bakıp iyi olduğunu varsayarak üstüne bir kot ceket geçirdim ve aşağı inip annemin yanına gittim. Her ne kadar saat geç oldu çıkma temalı şeyler söylemiş olsa da ve Rüzgar'ı peşime takmaya çalışsa da en sonunda Miraç ve Oğuz ile olacağım için ikna olmuş bende kendimi dışarı atmıştım. Hemen çaprazımızda ki Kumsal'ın evine gidip zili hunharca çaldığımda Ayten teyze sakin bir şekilde kapıyı açtı. Ona gülümseyip halini hatırını sorduktan sonra Kumsal'ı çağırmasını ve bizimkiler ile dışarıda olacağımızı söyleyerek Kumsal hanımın gelmesini bekledim. Onu aldıktan sonra birlikte az ilerideki dip dibe bizim deyimimizle kıç kıça olan Oğuz ve Miraç'ın evinin önüne geldik. Ben Oğuz'un evinin kapısını o ise Miraç'ın evinin kapısını çaldığında Miraç'ın annesi Aygül kuşum ile Oğuz'un kardeşi Egemen kuşum aynı anda açmıştı kapıları. Bizi gördüklerinde hiç şaşırmayarak gülümsemiş ayak üstü iki sohbetin belini kırmıştık. Sonra ise Miraç ve Oğuz'u da alarak ilk markete uğramış çekirdek, cips,kola ve dondurma alarak mahallenin bitişinde ki tepeye doğru ilerlemiştik. Huzurlu bir akşam olacağını düşünüyordum başımıza gelecekleri bilmeden..

~~~~~~

VİSALHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin