Sıkça Sorulan Sorular - S.S.S.

4.7K 149 199
                                    

Elçi olmanın faydaları nelerdir?

Diğer elçi arkadaşlarınızla takılmanın yanı sıra Wattpad'i işleten ve sürdüren insanlarla konuşma fırsatı yakalayabilirsiniz. Perdenin arkasında olan biteni görmek eğlenceli olacaktır. Elçiler bazen yeni özelliklerin ve ürünlerin test edilmesine bazen de çalışanlara projelerde yardımcı olur. İşlerin nasıl yürütüldüğünü görürler ve yeni beceriler edinme şansına sahiptirler. Ayrıca Elçi görevi gönüllü bir çalışma sayıldığından özgeçmişinizde de harika görünecektir.

Bir sene boyunca takımda görev aldığınız an size eşsiz ürünlerin olduğu bir promosyon paketi göndereceğiz ve bu takımda yer almaya devam ettiğiniz her ilave senede tekrarlanacaktır.

Eğer bir Elçi başka kullanıcılara kötü davranır ve mevkisini başkalarını aşağılamak ve zorbalık yapmak için kullanırsa ne olur?

Yetkinin suistimal edilmesi tıpkı tüm Wattpad topluluğunda göz yumulmadığı gibi Elçi Takımı'nda da hoşgörülmez. Eğer bir Elçi'nin görevini kötüye kullandığını düşünüyorsanız onları rapor edebilir ve/veya Elçi Programı Müdürü ile görüşebilirsiniz. (Bir Kullanıcı Nasıl Rapor Edilir)

Eğer bir elçi ile anlaşmazlık yaşarsam hesabım kara listeye alınır mı veya mimlenir mi?

Elçiler de birer kullanıcıdır. Bireylerin birbirleri ile her dakika anlaşmasını beklemiyoruz fakat herhangi bir anlaşmazlık veya sorunun ılımlı ve Davranış Kuralları'mıza uygun bir şekilde kalmasını bekliyoruz.

Bir Elçi ile anlaşmazlık yaşamanız İçerik Kuralları ve Davranış Kuralları'na karşı çıkmadığınız takdirde Wattpad'deki yaşantınızda negatif bir etkide bulunmaz.

Eğer çok küfür edersem Elçiler hesabımı kapatır mı?

Tek bir küfür ifadesi hesabınızın kapanmayla sonuçlanacak demek değildir. Ancak dilinizi tehditkar bir tavırla sergiliyorsanız hesabınız muhtemelen diğer kullanıcılar veya Elçiler tarafından rapor edilecektir. Trust and Safety (Güvenlik ve Emniyet) ekibi Wattpad'de hangi hesabın uyarıya ihtiyacı olduğuna, kapanacağına veya askıya alınacağına karar veren kişilerdir.

Ancak takımda olan bir Elçi arkadaşımız varsa Elçi olabileceğimiz doğru mu?

Kabul edilmek için halihazırda elçi olan birini tanımak veya arkadaş olmanıza gerek yoktur. Takımdakiler kimin iyi bir elçi olabileceğine dair öneride bulunabilseler de bizler, takımı tamamlayacak özel becerileri ve kapasiteyi arıyoruz ve bu beceriler her dönemde değişmekte. Bu yüzden ilk katılımlarınızda seçilmeseniz bile gelecek dönemlerde tekrar başvurmaktan çekinmeyiniz.

Biri elçi bandı aldığında istediği her şeyi yapabilecekmiş gibi görünüyor, hiç kural yok. Bir eğitim veya yönlendirme olması gerekmez mi?

Tüm elçiler belirli bir kılavuz ve davranış kurallarını kabul ettiklerini onaylamak zorundadırlar. Onaylamak istemeyenler takıma katılmaya hak kazanamaz. Elçiler aynı zamanda diğer her Wattpad kullanıcısının uyması gereken kurallara da uymalıdır. Uymayanlar Elçi Programı Müdürü tarafından denetlenir.

Her dört ayda bir 1500'ün üzerinde insan Elçi takımına katılmak için başvuruyor. Eğitim için bu kadar kalabalık insan arasından itinayla küçük bir grup seçiyoruz. Eğitim yaklaşık olarak bir buçuk hafta sürmekte ve mini sınavlar vb. gibi her adayın tamamlaması gereken görevlerden oluşmaktadır. Eğitimden geçenlere ek olarak belirli bir görevde eğitim verilmekte ve ancak bu şekilde elçi bantlarını alabilmektedirler.

Elçi ProgramıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin