37.Plán

227 19 0
                                    


*Základna Avengers-Pohled třetí osoby*

Anthony Stark, na nic nečekal. Měl sice veliký strach o Pepper, ale kdyby se jí něco stalo, tak by mu to rozhodně napsala. Rychle vyšel z jídelny a s mobilem v ruce, napsal, aby se všichni Avengers dostavili do zasedací místnosti.

Avengeři byli všude možně po základně. Rogers s Romanoffovou byli v tělocvičně, Barton, Wilson a Rhodes byli u televize a dívali se na nějaký sitcom, Maximoffová si dávala čaj a povídala si při tom s Visionem, Benner byl v laboratoři a skoumal minimálně po sté svůj vzorek krve, který mu pořád nedával spát. Ale ihned, co Stark poslal zprávu všem, tak přestali dělat věci, které v tu chvíli dělali a rychle se všichni přemístili do zasedací místnosti.

Znepokojený Rogers šel vedle taktéž znepokojené Romanoffové, usmívající se Maximoffová vedle jemně usmívajícího Visiona a tři muži deset metrů za všemi se smáli hláškám ze seriálu. Ale všichni věděli, že je to dost důležité.

Do zasedací místnosti přišli, každý v jiný čas, ale byl tam již Nick Fury, který na každého pohlédl svým jedním okem, po té co všichni přišli do místnosti. On sám byl z toho všeho také znepokojený, protože dvě stovky agentů zemřelo, ale samozřejmě to na sobě nenechal znát. Nick Fury si promnul ruce, znovu se na každého podíval svým okem a začal.

"Avengers, nejdříve vám budu muset vysvětlit, proč tu jste. Jste tu kvůli paní Pottsové, která je dnes v Portlandu." Nick Fury na chvíli ztlumil svůj hlas. U mnoha z Avengerů proběhlo hlavou, že začal velice tajemně, ale u Anthonyho Starka to bylo něco jiného, chtěl aby si pospíšil, protože se tady jedná o čas. "Paní Pottsová narazila při své cestě na nečekanou návštěvu a to na slečnu Carpenter. Nevíme úplné detaily, ale víme, že nejdříve zastavila veškeré vozy, ve kterých byla i paní Pottsová. Po té měla slečna Carpenter vzít slečnu Pottsovou z auta. Nevíme, co si říkali, ale slečna Carpenter rychle zmizela a paní Pottsová poslala zprávu Starkovi. Ve zprávě stálo, že Cromwellova základna je dvacet kilometrů východně od Portladnu. Víme, kde přesně je, protože jiná budova se nikde okolo toho nenachází. Měli by jste si pospíšit, protože tady jde o čas. Vaše úkoly přenechám na Rogersovi. Quinjety budou startovat za několik minut, takže by jste měli jít." řekl Nick Fury. Všichni Avengers to vstřebali každý nějak jinak, Rogers se zamračil a s Furyho slovy vstal, ale než stačil odejít, tak za ním přišel a řekl to jen Rogersovi. "Ještě vám musím něco říct. Několik agentů je v Portlandu, vše budou nějakou dobu zdržovat, ale nevím jestli to vydrží dlouho. Nemáte času nazbyt. Měli by jste vyrazit a to okamžitě." řekl Fury. Rogers kývl a šel se rychle nachystat. Barton, Wilson, Maximoffová s Romanoffovou si doposlechli Furyho poslední slova a po té následovali Rogerse z místnosti. Rhodey a Stark si šli pro své obleky a po té šli ke quinjetům, kde již čekal Vision.

V garážích byli všichni Avengers, ale i agenti z S.H.I.E.L.D.u. Rogers se před ně postavil a pevným hlasem začal svůj monolog: "Takže, měli by jste vědět, že tam bude nejspíše jedna vylepšená. A to Samantha." začal Rogers zvolna, když u něj byli jak všichni z Avengers, tak několik agentů. "Jejich základna by měla být někde tady." ukázal na displej jedné z velkých televizních obrazovek. "Nevím jestli bude dobré, aby jsme vůbec letěli. Mohli tam jet agenti S.H.I.E.L.D., ale tohle je dost osobní, protože Cromwell nechal zaútočit na Pepper. A to nemůžeme nechat jen tak. Musíme také bojovat za padlé agenty, kteří padli při souboji s Cromwellovými muži. Tohle je dost důležité. Musíme ho zastavit za každou cenu, protože pokud ne, tak by mohl ublížit více našim blízkým. Musíme je chránit." dořekl svůj monolog Rogers. Všechny Avengers trochu povzbudilo v boji. Visiona trochu méně, ale něco málo ucítil. "Naše vzdušná podpora bude Sam, Tony, Vision s Rhodym. Nemůžeme dopustit, aby někdo z té základny odletěl. Dole budeme já, Natasha, Wanda, Clint a další agenti S.H.I.E.L.D.u a Bennere, ty budeš čekat v quinjetu, když tak ti dáme vědět, když bude potřeba zelený poplach..." řekl vše potřebné Rogers. "Můžeme letět." rozkázal a dal si svoji helmu na hlavu a všichni agenti se rozdělili do dvou quinjetů, Avengers nastoupili do jednoho. A po té je čekala více jak hodinová cesta do Portlandu..

*Mezi tím-V Portlandu*

"Co budeme dělat?" vyjekla dívka na agenta, který po patnácti minutách pořád nenastartoval motory quinjetu. Agent si přemýšlivě přejel po svojí bradě. Sám nevěděl, co bude dál.

"To nevím. Nevíme, nic. Co když si to Stark vůbec nepřečetl?" zeptal se. To jak jeho, tak i dívku dovedlo k dalšímu přemýšlení.

"Do háje!" vykřikla dívka a po té se rychle postavila. "Proč jsem raději nesplnila svůj úkol? Vše by bylo snadnější.." špitala si pro sebe, ale agent to zaslechl i pro to, ihned reagoval. "Protože nejsi vrah. Cora by to zvládla, ale ty ne." zdůvodnil agent s pohledem upřeným jen na dívku, která chodila z jednoho konce quinjetu na druhý. Náhle se dívka otočila směrem k agentovi a náhle řekla: "Musíme to nějak zdržet." zašeptala dívka a při tom se dlaní svojí ruky plácla do čela. S těžkým povzdychnutím se dala znovu do kroku a chodila znovu tam a zpět.

Agent byl stejně v koncích jako dívka. Nic ho nenapadalo, jak jeho tak ani dívku, která pořád chodila sem a tam, ale když pohledem zabloudil pod nohy dívky, něco ho napadlo. Vykulil oči a vstal velice rychle, aby svoji myšlenku mohl říct dívce. Chytl ji za rameno a otočil ji k sobě.

"Mám to." řekl jí do tváře. Proč mě to nenapadlo dřív? Ptal se ve své hlavě s pobavením.

"Počkat, ty jsi něco vymyslel?" řekla nechápavě, ale ihned se usmála od uchu k uchu.

"Ano. V jakém jsme quinjetu?" zeptal se jí agent a dívka se zamračila. Ptal se jí jako nějakého dítěte a to ji vyvedlo z míry.

"Ty si děláš srandu..?" zeptala se dívka se zasmátím na konci, protože si myslela, že je to vtip, ale agent na ni koukal velice vážně i pro to se koukla pod sebe a po té znovu na agentovu tvář. "Od S.H.I.E.L.D.u." odpověděla s výdechem, ale prozatím nic nechápala...

Zachránci [Avengers]Where stories live. Discover now