Deel 29

45 4 1
                                    

Pov Venus 

''Hey jongens.'' Meteen sprak ik alweer Koreaans. Ik was het inmiddels gewend om te moeten overschakelen van Nederlands naar Koreaans of naar het Engels als ook Max, Roos of Jelle erbij zat. Het ging me steeds beter af. Eerst sprak ik nog wel eens per ongeluk Koreaans tegen Roos, Max of Jelle of Nederlands tegen BTS maar nu vergiste ik me al niet meer. ''Hoe gaat het?'' vroeg V zacht. ''Het gaat goed. Niets aan de hand.'' ''Wat is er met die bieb?'' vroeg Max opeens in het Nederlands aan me. Kijk daar raak ik wel van in de war. Als er aan de ene kant Koreaans tegen me word gesproken en aan de andere kant Nederlands dan kan ik het niet meer bijhouden. Ik dacht even na en gaf toch netjes in het Nederlands antwoord. ''Ik weet niet waar je het over hebt. Ik versprak me. Ik kom nooit in een bieb. Ik was bij Liv. Die vriendin van me. Het spijt me maar wil je alsjeblieft Engels praten dan hoef ik niet heel erg na te denken over talen. Ik kan goed Koreaans, ik kan goed Nederlands, ik kan ook wel Engels maar ik kan niet 2 talen door elkaar. Daar is Koreaans te moeilijk voor.'' Max knikte. 

Even later toen Max, Roos en de jongens de kamer uit waren:  

Er werd op mijn deur geklopt. ''Wie is daar?'' vroeg ik in het Nederlands. In het Koreaans hoorde ik iemand ''Wat?'' zeggen. Dus vroeg ik het nog een keer in het Koreaans. ''Namjoon, RapMonster.'' ''Kom binnen.'' zei ik in het Koreaans. Hij liep naar binnen en ging bij me op bed zitten. ''Bedankt voor gisteren. Erg lief wat jij en Jungkook deden. Ik was gewoon moe.'' Ik voelde om mijn hals en er kwam meteen schrik in mijn ogen. ''Waar is mijn ketting?'' zei ik haastig. Ik stond snel op. ''Ik heb hem op je nachtkastje gelegd, gisteren.'' zei RM rustig. Ik sprintte naar mijn nachtkastje maar daar lag niets. Op een gegeven moment hoorde ik iemand zachtjes huilen. ''Het komt van beneden.'' zei ik zachtjes tegen RM. Hij knikte. ''Gaan we kijken?'' vroeg hij. ''Of course.'' antwoordde ik in het Engels. ''Oh sorry. Natuurlijk.'' zei ik nu in het Koreaans. Hij lachte zacht en we liepen een trap naar beneden. Bij de kamer van Suga en Jungkook bleef ik staan. Ik opende zachtjes de deur. Daar zat Jungkook, alleen. RM kwam nieuwsgierig kijken. ''Blijf maar hier. Ik praat wel even met hem.'' Ik gaf RM een kus op zijn wang en liep toen de kamer binnen. ''Kookie? Wat is er?'' zei ik terwijl ik naast hem kwam zitten. Hij schrok op maar al snel zag ik hem weer een beetje ontspannen. ''Wat is er?'' vroeg ik nogmaals aan hem. Hij stond snel op. En griste iets achter hem van tafel. ''Wat is dit! Jij zou nooit liegen volgens je broer. Waarom heb je dan niet eerlijk gezegd dat jij een vriendje hebt? Ik zag het gisteren om je nek toen ik je binnen bracht. RM heeft het weggelegd waardoor ik het stiekem kon pakken. Wat is het?'' Ik griste de ketting uit zijn hand. ''Ik hoef jou niks uit te leggen en jij hebt niet het recht om zo'n toon tegen mij te praten. Je bent wel in mijn huis. Die ketting heeft een speciale betekenis en jij pakt hem af. Weet je hoe erge zorgen ik me heb gemaakt? Je weet misschien dat je me bias bent en dat ben je nog steeds maar je bent wel echt te ver gegaan.'' Ik liep snel naar de deur maar daar stond RM omdat hij hoorde dat we ruzie hadden. Ik gaf hem een duw waardoor ik erlangs kon en hing de ketting om. Ik zag dat Kookie me wilde volgen. Met een simpel gebaar liet ik de deur van zijn kamer dicht vliegen. Bijna had ik hem op slot gedaan maar zo erg ben ik ook weer niet. Ik stak mijn hand uit en 'sprong' richting de bibliotheek. ''Hey, Chris. Echt een lief cadeau. Bedankt nog.'' ''Graag gedaan. Je had het verdiend.'' Ik ging door de muur en Chris volgde me. De winkel was toch dicht. 



Ik heb weer een aantal delen geschreven. Ik hoop dat jullie het leuk vinden. Sorry als het wat minder word maar toetsweek komt er weer aan. Sorry, sorry, sorry. Hopelijk heb je genoten van het extra lange deel van vandaag. XX MWB 

BTS als vrienden?Where stories live. Discover now