3

390 58 7
                                    


Ο άνθρωπος που όλοι τον αποκαλούσαν Τζάξον ενεργοποίησε το τελευταίο μοντέλο ενός επιτραπέζιου υπολογιστή το οποίο και είχε αγοράσει μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Τα δυο τελευταία χρόνια έκανε ζωή χαρισάμενη κι αυτό χάρη στα χρήματα του χρηματιστή Κέβιν Μπάξτερ, ο οποίος ήταν παραπάνω από βέβαιο πως θα περνούσε όλα τα υπόλοιπα χρόνια του στη φυλακή αν δεν είχε καταλήξει νεκρός από τη σφαίρα του αλεξάντερ. Ο Κέβιν είχε αναλάβει την ευθύνη όχι μόνο για τη σχεδίαση της δολοφονίας της αδερφής της Ρόζαλιν, αλλά και για κάμποσες άλλες δολοφονίες, φροντίζοντας να κάνει ό,τι μπορούσε για να κάνει μικρότερο το βάρος που έπεφτε στις πλάτες του γιου του, του Αλεξάντερ. Λίγο μετά τον θάνατο του, είχαν βρεθεί και όλα τα έγγραφα μέσω των οποίων παραδεχόταν το μερίδιο του σε όλα αυτά με ισχυρές αποδείξεις για τα λεγόμενα του. Ο Τζάξον που ήταν το δεξί χέρι του Κέβιν, ήταν ένας από τους κορυφαίους χάκερς παγκοσμίως, και αφού είχε κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τον Κέβιν, κατέληξε να ζει βασιλικά, κλέβοντας του ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων του. Πίστευε πως αυτό δεν το γνώριζε ούτε ο πατέρας που δε ζούσε πια δηλαδή μα ούτε κι ο γιος, αλλά έκανε μεγάλο λάθος.

Δυο χρόνια τώρα δεν είχε αναλάβει καμιά δουλειά, και περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας και της νύχτας του μπροστά από τις αγαπημένες του οθόνες, κατασκοπεύοντας τις ζωές των άλλων. Όταν είχε μπει στο τζετ του Κέβιν το βράδυ του δικού του θριάμβου που αποτέλεσε όμως και την καταστροφή του άλλου παράλληλα, είχε ορκιστεί στον εαυτό του πως θα έκανε πολλές απόπειρες να ζήσει φυσιολογικά. Και πράγματι για μερικές εβδομάδες τα είχε καταφέρει. Έτρωγε σε ακριβά εστιατόρια, έπινε θαυμάσια κοκτέιλ, και περνούσε λίγα βράδια παρέα με όμορφες γυναίκες με σώματα καλλίγραμμα και μαυρισμένα από τον ήλιο στις τροπικές παραλίες. Μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα όμορφος, είχε όμως χρήματα κι αυτά τις τραβούσαν σαν μαγνήτης. Το κακό ήταν όμως πως σύντομα άρχισε να τις βαριέται όλες εκτός από μια αλλά το δικό της ενδιαφέρον το είχε κερδίσει κάποιος άλλος, που τύχαινε εκτός από τα λεφτά, να διαθέτει και την καλή εμφάνιση. Έτσι, είχε επιστρέψει στην παλιά του ζωή, να τρώει πατατάκια και σοκολάτες, κάνοντας επενδύσεις και σπάζοντας τοίχους προστασίας.

Η νύχτα αυτή της κυριακής δε διέφερε σε τίποτα από τις προηγούμενες εκτός από το γεγονός πως ο Τζάξον ένιωθε μια αδιόρατη ανησυχία αν και δεν ήξερε το γιατί. Πιάνοντας την αγαπημένη του ρουτίνα, άρχισε να ανοίγει τις διάφορες ηλεκτρονικές του διευθύνσεις, και να ελέγχει τα μηνύματα του. Τίποτα αξιόλογο δεν περίμενε να βρει ανάμεσα τους, έτσι, απόρησε όταν είδε ένα σταλμένο από άγνωστο αποστολέα που είχε το όνομά του. ;άνοιξε μια μαύρη σοκολάτα με ολόκληρα φουντούκια και πορτοκάλι και προτού διαβάσει τελικά το μήνυμα, πέρασε το e-mail μέσα από 4 προγράμματα δικής του επινόησης. Ήθελε με τον τρόπο αυτό να βεβαιωθεί πως δεν περιείχε κάποιου τύπου κακόβουλο λογισμικό που θα μπορούσε είτε να βλάψει τους υπολογιστές του, είτε και να υποκλέψει στοιχεία από αυτούς. Και τα 4 προγράμματα πάντως του έδωσαν το πράσινο φως να συνεχίσει, κι έτσι άνοιξε το εισερχόμενο, το οποίο περιείχε μια εικόνα εξαιρετικής ανάλυσης, και μια φράση κάτω ακριβώς από αυτήν. Ο Τζάξον έχωσε στο στόμα του ένα τεράστιο κομμάτι σοκολάτας, και μετά εστίασε στην εικόνα. Είχε μόλις βρεθεί να κοιτάει κάτι πολύ οικείο για τον ίδιο. Επρόκειτο για την ανάγλυφη πλακέτα της αδελφότητας των ρόδων με τα τριαντάφυλλα. Δεν υπήρχε απολύτως καμιά αμφιβολία.

Η σαγήνη των ρόδωνWhere stories live. Discover now