40

284 42 5
                                    

Ο Ραλφ ξύπνησε αργά το πρωί της κυριακής. Στην ουσία κόντευε δέκα και μισή όταν άφησε το κρεβάτι του. Έκανε μπάνιο και ξυρίστηκε κι ύστερα παρά την έντονη ψύχρα βγήκε στη βεράντα και κάθισε να φάει το πρωινό του. Ήταν χαρούμενος που θα υποδεχόταν τόσο σύντομα τη τζιλ. Τα γεγονότα της προηγούμενης μέρας, όσο βαριά κι αν ήταν, τα είχαν καταφέρει με τον δικό τους τρόπο να τον εξαγνίσουν. Έκοψε μια μπουκιά από το τοστ του με τα καπνιστά αλλαντικά και μετά κάλεσε την καμαριέρα και τη ρώτησε αν ήταν όλα εντάξει για τη Τζιλ. Δεν ήταν μυστική η επικείμενη άφιξη της. Η κοπέλα τον διαβεβαίωσε δέκα φορές πως δε θα της έλειπε τίποτα κι ύστερα εξαφανίστηκε. Είχε μόλις προσληφθεί για να αντικαταστήσει την άλλη και φοβόταν να ανοίξει το στόμα της επειδή είχε μάθει τι είχε συμβεί εκεί. Ο Ραλφ κοίταξε το κινητό του κι ετοιμάστηκε να καλέσει τον βοηθό του αλλά αυτός τον πρόλαβε, κάνοντας τον για μια φορά να πιστέψει πως δεν τα πήγαινε κι άσχημα.

-Καλημέρα, πώς ήταν το ταξίδι σου; Ξέρω πως το κορίτσι δε θα αργήσει να έρθει. Ο Ραλφ έβαλε κι άλλο χυμό στο ποτήρι του. Τον εσπρέσο δεν τον είχε αγγίξει ακόμη, στο στόμα του παρέμενε η γεύση του άλλου που είχε πιει χθες στο εστιατόριο.

-Πολλά ξέρεις μα τι να γίνει που σε χρειάζομαι... Τέλος πάντων, καλό και το σκάφος, μόνο όμως για μια μικρή βόλτα. Αν δεν είχαμε κανονίσει και για αεροπλάνο τα πράγματα θα ήταν κατά πολύ χειρότερα.

-Χαίρομαι που ταξίδεψες καλά γιατί ήρθε η ώρα να σε προσγειώσω ανώμαλα πίσω στην πραγματικότητα. Έχω αγοράσει τέσσερις πίνακες συνολικά, να τους στείλω κι αυτούς στην Τοσκάνη; Επίσης, αυτός που κρέμεται στο σπίτι σου πότε θα φύγει; Ο Ραλφ το σκέφτηκε.

-Μίλα πάλι με τον Κόρενταλ και μάθε πότε μπορεί να αρχίσει τη δουλειά. Μόνο όταν θα πάει και αυτός εκεί θα φύγει κι ο πίνακας από εδώ.

-έχεις ψύχωση με αυτό το κομμάτι. Ο Ραλφ μόρφασε αλλά κατάπιε την καυστική απάντηση που του ήρθε. Δεν τον αφορούσε το γεγονός πως έτσι είχε αγαπήσει την αΤζελίνα, από αυτή την έκθεση, από αυτό της το αριστούργημα...

-Γιατί δεν κατάφερες να πάρεις κι άλλους; Μένουν κάμποσοι ακόμη.

-δεν τους πουλάνε όλοι, δεν έχει ο κάθε συλλέκτης ανάγκη από λεφτά. Άκου, μπήκες καθόλου στο διαδίκτυο; Ο Ραλφ άπλωσε το χέρι να πιάσει το τάμπλετ του.

-Όχι, θα έπρεπε; Τι τρέχει; Έκανε τίποτα πονηρό ο κράντικ από εκεί που πήγε και χώθηκε;

Η σαγήνη των ρόδωνWhere stories live. Discover now