46

255 42 13
                                    

Αυτή τη φορά όταν ο αλεξάντερ έφτασε στο σπίτι της έλεν εκείνη έψηνε μια μηλόπιτα με τριμμένο καρύδι. Η μυρωδιά του γλυκού τον γύρισε πίσω στο χρόνο αφού έφερε στην επιφάνεια αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια. Η συγκεκριμένη μηλόπιτα του άρεσε τότε, την έφτιαχνε και μια μαγείρισσα που είχε προσλάβει ο Κέβιν όταν πρωτοάρχισε να βγάζει χρήματα. Η οικονόμος του χαμογέλασε και πήγε να τον αγκαλιάσει όπως είχε κάνει την τελευταία φορά. Ο Αλεξάντερ της ανταπέδωσε με ζεστασιά το άγγιγμα και μετά της έδωσε το κουτί με τα γλυκά που της είχε φέρει. Η έλεν γέλασε ευχαριστώντας τον και τα έβαλε στο ψυγείο. Όσο για τη μάρτζι, ξετρύπωσε κάποια στιγμή κάτω από το τραπέζι και τον κοίταξε διερευνητικά. Ο Αλεξάντερ έβγαλε τότε από την τσέπη του ένα μικρό δέμα με λιχουδιές από κρέας και της το έδωσε. Η γάτα άρχισε να το καταβροχθίζει στη στιγμή.

-Βλέπω πως την έκανες φίλη σου κι αυτή όπως μου το είχες υποσχεθεί. Η Έλεν έφερε στο τραπέζι την μεγάλη τσαγιέρα και τα σερβίτσια. Το μαύρο της τσάι ήταν ήδη έτοιμο αφού ήξερε πως εκείνος θα ερχόταν.

-Και βέβαια, της το χρωστούσα άλλωστε. Σε ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια σου Έλεν, στάθηκε παραπάνω από πολύτιμη. Άρχισε να κόβει μια μπουκιά από τη μηλόπιτα που του είχε βάλει μόλις στο πιάτο.

-άρα μίλησες με τον Μπάρτον. Ο Αλεξάντερ της έκλεισε το μάτι.

-δεν είσαι καλή στην προσποίηση άγνοιας. Βάζω στοίχημα πως εκείνος σου τηλεφώνησε και πως κανόνισε μαζί σου να έρθει εδώ και να σε δει. Η Έλεν έβαλε τα γέλια και του πρόσφερε το τσάι του.

-αχ αλεξάντερ, όλα τα ξέρεις, εντάξει λοιπόν, ας πούμε πως έτσι έγινε. Μου μίλησε με πολύ καλά λόγια για εσένα πάντως. Κάτι μου λέει πως θα τα πάτε καλά από εδώ και πέρα, ακόμη καλύτερα δηλαδή.

-Ας το ελπίσουμε. Ο αλεξάντερ δοκίμασε το τσάι κυρίως για να κερδίσει χρόνο. Την είχε ανακατέψει ήδη αρκετά και θα προτιμούσε να σταματήσει εδώ η ανάμειξη της αλλά δεν έβλεπε με τίποτα άλλη λύση προκειμένου να φτάσει εκεί που ήθελε. Η Έλεν τον κατάλαβε αυτόματα τον δισταγμό του.

-Γιατί δε μου λες αυτό που σε απασχολεί; Αν περνάει κάτι από το χέρι μου ξέρεις πως θα το κάνω. Ο Αλεξάντερ έγνεψε καταφατικά παίρνοντας θάρρος.

-Αυτό που με απασχολεί έχει πάλι να κάνει με την αΤζελίνα. Από αυτά που μου είπε με άφησε να πιστέψω πως τον τελευταίο πίνακα που ζωγράφισε της τον πήρε ο πατέρας μου διότι δε νομίζω πως θα του τον έδινε πρόθυμα εκείνη. Είναι σημαντικό να μάθω αν πράγματι έγινε αυτό έλεν. Σε λίγο φεύγω για την Ιταλία για να συνεισφέρω ό,τι μπορώ ώστε να συλληφθεί κάποιος. Όμως θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσω κι αυτό που άρχισα εδώ. Αν δε βρω άκρη σύντομα, τότε θα φύγω άπραγος, αλλά θα δοκιμάσω να εφαρμόσω προηγουμένως όλες τις ιδέες που θα σκεφτώ.

Η σαγήνη των ρόδωνWhere stories live. Discover now