23

3.4K 123 2
                                    

-Nakon par dana-

Antonio i Violeta cijelo vrijeme su bili skupa. Bili su jedno uz drugo.Oni su jedini razumili kako se nositi s tom boli i kako pred njihovom kcerkom glumit da su jaki.Kiara je krenula s lijecenjem. Jedino sto su njeni roditelji mogli jeste moliti se Bogu i nadati se da ce se njihova kcerka oporaviti.

'Mama dodaj mi sok'-rekla je Kiara. Nakon svega ipak Kiara je presla preko toga sto je odrasla bez oca,ali to nece olako zaboraviti svojoj majci.Kako bi i mogla kad su je cijelo vrijeme nazivali kopiletom.

'Izvoli,duso. Kako se osjecas?'-uzdahna je tesko Violeta.Nimalo joj nije lako bilo gledati njenu kcerku kako se muci. Sve bi dala da je ona bolesna,da je ona na Kiarinom mjestu.

'Oh mama kako bi mogla biti.Lezim u ovom krevetu po cijele dane i noci'-zalila se. Kiara nije navikla provoditi vrijeme lezeci. Uvijek je bila u pokretu.

'Duso uskoro ce sve proci. Nasli smo donatora i sutra je zakazana operacija. Ne brini se duso sve ce biti dobro.'-tjesila ju je Violeta ma da ni sebi sama nije zvucala uvjerljivo kamoli Kiari.

'Kako je moja princeza?'-u sobu je usao Antonio s ogormnim buketom bijeli ruza za njegovu kcerku. Na Kiarinom licu se pojavio osmijeh. Napokon je imala i oca i majku,ali zlocudna bolest kako je krenula napredovat ce joj to oduzeti. Bolilo ju je. Nije se nadala ovakvom ishodu. Osjecala je da joj tijelo slabi,nikako nije bila dobro.

'Tata!!!'-obradovala se svom ocu i cvrsto ga zagrlila.Antonio ju je zagrlio i mazio po kosi. Jedna suza je pala niz njegovo lice.

'Princezo tatina biti ce sve uredu.Samo moras biti jaka'-tjesio ju je. Jos jedna suza kliznula je niz njegovo lice. Samo sto je dobio svoju princezu vec ju je poceo lagano gubiti. Osjecao je to. Osjecao je da dolazi lose vrijeme.

U sobu su usli George,Greta i Eric. George je u narucju nosio medu za svoju predivnu djevojku.

'Kako je moja medena danas?'-upitao je Georege svoju Kiaru. Na sto se ona nasmijala.Poljubio ju je i pruzio joj medu.

'Dok tebe vidim George meni je mnogo lakse jer znam da nisam sama.'-govorila je Kiara.Dok je imala njega pored sebe osjecala se sigurno. Voljela ga je. Mnogo.

'Kako ste Antonio,Violeta?'-upitala je Greta. Znala je da nijednom roditelju ovakva situacija ni malo nije laka.No oni su bili tu kao podrska i spremi su da pomognu koliko god mogu.

'Ah dok je nasa djevojcica sretna mi smo dobro'-rekla je Violeta. Shvatila je da se ispred nje desava zivotna borba iz koje mora izaci jaka i spremna na sve.

'Nasli smo donatora.Violetina sestra Amy upotpunosti se poklapa s Kiarom i ona ce joj sutra dati kostanu srz.To nam daje nadu da ce sve biti uredu'-rekao je Antonio.Amy je Kiarina teta i vece su sanse da se kostana srz bude odgovarala i da se Kiara upotpunosti izlijeci.

'Oh to je bar jedna dobra vijest.Biti ce sve uredu'-rekao je Eric. Potapsao je svog prijatelja po ramenu. Eric je uvijek bio uz Antonia i sad u njatezim trenucima je on tu za njega. Greta i Violet su se zagrlile gledjauci svoju djecu kako tiho pricaju izmedju sebe. Bile su sretne sto su George i Kiara skupa.Voljeli su se,a njihova ljubav mora da pobijedi sve.

Napokon nastavak. Uzivaj te.I hvala svima koji citaju. Kome se ne svidja moze slobodno da me zaobiđe s ruznim i uvrijedljivim komentarima.

Queen 《ZAVRŠENA》Where stories live. Discover now