5.

1K 107 0
                                    

Amber se dívala do svého telefonu, kde měla zadanou adresu slepé milovnice hudby a přemýšlela, jestli by to nebylo až moc přes jakousi pomyslnou čáru, ukázat se tam jen tak. Neznala její rodiče, nevěděla, jestli bude vůbec doma, ale na druhou stranu se jí neuvěřitelně chtělo. Chtíč přemohl nejistoty, Amber po svolení jejího otce popadla klíčky jeho Toyoty a lokaci zadala do navigace. Na krku se jí houpal její oblíbený předmět, foťák, který dostala od rodičů ke svým patnáctým narozeninám. Cestou plánovala, jak by se představila, kdyby náhodou otevřel kdokoliv jiný, než Ciara a stahoval se jí u toho žaludek. Ovšem takovým tím dobrým způsobem, tím dobrým druhem nervozity.

Zaparkovala nedaleko jejího domu, ne však přímo u něj, protože se jí to zdálo drzé, a zanedlouho už klepala na mohutné dřevěné dveře, které byly z obou stran lemovány zelenými keříky ve velkých kamenných květináčích. Odstoupila kousek dozadu a usmála se pravděpodobně na Ciařinu matku. Vypadala velmi příjemně a mile, dokonce jí úsměv opětovala

"Uhm, dobrý den, jmenuji se Amber. Je doma Ciara?" optala se a úsměv ženy jako by snad ještě rozradostněl. Nemusela ani volat to krásné jméno začínající na C, protože ona jistá dívka už se pomalu blížila ke dveřím.

"Můžeš jí věřit, mami. Vrátíme se brzy. Prosím?" promluvila ke své matce brunetka. Amber, i když se snažila, nedokázala od dívky odlepit pohled. Nevnímala dokonce ani to, když Ciara dostala souhlas někam s Amber jít. Pouze ony dvě. Kamkoliv se jim jen zachtělo.

"Co tu děláš?" zeptala se brunetka, když se po ní vchodové dveře zabouchly. Nevyznělo to zle, ba naopak. V jejím hlase byla rozpoznatelná radost a příjemné překvapení.

"Chci se o tobě dozvědět víc, Ciaro. A proto tě vezmu na mé nejoblíbenější místo široko daleko, kde mi o sobě povíš co všechno tě jen napadne," ujasnila Amber, její ruka pomalu sklouzávajíc po Ciařině rukávě, až se jejich dlaně nakonec setkaly. Ani jedna v tu chvíli neměla potřebu vydávat ze sebe slova, za všechno mluvily lehké doteky, kterými Aber posypávala brunetčinu ruku. Zatajovala u toho dech, aby Ciara nepoznala, jak nervózní opravdu je, avšak sama moc dobře věděla, že by to, doslova, poznal i slepý.

seeing blind [lgbt]Where stories live. Discover now