8.

937 93 0
                                    

Byla deštivá neděle, když Amber musela opustit Cleveland a odjet do nedalekého malého městečka za svými prarodiči. Její bratr byl na řadě s vybíráním skladeb, které se během cesty hrály a tak si do uší nasadila sluchátla a hlasitost zvýšila co nejvíce mohla. Ovšem hudbu ani moc nevnímala. Slunce zapadlo za obzor a pouliční lampy odrážející se v děšťových kapkách na okně vozidla svítily srovnatelně jako noční obloha sama. Amber vzpomínala na včerejší večer, který strávila mnohem lépe, než tento. Vzpomínala na příjemně chraplavý hlas brunetky, jejíž společnost nutila koutky rtů skákat radostí nahoru. Ambs, Ambs, Ambs, slyšela vzadu ve své hlavě jako nepatrnou ozvěnu.

Musela ji však setřást a soustředit se na realitu. Návštěva u prarodičů dopadla podle očekávání a Amber zanedlouho osidlovala jednu z postelí v pokoji pro hosty. Pouze ležela na zádech a koukala do stropu, který se náhle zdál daleko nad ní. Jako by to už snad byla samozřejmost, myslela u toho na Ciaru.

Už měla chuť si vytrhat všechny vlasy z hlavy, protože množství hodin, které denně strávila myšlenkami na ni začínalo být nezdravé. Bylo obtížné přemýšlet nad něčím jiným, vždy se toho nějakým způsobem účastnila brunetka. Nemohla si ale pomoct. Prostě to tak bylo a bylo to frustrující.

"Země volá Ambeeer," uslyšela svého bratra a matrace se zvlnila pod tíhou mladého kluka.

"Co je?" ohradila se a střelila po Reesovi pohledem. Ten se pobaveně zasmál, což Amber vůbec nepochopila.

"Posledních pět minut se usmíváš na strop tak jsem se chtěl přesvědčit, že jsi v pořádku," znovu propadl smíchu. Amber mu věnovala malý pohlavek a poté se sama zasmála. Reese si vlezl zpět na svou postel a přetáhl přes sebe přikrývku. Chvilku ho sledovala, jak usíná a poté se potichu vyplížila z pokoje. V chodbě přes sebe přehodila džínovou bundu a snažila se neslyšně otevřít i zavřít vchodové dveře.

Zhluboka se nadechla a jelikož venku stále pršelo, nechala kapky deště sjíždět po její pokožce dolů. Přes déšť nebyly vidět slzy, o kterých sama nevěděla, kde se vzaly, nebo proč tekly. Prostě jen tak. Možná to bylo proto, že si začínala věci uvědomovat. Možná proto, že se děly věci, které se dít neměly. Které nechtěla, aby se děly. Co ale mohla Amber dělat, když jistá hnědovlasá Ciara svírala celé její srdce a to, jestli zmáčkne až moc pevně a zlomí ho bylo pouze a pouze na ní.

seeing blind [lgbt]Where stories live. Discover now